Marian, miałeś i sprzedałeś, zysk już zrealizowałeś :) Szanuję Twój horyzont inwestycji obliczony na kilka tygodni. Ty uszanuj nasz, obliczony na kilkadziesiąt miesięcy, i bądź uprzejmy zamilknąć :)
Do 7777 Morgan to bank i ich raczej interesuje fundusz, a jaki mamy wyczyszczony fundusz z długów i gotowy do przejęcia. Może tu już toczą się zakulisowe rozmowy, mowa o Synergi. Miała być terapia, połączenie z Ali a może będzie co innego.
z perspektywą przejścia na rynek główny bo takowe zawsze przyciągają kapitał a to jest najważniejsze .
Rozwój danej spółki przez przejęcia i poprawa wyników ma tu duże znaczenie na NC jest kilka spółek jak choćby taki Hortico
W pełni to rozumiem. Moim zdaniem jednak warto. Arkusz jest płyciuteńki. Jeśli tylko pojawi się popyt, to będzie jak w miniony piątek. A że popyt nie przychodzi...też mnie to irytuje. Jestem jednak pewien, że cierpliwość będzie nagrodzona.
Zgodzę się co do arkusza. Problem jest taki, że wywołać wzrost, nawet duży można niewielkim kapitałem. Gorzej tylko że te wzrosty potrafią być nagłe i wysokie, ale bardzo niestabilne.
Spółka jest bardzo mało płynna i wiadomo że to z tego wynika problem ale zdecydowanie wolałbym wzrosty po 3 czy 5% które się utrzymają.