• Zapraszam na WZA Autor: ~Maciej [91.14.178.*]
    Chętnie poprowadzę taką grupę wspólnie coś zdziałamy ale priorytet to zarejestrować się na WZA wtedy będą konkretne rozmowy odezwę się przed walnym
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~500plus [31.182.16.*]
    no to do zobaczenia :)
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~Kulawy [37.30.1.*]
    Najpierw niech to walne oglosza. Tak jak w innym wątku jak ktoś jest poważnie zainteresowany i ma trochę akcji to może niech to wystawi na 10 zł będzie można coś więcej powiedzieć. Tu jedyne co mozna zrobić to zablokować uchwałę. Każden głos się liczy na każdą jedna akcje oni muszą mieć 9. Akcje własne spółki w przypadku tego porozumienia są zaliczane jako kontrolowane przez porozumienie ale bez prawa głosu. Oni mają tylko 54 procent głosów więc tu trzeba uzbierać 6 procent. Jeśli nie spróbujemy to po prostu trzeba będzie oddać po 1.8 bądź się sądzic.
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~Maciej [91.14.178.*]
    Powtórzę raz jeszcze osoby zarejestrowane na walne będą zainteresowe wywłaszczeniem ze swoich akcji po godziwej cenie wspólnie wniesiemy sprzeciwy do uchwały a dalej przedstawię plan wspólnego działania im nas więcej tym lepiej Sam walczyłem z Cerradem na Nowej Gali więc poprowadzę nasze porozumienie żadne 6% nie są nam potrzebne nie będę się tu produkował konkrety na WZA Pozdrawiam
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~Kulawy [37.30.1.*]
    Nie widać na razie za bardzo chęci dogadywania się z powodami. Wyroków też za bardzo póki co nie widać. Na palcach można liczyć ugody a mało palców jest żeby policzyć toczace się sprawy.
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~ciekawy [92.119.45.*]
    kiedy powinno odbyc sie walne?
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~500plus [31.182.16.*]
    cieszcie się, że zaoferowali 1,80 bo mogli to rozegrać inaczej :)
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~kc [178.217.249.*]
    czy po wyjściu z giełdy , nagle znajdą się duże sumy na dywidendę ??
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~Posiadacz [5.172.255.*]
    Wystawiłem 80008 po 10zł i co dalej?
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~Piotrek [5.185.45.*]
    Część moich (23 266) pokaże się jutro. Jestem z Gdańska mam do nich bardzo blisko. Organizujmy się.
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~Jan [89.72.83.*]
    Hej
    i ja wstawiłem 25.800 sztuk po 10zł.
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~rudy4 [83.4.145.*]
    Zapisuję się jak będzie walne, wystawiłem 25k po 10zł
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~Miecz [37.248.174.*]
    I dziś ktoś sprawdzał wystawione zlecenia. O 12.30 TKO 10.00zl
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~kc [178.217.249.*]
    czy będzie jakieś porozumienie drobnych ?
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~Magellan [5.185.45.*]
    Myślę, że forum nie jest dobrym miejscem na omówienie strategii. Choć w sumie to mniejszościowi niewiele mogą zrobić poza próbą wytłumaczenia większościowym, że nie powinni podejmować krzywdzącej uchwały, wyrażeniem sprzeciwu na WZA i wniesieniem powództwa do sądu.
  • Re: Zapraszam na WZA Autor: ~PiotrS [80.52.197.*]
    Dzień dobry,

Uzyskałem ze spółki listę osób uprawnionych do udziału w WZA. Łącznie 12 nazwisk. Mniejszościowi mają 265.100 głosów.

Żadna z wskazanych na liście osób i ilości przypisanych im głosów nie zgadza się z ilością akcji na zleceniach wystawionych po 10 zł. Być może ktoś jest na liście a nie głosuje całymi swoimi akcjami (ja tak zrobiłem) albo nie wystawił wszystkich swoich akcji w jednym zleceniu po 10 zł. Ale czy jest na grupie ktoś kto się zgłosił na WZA czy to kompletnie inne osoby będą na WZA? Jeżeli tak to będzie kogo zachęcać do torpedowania pomysłów większościowych akcjonariuszy...

• Re: Zapraszam na WZA Autor: ~gonzales [37.47.215.*]
    Z tymi 5% nic nie storpedujesz, przegłosują co bedą chcieli i po zabawie
    Ja akurat mam zamiar zaskarżyć uchwałę do sądu. Oczywiście, że ją przegłosują. Ale ponieważ to kompletnie godzi w moje interesy to sprawa wyląduje w sądzie. Stać mnie na prowadzenie nawet długoletniego procesu.
    tylko co to da? z mojej analizy wynika, ze moga tak zrobic jak robią, nie bardzo jest sie do czego przyczepic. Poczekam na wynik walnego i wtedy swoje oddam albo i nie
    Oj jest się do czego przyczepić. Moja księgowa wraz z prawnikiem przeglądali sprawozdania finansowe za kilka lat wstecz. Jest tam kilka pozycji wskazujących na to, że spółka celowo od jakiegoś czasu zaniża swoje wyniki finansowe, co ma na celu właśnie skłonić mniejszościowych do odpowiedzi na wezwanie. Uchwała o zdjęciu spółki z GPW także tak ma zadziałać. Brak transparentności w komunikacji z akcjonariuszami tak samo.

Mimo wszystko dużo mniejszościowych pojawi się na WZA. Średnia głosów na mniejszościowego to ponad 33 tys. W rzeczywistości więcej bo ja zgłosiłem ułamek swoich akcji by póki co specjalnie się nie afiszować. Także każdy z mniejszościowych zainwestował w spółkę najmniej kilkadziesiąt tysięcy złotych.

Ale oczywiście zrobisz jak uważasz. Tylko może zamiast odpowiedzieć na wezwanie sprzedaj na giełdzie komuś, kto będzie chciał kupić. Ostatnio sporo akcji jednak zmienia właściciela...
    moim zdaniem głupoty piszesz chyba tylko po to, aby wprowadzić wbląd czytajacych to forum. Z tego, co wiem, to raporty są badane przez bieglych (nie wiem, czy wszystkie), a akcje, pewnie ze mozna sprzedać,tylko jakos nikt nie chce ich kupic po 1,8, w ogole nikt tego nie chce kupic
    Tak, oczywiście Panie Prezesie. Piszesz Pan z Gdańska więc jest spore prawdopodobieństwo, że naganiasz...

W październiku i listopadzie 160 tys. akcji zmieniło właściciela. To jest 72 razy więcej niż we wrześniu. I zdaje się niemal wszystkie transakcje były na najmniej 1,80 zł. Przez całe tygodnie wisiały niezrealizowane zlecenia zakupu po 1,80 zł. No ale możesz naganiać dalej. Nikt kupić nie chce...

Do zobaczenia we wtorek.
    naganiaczy i anty-naganiaczy to tu jest więcej, panie Prezesie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.