Kamila Wiraszka jest w Led Lease i wspólnikiem w Rubicon. Czy osoba będąca na takim stanowisku nakładała by takie kary w dobie pandemii??? Czy może być to wyprowadzenie gotówki??? Ja zadaje tylko pytania jak ś. p A. L.
Zarząd Luxima S.A. z siedzibą w Warszawie (,,Spółka", ,,Emitent") informuje, iż w dniu 28 września 2017 r. Spółka zawarła z Panią Kamilą Wiraszką umowę, na podstawie której, zgodnie z uchwałą Walnego Zgromadzenia Emitenta nr 14 z dnia 14 sierpnia 2017 r. (treść opublikowana raportem bieżącym nr 12/2017), Pani Kamila Wiraszka objęła 1.280.000.000 akcji serii I Spółki, po cenie emisyjnej 0,02 zł za 1 akcję.
Akcje zostały objęte za wkład niepieniężny w postaci 800.000 akcji Led Lease S.A. z siedzibą w Warszawie (KRS: 0000427979), o łącznej wartości nominalnej 80.000,00 zł, stanowiących 80,00% w kapitale zakładowym oraz w ogólnej liczbie głosów Led Lease S.A.
Co tu się wyprawia??? Czy oni nie wyglądają jeszcze przez okno o 6.00 w strachu ze ktoś zapuka??? Ręka rękę myje.
Moje wnioski są dwa: albo chcą wyciągnąć siano albo maksymalnie zdołować kurs żeby zebrac maks, później umorzyć odsetki i dzida. Tak czy siak wyglada to na bardzo brzydkie i brudne zagrania. Zapraszam do dyskusji
To jedno. Drugie to przepisy cowidowe. Obejmowały one tyle dziedzin gospodarczych i prawnych, że nie chce mi się wierzyć, .że nie przewidywały takich sytuacji. Umowa, umową ale ustawa może ją zmienić.
Tak jest, masz racje, oni dobrze o tym wiedza wiec jaki cel produkowania tego typu sztucznych komunikatów. Jeszcze zejdzie kurs a później dadzą info ze strony doszły do porozumienia i odstąpiły od odsetek. Wyglada to na wyzyskiwanie akcjonariatu na każdym kroku. Wiele komunikatów na nagonienie które tez ucichły np skup akcji własnych do 40 zł, wyglada to jak dla mnie naprawdę złe, ale trzymam dalej akcje, już żałuje ze je mam, a czy będę bardziej to się okaze