• Będzie strata za Q3? Autor: ~Pytanie [77.252.47.*]
    Jak myślicie mogą być? Zrzuty insiderów po tych cenach nie wróżą dobrze
  • Re: Będzie strata za Q3? Autor: ~jachur [193.0.108.*]
    Czy ktoś jeszcze wyrzuca z insiderów oprócz p. Marcina Bilika?
    Pozdrawiam

• Re: Będzie strata za Q3? Autor: ~Akcjinariusz [213.134.181.*]
    Straty raczej nie będzie. Ale wyniki w 3 i 4 kwartale w porównaniu rok do roku będą fatalne, bo:
    1. przychody będą niższe niż rok temu, wynika to jasno z wypowiedzi wiceprezesa w dzisiejszym wywiadzie dla PAP
    2. rentowność na każdym poziomie (MBnS, EBITDA, zysku netto) będzie dużo niższa przez GIGANTYCZNY wzrost kosztów
    3. mamy efekt bardzo wysokiej bazy - w 3 i 4 kwartale zeszłego roku przez lockodwny ludzie masowo remontowali domy i mieszkania, więc sprzedaż super się kręciła, a wyniki dodatkowo były wspomagane przez dofinansowania rządowe. W tym roku wszystkie te czynniki są odwrotne: ludzie mają już wyremontowane chaty, wolą latać i korzystać z usług niż siedzieć w domach, a dofinansowań już żadnych nie ma.
    Podsumowując, spółka nadal długoterminowo dobra i z potencjałem, ale wyniki za 3 i 4 kwartał moim zdaniem będą złe albo bardzo złe, co może spowodować bardzo dużą obsuwę kursu. Sypanie pakietami akcji po kilkaset tysięcy złotych co chwilę przez insiderów tylko to potwierdza. Ja już jestem bez akcji i będę sobie ostrzył zęby jak spadnie w okolice 100.
  • Re: Będzie strata za Q3? Autor: ~Inwestor [31.0.180.*]
    poczekam jak będzie 80-90 to bezpieczny poziom patrząc na szykujący się super cykl na surowcach i szybko rosnące koszty
  • Re: Będzie strata za Q3? Autor: ~Kościelny [89.64.69.*]
    Czekaj czekaj na cud z nieba
  • Re: Będzie strata za Q3? Autor: ~Inwestor [37.248.250.*]
    jak ktoś wyrzuca akcje po 125 a wie, że mógłby to zrobić niedługo za większą kasę hello czy to trzeba wyjaśniać? głupi jest czy robi promocje dla biednych akcjonariuszy? ja myślę, że może ubierać ładnie na zimę :)
  • Re: Będzie strata za Q3? Autor: ~Bakubb [5.173.248.*]
    Równie dobrze zarząd może sprzedawać, a rodzina korzystać z promocji wywołanej paniką i wynik za q3 wcale nie bedzie tragiczny po prostu będzie zwyczajny, natomiast jeśli chodzi o Amice najważniejszy jest q4
[x]
AMICA -1,08% 55,00 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.