Spółka w konsorcjum z Mag-Train złożyła najlepsze oferty na modernizacje taboru kolejowego dla PKP Intercity za 594 mln PLN, z czego oczekujemy, że pierwsza umowa (70,6 mln PLN) może zostać podpisana we wrześniu, a druga w 4Q’21 (391,7 mln PLN).
Dnia 2021-10-28 o godz. 09:54 ~B921 napisał(a): > A pisałem...
Tak tak wiemy pisałes po sprzedazy ze wszystko sie odwróciło ze pozbud nie jest tyle wart itd itp... zobacyzmy pod koniec roku już tu nie musisz zagladać B921 przeciez Pozbud to złe akcje z zarząd jak sugerowałeś nie wie co robi :))
B921 pisales ze sprzedałeś 150k akcji ... może spróbuj jeteraz odkupić jak obroty dzienne to 20k ile bedziesz odkupować by nie podbić kursu w górę ? zdążysz do wyników finansowych ?
Sprzedaż akcji to moja czynność jako inwestora. Nie o mnie tu chodzi. Pisałem o zbliżającej się korekcie z paru względów m.in. przetargów, które się nie pojawiają a jednak warunki rynkowe się zmieniły. Ceny stali czy elektroniki to nie te same wartości co w I kwartale. No ale dobra - zobaczymy co dalej.
Jak widać nie są obecnie wyższe niż w marcu 2021 a co czasu aż Pozbud otrzyma wagony do remontu od PKP Intercity pewnie jeszcze sie zmienią choć teraz wyglada na to ze zmiany bedą korzystne :))
To prawda ale pozbud nie potrzebuje nowych przetargów z UE ... Pozbud ma umowe podpisaną na 70 mln na remont wagonów drugą na 391 mln podpisze do końca roku te umowy nie sa fiannsowane ze środków UE ponieważ maja finansowanie z budrzetu państwa. Po podpisaniu tej drugiej umowę bedzie miał pracy z remontami wagonów na półtorej roku conajmniej. Ale to jzu wszsycy wiemy. :))