• Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~DonPedroJebaken [5.173.105.*]
    To taki myk przed upadłością? Czy się mylę. Smutnego weekendu dla akcjonariuszy
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Ja [84.40.227.*]
    Głównym celem restrukturyzacji jest podniesienie wartości przedsiębiorstwa. Jest to cena, za którą podmiot gospodarczy mógłby być sprzedany. Ma to prowadzić do uniknięcia postępowania upadłościowego. W tym celu wprowadza się gruntowne zmiany w strukturze, finansach oraz innych aspektach działalności firmy.
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~DonPedroJebaken [5.173.105.*]
    To jest definicja z netu dla leszczyka a prawda ...
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Hahaha [5.173.105.*]
    Nie ma co dyskutować, Ty wiesz swoje ja wiem swoje. Od samego p. Górskiego który spier.... szybciutko jak się dowiedział jaki tu jest s... a tylu swoich kolegów dwa lata temu nagonil na zakup ze będzie hit a tu smuteczek
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~DannySon [89.206.58.*]
    Pod iloma nickami będziesz pisać? Ostatnio był Havranek.
    A przechodząc do merytoryki mamy do czynienia z: "Otwarciem uproszczonego postępowania restrukturyzacyjnego o zatwierdzenie układu w związku z wystąpieniem COVID-19", czyli z działaniem zmierzającym ochrony przed koniecznością płacenia kar dla Rubicone w związku z opóźnieniem w realizacji projektu.
    Generalnie dobry ruch pokazujący, że mają głowę na karku i dbają o swój oraz akcjonariuszy interes.

Ostatnio spadło 20%, po zasianym fermencie w sprawie Rubicone, niemniej jestem spokojny bo do końca roku kwestia zostanie w mojej opinii rozwiązana, a kasa spłynie do spółki, a NIE w drugą stronę :))
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Prawda [5.173.105.*]
    Wow a pomyślałeś ze kasa tez nie wpłynie bo Covid itd. I zadziała tak samo jak idh. Każdy kij ma dwa końce. Komunikacik wpadnie ze odroczono na grudzień 2022 i zabawa trwa. Otwórz oczy
    Ooo... nowy nick :)
    1) czyli potwierdzasz, że nie grozi firmie upadłość skoro jest restrukturyzacja i ochrona przed 1 wierzycielem, z czego spółka łatwo się wybroni. Jedno zatem mamy z głowy.
    Oczywiście w drugą stronę też może pójść i Rubicone może być niewypłacalne, ale ten przypadek nie dotyczył twojego posta, więc odkładamy go na bok, jako zbędne dywagacje.
    2) odnośnie przychodów, Rubicone to nie jedyny projekt. Spółka ma w realizacji inne projekty, z których realizacji spłyną do firmy pieniądze, plus na koniec roku planowany jest spory zastrzyk gotówki (chociaż tutaj spodziewam się kolejnego aneksu, ale zawsze miło się pozytywnie zaskoczyć :))
    No i nie można zapominać o projekcie LED 1Lease, który jeśli wypali, a sądzę że wypali, przeniesie spółkę na wyższy level.

Jeśli masz coś ciekawego do napisania, za wyjątkiem insynuacji, półprawd i zwykłego trolowania, to z chęcią poczytam.
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Pytek [37.248.173.*]
    Danny Son zauważ, ze to semantyka. Restrukturyzacja to dawniej upadlosc ukladowa. Upadlosc jak rozumiem wedlug Twojej interpretacji to jedynie wersja likwidacyjna. Przepisy są jednoznaczne. Mniejsza z tym. Spójrz na rachunek przepływów gotówki i bilans (zdejmij kreatywnie wyczarowane kapitaly), przecież te kwoty kar są zabójcze. Według mnie wybieg z restrukturyzacja to kupowanie czasu. Tutaj caly czas jest dystrybucja. Pytanie czy KNF dalej będzie przymykac oczy?
    Nie wiem o jakiej restrukturyzacji Ty piszesz. Ja piszę o tym co jest w komunikacie czyli nowej formie ochrony dłużnika przed wierzycielami związana z COVID-19.
    https://gessel.pl/news/covid-19-uproszczone-postepowanie-restrukturyzacyjne/
    Czyli minimum 4 miesiące ochrony przed wierzycielem, który jest Rubicone. I tutaj się zgodzę, to jest kupienie sobie czasu, a jednocześnie sposób na załatwienie kwestii Rubicone.

Piszesz o dystrybucji, tylko kto ją dokonuje? Bo raczej nie Sylwia, 90% jej akcji jest nienotowanych, a te które są notowane podlega pod obowiązek zawiadamiania o każdym 1%. A innych większych akcjonariuszy nie ma, sama drobnica.
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Zainteresowany [188.146.43.*]
    Po mocno zakrapianej sobocie, warto odpuścić sobie pisanie w niedzielę. Wówczas wychodzisz na kręt.. na...
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Rodrigo [5.173.106.*]
    Postępowanie upadłościowe.
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~KTosia [37.30.32.*]
    A wiecie czym jest 2,50?
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Hahaha [5.173.105.*]
    To już za dwa tygodnie tyle tu bedzie
    Bingo! (Prawie). To kurs docelowy na piątek.
    A może na poniedziałek? Nie pamiętam
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Bozia [89.151.41.*]
    Czyli, że mam kołować kredyt pod zastaw mieszkania? To pewniak jest?
    Pewna to jest śmierć, podatki i konsekwencje
  • Re: Wiecie czym jest restrukturyzacja? Autor: ~Zainteresowany [188.146.36.*]
    Nie zawiedz mnie! Ostatnio obiecałaś 3.5, ja przygotowałem kasę i nici z tego. Czekam na 2.5!:D
[x]
IDH 0,00% 2,42 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.