Krótkoterminowo zrealizowana formacja filiżanki której zakres pokrył sie z fibo 161. Musnęło fibo 161 przy 3.6. To na interwale 1D. Długoterminowo ostatni wzrost to prawe ramię w oRGR. Pogłębienie spadków może testować linię szyi na poziomie ok 2.9 Od lini szyi do góry. To mój bazowy scenariusz, niekoniecznie jedyny słuszny. Zapraszam do dyskusji.
Trudno też nie zauważyć objęcia bessy z dnia 19.10.21. Uważam że obecną sytuację należy traktowac jako korektę w trendzie wzrostowym, idealne do dokupienie papieru
Co komentować? SMA 15 trzyma, vol niewielki w porównaniu do wzrostów. O spadającej gwieździe pisałem że, korekta potrzeba pisałem i że brak korekty łagodnej a napinanie linki może mieć właśni taki rezultat.. bez paniki tylko. Przypominam, cel tej fali to 4,20
Popieram Kermita. Też pisałem o świecy. Dokupiłem we wtorek po 3.35, wczoraj po 3.30. Dziś nie dokupiłem. Zobaczę jak się rozwinie sytuacja. Ja obstawiałem, że dojdzie do 3.2 w gorszym wypadku do 2.9 ale poszedłem póki co w scenariusz Kermita, który pisał o zakresie spadku 2.3-2.4. Ale wiadomo każdy z nas może się mylić:p Pozdro.
Ceny akcji ponownie testują 38.2% zniesienia poprzedniej fali hossy.Porannapróba przełamania psychologicznej bariery 3zł nie spotkała się z większym zainteresowaniem niedźwiedzi. Zamiast kontynuacji spadków, pojawiło się wyraźne odbicie. Wskaźniki impetu wróciły do neutralnych poziomów umożliwiając ponowną zwyżkę. Na uwagę zasługuje trójfalowy charakter zniżki zapoczątkowanej w drugiej połowie października. Z podręcznikowego punktu widzenia może to być wskazówka dla byków do powrotu na parkiet. Ciekawie prezentuje się kwestia długoterminowego wsparcia, o które dzisiaj zahaczyły ceny. Lutowe szczyty mogą okazać się skutecznym hamulcemdladwutygodniowej korekty. Poziomem obrony dla byków ma prawo okazać się poziom 2.92zł. Na tej wysokości już raz niedźwiedzie zostały spacyfikowane. Także tam przebiega 50% zniesienia kilkumiesięcznej zwyżki. Dopóki dzienna cena zamknięcia wypada nie niżej, dopóty sytuacja techniczna przemawia na korzyść zwyżki. W długim terminie nadal realny pozostaje scenariusz zaatakowania strefy 6zł. Tego typu koncepcja bazuje na długoterminowej formacji oG&R.
i dodatkowo DM Santander z 27.10
Kurs akcji spółki Famur rozwija impuls wzrostowy: i-ii-iii-iv-v, który zbuduje falę 3, w większym trendzie wzrostowym: 1-2-3-4-5. W ramach fali iii, powstaje kolejna sekwencja wzrostowa: (i)-(ii)-(iii)-(iv)-(v), która wydłuża cały ruch wzrostowy. Obecnie może się finalizować fala c, w formacji niebieskiego trójkąta: a-b-c-d-e, budującego falę (iv). To oznacza, że wkrótce powinna powrócić tendencja wzrostowa, a byki mają bardzo dużo miejsca do windowania ceny w górę, zwłaszcza, że w perspektywie średnioterminowej dopiero co została przełamana brązowa linia szyi odwróceni formacji głowy z ramionami – RGR.
Ustaw sobie wykres na oś X na miesiące a zobaczysz czy bedzie rosło czy spadało. od listopada ubiegłego roku z min idzie do góry. wiadomo ze trafiaja sie korekty ale wczesniej czy poźniej dojdzie do około 6pln.