To post tylko do tych ktorzy chcą nadal miec akcje Pozbudu tylko graja technicznie "pod korektę" robiąc kółka.
Jestescie pewni że sprzedajac teraz Pozbud zdołacie go taniej odkupić ? A jeśli pojawi sie jakieś pozytywne info ?
Dnia 2021-10-21 o godz. 15:31 ~Ponton napisał(a): > mało prawdopodobne zeby byl odpał, teraz korekta
Kto mówił ze ma być odpał ? Ale istotne informacje mogą pojawić sie w kazdej chwili bo niby czemu nie ? Na przykład więcej szczegółów tutaj:
„W tym roku jeszcze poinformujemy o wyborze lokalizacji zakładu. W tej chwili brane pod uwagę są trzy lokalizacje i z tych trzech wspólnie wybierzemy jedną i wtedy poinformujemy o dalszych działaniach. Chcemy, aby fabryka powstała w ciągu dwóch lat, a jednocześnie będziemy powoli budowali rynek sprzedaży, tak aby z chwilą rozpoczęcia przez nią działalności, będziemy mogli część tej sprzedaży już obsłużyć” – powiedział Fojt podczas wideokonferencji.
Dnia 2021-10-21 o godz. 16:03 ~Idolek napisał(a): > Korekta korekta. Jedno info i po korekcie.
Chcą korektę niech mają ja dokupiłem na niej jak zwykle te akcje i tak przyniosą potężne zyski .... a jak kiedyś zapłacą dywidendę haha to będzie dopiero !
Ja wczoraj zakończyłem korzystanie z promocji dziś tylko się przyglądam. Ciekawi mnie co zrobią Ci którzy podczas pojawienia się jakiegoś info będą właśnie czekali na koniec korekty.... to będzie interesujące :)
Ja widziałem okazję wczoraj dzisiaj no cóż pomyliłem się dzisiaj już nie miało spadać ale jak widać duch w narodzie jest niezłomny i ludzie "korzystają" z tego ile wlezie i sprzedają w dół no ich wolę trzeba uszanować kupowaniem :)
O pojawił się ten sam straszak co wczoraj 5k na sprzedaży po 4 zł ... tyle ze TKO to nadal 4,53 :)) musiałby więcej wystawić no i nie zabierać przed końcem :))
Podjęcie decyzji o wydzieleniu ZCP i przeniesieniu do podmiotu zależnego
Podstawa prawna Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Treść raportu: Zarząd spółki POZBUD S.A. z siedzibą w Poznaniu _dalej "Spółka", "Emitent"_ informuje, że w dniu 21 października 2021 roku podjął decyzję o wszczęciu procedury, która ma doprowadzić do wydzielenia zakładu produkcyjnego stolarki otworowej w Słonawach ze Spółki _dalej "ZCP"_ i przeniesienia go aportem do spółki zależnej w 100% od Emitenta, która zostanie utworzona w ramach ww. procedury. Zarząd Spółki podkreśla, że wydzielenie i przeniesienie segmentu biznesowego skupionego wokół produkcji stolarki otworowej do dedykowanej do tego celu spółki wpisuje się w realizację strategii Spółki. Korzyści jakie przyniosą ww. działania to uporządkowanie struktury biznesowej i zapewnienie spójnego podziału funkcji biznesowych, alokacji ryzyk z nimi związanych, jak również transparentności wyników finansowych realizowanych przez poszczególne segmenty działalności Grupy a także skupienie majątku trwałego alokowanego w zakresie danego profilu działalności w jednym podmiocie i zapewnienie przejrzystości struktury Grupy Kapitałowej POZBUD.