Żeby pozyskać kasę na rozwój, więc zaraz po wejściu zrobi emisję. Przy obecnych cenach kapitalizacja przy wejściu wyniesie miliard. Świetna spółka, ale nie do kupna teraz.
Zgadza się. Spółka nie ma środków na rozwój na tą chwilę, dlatego wchodzi na giełdę - by pozyskać środki na rozwój. Wtedy będzie moment na wejście. Teraz jest za drogo.
Dlaczego uważasz, że będzie tak duża redukcja? Popatrz jaki śmieszny jest popyt na akcje tej spółki. Wszyscy zainteresowani wiedzą, co to jest Saule oraz, że wchodzi przez BLU. I co? Obroty jak warzywniaku. Zero zainteresowania na ten moment przez duży kapitał. Nawet jeśli będzie redukcja to jeszcze i tak nie znaczy, że zarobisz na akcjach kupionych po dzisiejszej cenie. Przykład? Huuuge Games. IPO po 50 zł, redukcja 90% i co? W dniu debiutu spadły bodaj na 40 zł a teraz są po 30. Jak będzie na Saule? Tego nie wie nikt. Na razie poza jedną elewacją nie pokazali kompletnie nic. Same obiecanki to za mało. Mamy technologię, która może zmienić świat - ale nikt nie jest zainteresowany. Tak to teraz wygląda. Warto mieć tą spółkę w portfelu - ale nie za taką cenę. Pozdrawiam,
Handluję prądem,gazem i foto. Saule znam od dawna.
Każdy robi co chce. Gdzieś mam forumowiczów. Wyrażam tylko swoje zdanie. Za chwilę będzie kolejna emisja. Pytanie jak duża.
Tak się składa, że nie czekam ze zleceniami. Sprzedałem wszystkie akcje po tym "świetnym" info o emisji. Sprzedałem ze średnią ok. 12 zł za sztukę - widać dziś, że dobrze zrobiłem. Zostawiłem sobie pakiecik 50 akcji i obserwuję co się dzieje. Proszę mnie nie prowokować, bo jak się zdenerwuję to go sprzedam PKC i uwalę kurs tego warzywniaka o 2% ;) Pozdrawiam :)
50 sztuk to śmiech na sali a nie pakiecik. Gdybyś sobie zostawił z 500 akcji z to jeszcze wziąłbym cię za poważnego inwestora. Widać z tego, że więcej tutaj pierdzenia na forum niż faktycznego wpływu na kurs.
Na chwilę obecną są lepsze inwestycje. Pakiecik 500 akcji w tej chwili to tylko strata pieniędzy. Wolę zarabiać niż tracić. Nawet jeśli mowa o raptem kilku tysiącach :)
pozbywaja sie akcji? haha ale pajecyk z ciebie, nie maja kasy na finansowanie? pewnie że mają, juz dawno było to publikowane kto ile wykłada do tego teraz z columbusa popłynie spora kasa na 2 fabrykę
Tak, pozbywają ponad 10 mln akcji i za to wchodzą na giełdę z dodatkowymi 73 mln akcji. Jaki jest sens bycia na giełdzie bez kolejnej emisji? Żaden, dlatego niebawem będzie info o kolejnej emisji. Czego nie rozumiesz?