Inwestor nie wie gdzie są publikowane informacje... na stronie GPW dla mnie to lepiej że nie rośnie bo można dokupić ale obawiam się że będą to dwie trzy sesje I będzie pozamiatane i to nie zbyt odległy czas
A wy znowu z tym wezwaniem.... ja cały czas boję się tego wezwania .....te pakietówkii to tylko dowód na to że ktoś nie chce podbijać ceny na rynku i jeśli juz będzie te upragnione przez was wezwanie to chyba nie więcej niż te obecne 10-11 zł max . Nie po to ktoś angażuje siły aby trzymać kurs żeby płacić więcej . To takie moje skromne przemyślenia .
Trzymanie kursu jest faktem zbieranie akcji także inwestor finansowy przejmuje co dla mniejszości jest słabe ale myślę że będzie 13 zł I to niebawem żeby nie dzielić się zaparkowaną dywidendą
Z reguły takie przewidywania większość sie nie sprawdzają , więc albo będzie wezwanie po 10 zl albo kurs przetestuje cierpliwość akcjonariuszy i zejdzie np. do 8 zł na fali większej światowej korekty która chyba nie długo rąbnie na giełdach.
a może jest tak, ze ktoś trzyma kurs nisko, bo myśli ze jak zrobi wezwanie na 13 czyli o 30% więcej to wiekszosc na nie odpowie. Osobiscie gdyby ktoś zrobil wezwanie z ceną 10 to ja bym się zastanawial czy odpowiedzieć.
Nie myśli tylko planuje i realizuje plan w świecie finansów cudów nie ma jak to się niektórym wydanie czasami szczęśliwie znajdą się w odpowiednim miejscu i czasie wtedy skorzystają z tego co inni wypracowali