• Aluminium dziś już +3% Autor: ~T10 [95.160.157.*]
    jw
  • Re: Aluminium dziś już +3% Autor: ~bb [83.24.166.*]
    To dla firmy chyba dobrze nie ?
    dzis czytałem, że mogą być problemy z zabezpieczeniem aluminium dla fabryk aut europejskich, bo chiny nie chca exportować i gromadza surowce.
    Alumetal to produkuje ze złomu itd.
    to powinno chyba isc w góre ?
  • Re: Aluminium dziś już +3% Autor: ~T10 [95.160.157.*]
    jak faktycznie robią tak jak piszesz to moim zdaniem pozytywna informacja dla europejskich firm produkującym aluminium
  • Re: Aluminium dziś już +3% Autor: ~Przemysław [194.4.63.*]
    Ja dzisiaj dokupiłem i zostawiłem sobie miejsce jeszcze na zakupy w razie"w" Alumetal jest bardzo dobry i przyszłościowa firma bo zwały złomu będą rosły i ich ponowny recykling a wydobycie pierwotne zacznie wytracać swój udział w rynku ze względu na 20 krotnie większe wykorzystanie energii do wyprodukowania Aluminium. Ja jak to przeanalizowałem wszystko to mi się to bardzo spodobało do tego jak prezes powiedziała nowa fabryka w Dreznie zmniejszy problemy branży motoryzacyjnej a od września produkują już dla branży motoryzacyjnej półprzewodniki wszystko wskazuje, że w następnym roku mogą dojść do pełnych mocy czyli 270 tyś ton aluminium. I jak się patrzy w spółkach przemysłowych na wskaźniki i ile to już spada to widać końcówki cyklu spadkowego i tym co wywalają w rynek akcje powoli przestanie sprzyjać otoczenie.
  • Re: Aluminium dziś już +3% Autor: ~T10 [88.156.139.*]
    a i technicznie wygląda nieźle
  • Re: Aluminium dziś już +3% Autor: ~T10 [62.122.116.*]
    po łapkach wnioskuje ,że sporo chętnych na akcje
[x]
ALUMETAL -0,04% 81,30 2023-08-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.