JRH raczej wejdzie na główny zwyczajną procedurą, na czysto. Nexity pewnie będzie trzymane w odwodzie w oczekiwaniu na odpowiedni moment do wprowadzenia jakiejś spółki, ale co z tego wyjdzie, nie wiadomo...i może to potrwać nawet lata. Kto nie sprzedał może dostanie szansę na wyjście kiedyś wyżej? O ile nie zrobią jakichś kombinacji z akcjami po drodze, wezwań, na przykład nie skupią za grosze. Nie znam się na tym, niech ktoś inny pociągnie temat, jeśli ma dość wiedzy.
Kmiecik ma duży pakiet Nexity. To oczywiście nie stanowi problemu dla procedowania, ale można się domyślić, że niekoniecznie chcieliby mieć go za akcjonariusza. Mogą się z nim oczywiście dogadać, ale czasu do końca roku zostało niewiele.
Bardzo wątpię, żeby JRH miał wejść przez Nexity. Coś kiedyś może wejdzie, bo chętnych nie zabraknie, ale w tej chwili trudno powiedzieć.
Pakiet Kmiecika nic nie zmienia, nie jest żadnym balastem bo nie jest wstanie zagrozić, a skoro to są Kmiecika pieniądze to nie myślę żeby chciał je stracić i działał na szkodę spółki
Ok, sprawdziłem. Wcale nie w tym roku, tylko w przyszłym. Podtrzymuję to co napisałem, wydaje mi się, że przeniosą notowania normalnie, a z Nexity zrobią coś być może w bardziej odległej przyszłości.