"Baco, ja słyszałem, żeście milion dolarów zarobili. Jak to zrobliiście. No sprzedałem psa. I jak??!! Zapłacili Wam za niego milion dolarów??!! No może nie zapłacili, ale wymieniłem go na 2 koty po pół miliona $". Tak się obejmuje akcje po 17 zł, 50zł czy 100 zł jak na rynku są dużo tańsze. Jak chcesz wiedzieć ile kasy wpływa do spółki to nie patrz na ceny emisyjne tylko zobacz w bilansie spółki ile jest gotówki po emisji? Czy tu kiedykolwiek było kilka milionówX17,30zł gotówki??!! Nie, to nie mów o 17,30zł. Kto obejmuje takie akcje? Ten komu zależy, żeby 'akcje były objęte po 17zł'. Chcesz dowiedzieć się więcej o tych akcjach i o tym objęciu? To zobacz kiedy (i czy?) te akcje będą dopuszczone przez KNF do obrotu. Kiedyś dopuszczali takie akcje teraz już tego nie robią. Wystarczy zobaczyć ile spółek publicznych ma nawis akcji które nie są (i prawdopodobnie nigdy nie będą) dopuszczone.
Odkąd DZ i JS zrezygnowali z RN to wiele razy pisałem, że mi się to przestaje podobać. No nic. Porządna wtopa na tym. Widać, że rozbudowane ego i duże ambicje nie pozwoliły zrobić porządnego biznesu przy takim potencjale. I mamy szczyt syfu w momencie, w którym powinni zacząć zarabiać kasę… Ehhh.
No oczywiście! Bo kurs ma tylko rosnąć, a każdy kto pisze inaczej to szkodnik, trol spadkowy. Co innego trole wzrostowe - nie, to super gościę są. A to, że to co się stało na tej spółce było wiadomo dla w miarę uważnego obserwatora było oczywiste od lata 2020 to nie ma znaczenia. Miało rosnąć bo tak powiedział akcjonariusz i basta!