Papier toaletowy kosztuje ile za rolkę? 1,50? 2 zł? Są też na pewno tańsze. Nie lepiej sprzedać te akcje teraz, kupić za to papier toaletowy i sprzedać przy czwartej czy piątej fali i kolejny lockdownie? Taka luźna myśl. Wymiana Toya na papier do toi toia ;)
III Q będzie dobry. Pod znakiem zapytania stoi IV i I. Koszty produkcji, wzrost płac. Inflacja. Toya ma raczej tanie produkty, czyli dedykowany target z mało zasobnym portfelem. Inflacja uderzy najbardziej w tę grupę. Mój scenariusz to podbicie pod wyniki. Zjazd. Reakumulacja i czekanie na poprawę wskaźników makro i w górę. Fajna fundamentalna spółka. To co mnie najbardziej przekonuje do takiego właśnie scenariusza to bardzo małe volumeny za lekko ponad 8 zł. Przecież to mega tanio, a tu 0 zainteresowania.
Firma się rozwija i kolejne kwartały nie zatrzymią się wzrostu od tak, mają coraz więcej produktów i klientów, eksport do dużej liczby krajów chyba ponad 100, ceny podnoszą bo marża rosnąca, patrz link
https://www.biznesradar.pl/wskazniki-rentownosci/TOYA
raczej koszty produkcji w Europie wzrosły bardziej niż w Chinach, opłaty ekologiczne, prąd itd cena mega tanio i trochę dziwi ten mały popyt, mam nadzieję że po wynikach się to zmieni