Trudno było odnieść wrażenie, ze kurs był mocno sterowany/reżyserowany. Sprawdziłem, że jednak raport za 3 Q bedzie 29/11 więc dzisiaj i jutro jest ostatni dzień na potencjalny zakup insiderski. Czy wg Was to przypadek ??? Czas pokaże. Ale skoro kupowali po 4,6 4,3 itp. no to dzisiejsza cena to prawdziwa promocja, a przecież w spółce nic się nie zmieniło nieprawdaż ?
Jak już napisałem myślę że czeka nas ESPI o zakupach ;) Odwołanie przetargu nie jest wielkim problemem i został wykorzystany do zbicia ceny. Ważniejsze są kontrakty na przetargi już zakończone i nowe fakty FAKTY związane z OZE. Cierpliwi na końcu i tak zyskają.
Realista - możesz mieć racje z tymi zakupami insaiderow … nie pomyślałem o tym…
Ale fakt pozostaje faktem ze wczoraj i dziś ktoś grał ewidentne na zbicie kursu wykorzystując małe obroty i kolejne przesunięcie przetargów.
Czas pokaże, w najbliższych dniach. Jak się okaże, że któryś z insiderów znów zaparkował za np 200 kg zł to ulica będzie się zabijała za papierem. W sumie to nawet dość dziwne że jeszcze miesiąc temu papier schodził jak ciepłe bułeczki po 5,20-5,3 a dzisiaj każdy się boi brać. A przecież nic się w spółce nie zmieniło na niekorzyść, a nawet wprost przeciwnie ( ESPI o zakupie elektrociepłowni i pozostałe) a insiderzy kupujac w październiku doskonale wiedzieli już jaki będzie 3 q. Czy gdyby był słabszy od 2 Q to braliby papier ??
Dnia 2021-10-28 o godz. 18:25 ~Realista napisał(a): > Trudno było odnieść wrażenie, ze kurs był mocno sterowany/reżyserowany. Sprawdziłem, że jednak raport za 3 Q bedzie 29/11 więc dzisiaj i jutro jest ostatni dzień na potencjalny zakup insiderski. Czy wg Was to przypadek ??? Czas pokaże. Ale skoro kupowali po 4,6 4,3 itp. no to dzisiejsza cena to prawdziwa promocja, a przecież w spółce nic się nie zmieniło nieprawdaż ?
Dzisiaj obserwuje sobie arkusz......coś może być na rzeczy, na pewno ktoś bardzo fajnie rozgrywa sobie kurs:):) popatrzcie sobie w jaki sposób to robi na arkuszu:)No zobaczymy na koniec dnia jaki obrót będzie, zawsze to może być podmiot ,,związany'' z insiderem, wyniki za miesiąc , zarząd już je zna....sam jestem ciekawy:) W ostatnim czasie na jednej ze spółek w której dosyć mocno siedzę, też była duża manipulacja kursem w dół a mimo to ktoś skupował duże pakiety....Tutaj obroty są na razie nieduże, chociaż wczoraj było ponad 300k chyba a w w ostatnich sejsach ok 120k