W listopadzie ogłaszają raport za 3ci kwartał, w którym wyniki powinny być bardzo zadawalające. Ruch na stronie w sierpniu był rekordowo duży co musiało przełożyć się na lepszą sprzedaż. Do tego dochodzą elektryki, które zyskują na popularności, a w obliczu kolejnej fali pandemii mogą znacznie ułatwić transport w obrębie miast i nie tylko. W tym momencie bardziej prodpododbne jest tsunami na antlantyku, niż jakiś zły scenariusz z rowerami. Ta panika jest sztucznie wywołana i napędzana przez efekt tłumu.
Mam tego dość dużo jak na moje możliwości i cały czas dokupuję ale ten rok uważam za stracony, nie spodziewam się zwiększenia wyceny a co najwyżej zahamowanie spadków i marazm. Dopiero przyszły rok pokaże czy ta spółka to zmarnowane pieniądze czy dobra inwestycja. Obstawiam to drugie ale kto wie.
„Szacuje się, że obecnie udział rowerów elektrycznych w łącznej sprzedaży rowerów w Polsce oscyluje wokół 3-5%. Jednak do roku 2026 powinien on wzrosnąć nawet dziesięciokrotnie, do 25-30% rynku.
tutaj cały czas jest robiony ładny cyrk, spekuła zbija cene az do dna ( czyli tam gdzie to jest możliwe) zpóżcie na obroty, to jest komedia. każde zlecenie z kupnem większej ilosci, od razu jest poprawione po lewej w gore !! pilnuja i chca wszystko odebrac bo smiesznej cenie !!
Spekuła to jest kupowanie taniej i sprzedawanie drożej. Celowe działanie na rzecz obniżenia wartości spółki w sposób zorganizowany nosi znamiona przestępstwa finansowego.
Dnia 2021-10-25 o godz. 22:29 ~zorro napisał(a): > tutaj cały czas jest robiony ładny cyrk, spekuła zbija cene az do dna ( czyli tam gdzie to jest możliwe) zpóżcie na obroty, to jest komedia. każde zlecenie z kupnem większej ilosci, od razu jest poprawione po lewej w gore !! pilnuja i chca wszystko odebrac bo smiesznej cenie !!
Ktoś sprzedaje, ktoś kupuje. Co 2 dzień ustawiam się z koszykiem coraz niżej i ktoś zawsze coś wrzuci. Niestety kończy mi się kasa :( Mam nadzieję że ten dołek sie już uklepuje.
Do raportu kurs będzie dołowany, bo wielu niecierpliwych wyrzuca na SL, a presja grubego jest spora, stąd też obniżona reko. Moim zdaniem teraz to jest totalnie bez sensu. Zresztą przecena o 30-40% jest normą na giełdzie. Rok temu OPN też było dolowane, równo rok temu kupiłem po 30, teraz jest po 65+. Dadelo też wzrośnie, ale musi się skończyć podaż cieniasów. Być może za szybko wzroslo do 24 przez to dużo nagrzanych cieniasów wisiało na hakach i teraz puszczają im nerwy.
Ale raporty były już dwa. Po drugim raporcie są ciągłe spadki. Nie sądzę aby trzeci raport uratował sytuację. Czwarty raport może być w ogóle słaby bo zapasów brak, dostaw brak no i koniec sezonu. Obawiam się, że taka dolina może potrwać do przyszłych wakacji. Pytanie na ile zleci kurs?
Kapitalizm surealistyczny. Zaniżanie wartości spółki czy pracownika nie jest etyczne,nawet jak ma na celu zarobienie kolejnego miliarda kosztem innych. Różne rzeczy się wtedy zdarzają w konsekwencj. To niszcenie kapitalizmu.