Zastanawiam się czy rynek zrozumiał znaczenie dzisiejszych ESPI? 1. Patent dotyczy sposobu produkcji preparatu onkologicznego. 2. Umowa z Doradcą, stwarza przesłankę do wcześniejszego zdjęcia z fixingu. To czy tak się jednak stanie zależy od GPW i samego RDG, które powinno w tej sprawie złożyć wniosek do GPW.
Oto giełda właśnie w całej okazałości i często zupełnie niezrozumiałe poczynania takich "ynfestorów" jak niektórzy (szczególnie wczoraj) na RTG - tym bardziej po dwóch tak pozytywnych informacjach. Żenada ,a potem jęk i stękanie na forach - na własne życzenie ! Niebawem wyniki i .............zobaczymy co dalej po powrocie na notowania ciągłe.
Innogene kiedyś też kosztowało 2 zł, a potem szulernia wykręciła na 98. Bumech z długami 600 mln kosztował poniżej 2,0 a teraz w okolicach 30. Columbus w połowie 2019 chodził poniżej 2,0 a w szczycie 2020 przebił 100. W tym kasynie nic mnie nie zdziwi. Jak wczoraj spadło na 2,2 to błyskawicznie zostało zjedzone, a to świadczy o tym, że ktoś tu stale siedzi i czuwa, aby pozbierać papier. Ja zresztą sobie też nie odmawiam tej przyjemności, po zdyskontowaniu Bumecha. Tam wszyscy wierzą w 100, ale prędzej w banany na wierzbie uwierzę, niz w 100 na Bumechu. Każdy jednak niech sobie wierzy i inwestuje w co chce.
Opisywałem wcześniej przypadek Mabiona , który też był na NC ,też był zawieszany i na fixach , tez kosztował grosze , a potem..... w krótkim czasie przeszedł na rynek główny a cena ... ! Nie spodziewałem się jednak, że jakiś desperat po takim info odda na takim minusie !!! Raczej odwrotnie . No cóż - żałuję , że nie przyg. wcześniej zlecenia na taką ewentualność , choć jak sam wcześniej pisałem różnej maści ynfestory potrafią zaskoczyć niepojętymi decyzjami. No ale - ktoś musi przegrać , aby ktoś inny wygrał Nauka zawsze idzie przez kieszeń i potrafi niezle zaboleć .
Uszanujmy decyzję każdego Inwestora. Może ten co sprzedał kupił po 1,0 i potrzebował gotówki? Kto go tam wie ? A może zwyczajnie zabrakło wiary i cierpliwości ? Mnie mocno przekonuje informacja sprzed kilku tygodni iż Morgan Stanley może robić zakupy na NC: https://www.parkiet.com/Biura-maklerskie/310189994-Morgan-Stanley-daje-sobie-szanse-na-NC.html Oni mają dużo cierpliwości i jeszcze więcej kasy i taka spółka jak RDG to dla nich małe piwko przed śniadaniem, ale też mają spryt i technikę, więc będą męczyć leszcza, aby zebrać z rynku papier, jeśli wzbudzi ich ciekawość.
Moim zdaniem - im bliżej raportu , tym zauważalne większe ruchy .Zapewne zostaną też przywrócone notowania ciągłe Dodatkowo zbliża się tez końcówka roku , a jak wiadomo RDG co roku rozlicza się własnie końcem IV Q i to powinno mieć jeszcze większe znaczenie niż oczekiwany raport No i te patenty ............ Komu brakło cierpliwości - sprzedał , kto cierpliwie czeka - dobrał Już niebawem czas pokaże , kto podjął właściwa decyzję.