Bardzo możliwe.
Może też być z powodu braku info o podpisaniu umowy lub ogólnie panika przed wynikami gawiedzi.
Sam nie wiem czego się spodziewać, żałuję, że 3ci raz wszedłem w spółkę.
Bardzo odwaznie, zeby nie powiedziec pysznie. Po 70% spadku kursu, fatalnych wynikach, co kwartal gorszych. Wychodzisz i wyzywasz od gawiedzi tych ktorzy nie sa optymistami przed raportem. Spolka bez perspektyw, skonczona. Jakis czas temu czytalem tu wpis jednego z , jak to sie nazywacie, longtermowcow, ze Mercator da zarobic tak jak Geotrans. Obudzcie sie. To juz nie jest rok 2020. Bylo minelo.
Kfg...to psia fujara ...tyle temacie.....ten rok na pewno jest dla cierpliwych na geo....pamiętam czasy jak też tak było spadło z 11 na 2 zł plus minus i też nerwy człowieka brały, jak stało w miejscu ponad rok, a później się okazało że wszystko Nadolski zbierał.
Sens miala 1sza strategia. Tam byly konkrety. Liczby, ebidta jaka ma byc, premie za wykonanie strategii.Finansowanie. I 2 lata to byl racjonalny czas. Tylko, ze jest jedno ale. Ta strategia byla od poczatku picem pod podbitke kursu. Sprzedaz akcji. Ta nowa strategia to juz typowe lelum polelum. Dla uspokojenia gawiedzi.ale i to sie nie udalo bo kurs runal. I na koniec pytanie. Jak sppolka bedzie finansowac inwestycje w kolejnych latach przy takich wynikach? Emisje, kredyty... powodzenia :-)
Dziękuję. Tu po kolejnym kiepskim raporcie będzie 7-8, a jakoś nie widzę przesłanek by być optymistą. Może kiedyś wrócę do tej spółki, ale póki co to moja największa porażka.
w tej chwili spółka nie robi sobie żadnych dobrych usług. są rzeczy duże i małe co wymagają uwagi i zmian. wszystko da się zrobić ale do póki nie zacną, można tylko być obserwatorem w tej chwili.
Spolka przy zysku 2.2mln za 21 rok bedzie miala c/z 23. Przy kursie 10pln. Spolka z NC w silnym trendzie spadkowym z wieloma ryzykami. Nie wiem czy przy c/z 10 nie bedzie za drogo zeby wchodzic. A c/z 10 oznacza 5pln za akcje.
Nie zejdzie. Takie wyniki musiałyby się powtarzać przez kilka kwartałów, żeby zeszło. A wiadomo, że spółka jest w stanie kręcić lepsze wyniki, potrzebuje tylko odpowiednich warunków, decyzji administracyjnych i kontraktów. Dodatkowo widać, że spółka jest i będzie wydolna operacyjnie, zysk kręcony co kwartał.