Nie wiem czy tutaj jest mityczny grubas czy nie, ale ktoś się bawi i wyrzucił 15 akcji PKC w piątek i udało mu się uwalić kurs - 4%, spóźniłem się sekundę, bo tak to ja bym wyrysował świeczkę + 4%. Nie było w piątek chętnych na sprzedaż, a w czwartek jak ktoś postawił 1500 akcji na 50 zł może celem wystraszenia to bardzo szybko został te akcje wchłonięte.
Czy te warranty weszły od razu do obrotu? Bo zakładam, że zapewne muszą się przemielić do końca.
https://www.carbonstudio.pl/pl/13-2020-warranty-subsc-a-c/ 2020-10-07 Zarząd informuje, że w wyniku wykonania przez posiadacza warrantów subskrypcyjnych serii A praw z 63.750 warrantów subskrypcyjnych serii A, tj. złożeniem zapisu oraz opłaceniem akcji przez posiadacza warrantów subskrypcyjnych serii A, doszło do objęcia 63.750 akcji serii C, o wartości nominalnej 0,10 złza jedną akcję, o łącznej wartości nominalnej 6.375 zł.
Na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu w dniu 20 grudnia 2018 r. podjęta została uchwała o warunkowym podwyższeniu kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii C oraz emisji warrantów serii A.Na podstawie ww. uchwały wyemitowanych może zostać maksymalnie 63.750 akcji serii C w wykonaniu uprawnień posiadaczy warrantów subskrypcyjnych serii A. Warranty zostaną zaoferowane do objęcia JMM sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie(nr KRS 0000446421)i będą mogły być wykonane do dnia 31 grudnia 2020 r. poprzez objęcie akcji serii C po cenie emisyjnej 15,69 zł za jedną akcję.