• 2 scenariusze Autor: ~Skotek [37.228.255.*]
    techniczne ;
    1) Kurs wzrasta w okolice 3,20-3.30 , malutka korekta i rajd jak w 2005-2006
    2) Kurs wzrasta na 3.2-3.30 i powrót na poziomy 1.6 -1.8 , i wtedy zaczynamy nową hossę ...

Wariant 1) obstawiam na 70-80 % ;)
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~Skotek [37.228.255.*]
    taka ciekawostka ...
    a propos rozbudowy zakładu ..
    http://docplayer.pl/1873674-Specyfikacja-istotnych-warunkow-zamowienia-czesc-iii.html
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~xxxxx [91.237.136.*]
    i już korekta . 2,15 bez obrotów , następny szczyt 2,12 i już blokady na S ustawiają .
    wprost rzygać się chce patrząc na to g...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.1.140.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~ed [185.101.130.*]
    nalezy sobie odpowiedziec na pytanie -podstawowe ,a mianowicie jakie korzysci bedzie mial ze wzrostu pp np do 7zl lub wyzej nasz ukochany "wschod slonca " ?........z jednej strony -jezeli pp bedzie latalo nisko to nikt mu go nie sprzeda ,a nawet spekula moze sie uakwtywnic i zaczac skup za pol darmo praktycznie przed wybiciem ,natomiast jezeli kurs bedzie wysoki to wielu bedzie chcialo oddac pp i to jest szansa dla sultana aby odebrac drobnicy tuz przed startem.....tylko czy bedzie chcial placic jak za zboze? .....moralnie jestesmy zwyciazcami przez lata poniewierani i tlamszeni ,tylko w sklepie trzeba zaplacic za chleb realnymi pieniedzmi ............moze wypowiedza sie ci ktorzy brali udzial w takich akcjach i maja wieksze doswiadczenie i wyobraznie
    Prędzej przejdziemy do Królestwa Niebieskiego ...
    niż kurs zostanie uwolniony przez diabła wcielonego .
    ed a jak byś zrobił na jego miejscu ?

zakładając że kiedyś dojdzie do tej emisji , cena pp Romana nie interesuje , i tak dostanie 1.5 akcji po 1 zl każda
    po co mu teraz te akcje ?
    inna sprawa jak kurs będzie dużo wyżej ..i przyjdzie czas na dystrybucję ..
    teraz sternik prowadzi kurs pod AT .
    na tygodniowym w ubiegłym tygodniu świeca czarna na 2,05 to w tym tygodniu na kształt doji poniżej tej ceny . dopiero następny tydzień może być biała .
    ale miesięczna była w ubiegłym miesiącu biała to w tym czarna korekcyjna . a listopadowa jeszcze niższa korekcyjna na kształt doji .
    bo wyniki letnie są słabe
    i wszystko jasne . po to było odsunięcie tego barachła co zaplanowali . nawet nie chce się rozkminiać .
    tak mogą cupać się przez pół roku . biała świeca , doji -czarna świeca , doji i znów zmiana ---a kurs 2, xx

a pamiętasz symulacje falek "kwaśnego" ?
    zakładał zjazd z 4 zł na 1.5 w ramach większej korekty ..
    korekta była więc powrót do trendu wyższego stopnia
    ale to wszystko takie powolne że aż żółć gnije .
    patrzymy na inne spółki a tam aż hula wszystko , i nie ma techniki tylko rosną ile chcą .boże
    ktoś pilnuje kursy bo w odpowiedniej chwili koryguje kurs . ja mu wróżę zakład psychiatryczny bo takie rozkazy szubrawca wykonywać to trzeba mieć zrytą kopułę , siedzieć i pilnować tego g...
    teraz po podwójnym odbicu od zniesienia 50% ostatniego spadku nabiera siły na atak 62% ,
    trend na wyższych interwałach jest już wyznaczony ..
    a szli w pi....
    wkrótce DOGE pokaże moc ..
    ETC i CHZ
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~Ed [37.225.20.*]
    Nie ma znaczenia ile ma akcji....cel jest jeden....na samym dole ulica ma miec jak najmniej papieru
    tak jak na cd project . po 0,50 najbardziej zarobieni . co zarobił ten co brał po 400 zeta ? a ten co miał po 0,50 ?
    czas akumulacji ----czas dystrybucji .
    nasza akumulacja trochę za długa .
    kiedyś oficjalnie miał chyba prawie 40% , ten od Unibaxu chyba ponad 20 i grażynka ok 10 % ale wtedy kontrakty latały po kilkadziesiąt-kilkaset mln zł ;)

ile teraz mają ? familia niemała ...

a te wyskoki to dla familii na drobne wydatki .
    stryju-- na paliwo potrzebuje--- trach , mach i jest na paliwo , kurs 10 groszy w górę i rodzinka poparzyła na mazury .
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~Zaraz [89.69.16.*]
    A ja uważam, z Skotan zaliczy jeszcze piękna glebę pod słabe wyniki za III kwartał. Spodziewam się spadków z przełamaniem ostatniego dna w okolicy 1,7.
    To już się nawet chyba powoli zaczyna, bo impet krótkoterminowego trendu wzrostowego tak jakby wygasał.
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~Marian [37.47.219.*]
    Kierunek down.
    Dnia 2021-10-14 o godz. 13:51 ~Zaraz napisał(a):
    > A ja uważam, z Skotan zaliczy jeszcze piękna glebę pod słabe wyniki za III kwartał. Spodziewam się spadków z przełamaniem ostatniego dna w okolicy 1,7.
    > > To już się nawet chyba powoli zaczyna, bo impet krótkoterminowego trendu wzrostowego tak jakby wygasał.

Gdybym uważał że tak będzie to bym sprzedał , ty sprzedałeś ?
    Czyżby ci pamięć szwankowała?
    wredny człowiek z tego zarazy ..
    tacy ludzie nigdy nie zarobią na rynkach ..
    do utylizacji go i na wodór ...
    Przekraczasz granice przyjacielu. Jeśli wredni ludzie mieliby iść do utylizacji i na wodór to ty poszedłbyś pierwszy, bo to ty manipulujesz informacjami i wprowadzasz ludzi w błąd, balansujac na granicy prawa a granice przyzwoitości przekraczasz notorycznie. Zważ na to co piszesz, bo to już nie te czasy gdy było się bezkarnym w sieci.
    nie wchodz na moje wątki i sprawa rozwiązana ..

chciałem odpowiedzieć cytatem z klasyka ale moderator filtruje ..

zaraza do utylizacji i na wodór ...
    Na twoim miejscu bardziej uważnie dobierałbym cytaty.
    Na forum publicznym nie ma czegoś takiego jak "moje wątki". Cokolwiek piszesz poddajesz to pod osąd czytających.
    Gilgamesz zjedz snikersa
    zapodaj jakiś wykres ... hahaha
    Oj pacyfik, pacyfik wygląda na to, że dawno leków nie brałeś?
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~fred [46.149.223.*]
    hi ho ha
    który wariant ?

1) Kurs wzrasta w okolice 3,20-3.30 , malutka korekta i rajd jak w 2005-2006
    2) Kurs wzrasta na 3.2-3.30 i powrót na poziomy 1.6 -1.8 , i wtedy zaczynamy nową hossę ...
    Skoro programujecie gawiedź na wzrosty do 3.20 to znaczy, że poniżej tego poziomu zaczniecie sypanie. Słaby macie ten plan.
    ty już dawno jesteś zasypany ;)
    gili 70 gr czy 7 zł ???

Czyli scenariusz nr 2 i ... 7 zł ;)

jak w maju 2005
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~9876 [194.28.48.*]
    A TEN ZNOWU SWOJE..... SKOŃCZ WĄŚĆ WSTYDU OSZCZĘDŹ
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~SKOT [5.63.188.*]
    "A TEN ZNOWU SWOJE..... SKOŃCZ WĄŚĆ WSTYDU OSZCZĘDŹ"

A co w wątku Skotka ciebie denerwuje? Lepiej czułbyś się w dobijaniu akcjonariatu w wypocinach wielonockowców ? Scenariusz kursu jest już napisany i nikt nie ma wpływu na niego. Lepiej z nim się pogodzić .
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~9876 [91.239.168.*]
    Jest napisany lub nie jest napisany, ja opieram się w moich wypowiedziach na fundamentach firmy które przy takim zarządzaniu w najbliższym czasie się nie zmienia
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~dami [5.173.249.*]
    Moze SKOT wie coś więcej?? Może się podzieli z nami? SKOT jest przyszłość dla tej firmy z takim m zarządem? Ściągnie Roman z giełdy? Dzięki
  • Re: 2 scenariusze Autor: ~xxxx [91.246.111.*]
    Taa tyle wie co nic. Gdyby wiedział to nie gniłby tu umoczony tyle lat tylko zainwestowałby gdzie indziej. Po za tym kto normalny inwestuje pieniądze w cudze firmy ? Inwestuje się w siebie i tylko w siebie i nigdy nie oddaje się pieniędzy w cudze łapy a tymbardziej firmie o której nikt nic nie wie bo publicznie nie informuje nikogo o niczym.
    Pewne jest to , że ta emisja w pewien sposób / jaki ? / zaskoczy wszystkich. Nie mam zamiaru tłumaczyć. Wszystkich spraw tej spółki nie znam , bo nie jestem zarządem , ani radą nadzorczą , ale wiem czym mniej ulicy i mniej gadania o niej w tej chwili , tym lepiej dla niej.
    Dnia 2021-11-20 o godz. 21:11 ~SKOT napisał(a):
    > Pewne jest to , że ta emisja w pewien sposób / jaki ? / zaskoczy wszystkich. Nie mam zamiaru tłumaczyć. Wszystkich spraw tej spółki nie znam , bo nie jestem zarządem , ani radą nadzorczą , ale wiem czym mniej ulicy i mniej gadania o niej w tej chwili , tym lepiej dla niej.

Emisją i jej przebiegiem mnie już zaskoczyli.. Wycofają się z niej ??? ;)
    Czy jeszcze pokręcą ? A może przejmą dzięki tej emisji spółkę za grosze ? z kilkodziesięcioma milionami w skarbcu ;)
    A może będzie i ta pompka na 100 zł , ale przy zbliżającym się załamaniu na rynkach i wielkim kryzycie może dopiero w kolejnym cyklu za 5-20 lat , ale części z nas tu już nie będzie , romka zapewne też ;)
    Kto wie co ten romek ma teraz w głowie ...

Gdyby chcieli mniej gadania o spółce to prezes nie "udzielałby " tylu wywiadów , pseudo czatów, nie pisałby o kontraktach w Azji, Nigerii czy Australii , o kapsułkach z kukurydzy ;) ja mam wrażenie odwrotne ...

Skotek!!! Jeszcze raz ci napiszę : uspokuj się człowieku !!!! Masz myśli nie poskromione i sam się nakręcasz. Wiem , że / z innych źródeł / jesteś bardzo , powiem inaczej " zakręcony " , na tematy spółki. Jeszcze raz zapytam grono akcjonariuszy !!! I nie niech mi odpowie w końcu ktoś rozgarnięty - po co Romanowi wycofanie spółki z giełdy !!!!!!
    A propos ściągnięcia spółki z giełdy ! Dami , powiedz mi w racjonalny sposób - w jakim celu miałby Karkosik to robić? Pisałem o tym chyba kilkanaście razy - ściąganie spółki na tym etapie jest totalnie irracjonalne. No , ale nie będę walczył z obowiązującą narracją. !?
    SKOT odpowiedz jest prosta , i nie taka nieracjonalna ...
    Przyczyn może byc kilka , np ta najbardziej banalna ponieważ zapowiadał wycofanie swoich spółek z GPW.

Dnia 2021-11-20 o godz. 21:29 ~SKOT napisał(a):
    > A propos ściągnięcia spółki z giełdy ! Dami , powiedz mi w racjonalny sposób - w jakim celu miałby Karkosik to robić? Pisałem o tym chyba kilkanaście razy - ściąganie spółki na tym etapie jest totalnie irracjonalne. No , ale nie będę walczył z obowiązującą narracją. !?

a szkoda ;)

[x]
ONESANO 3,56% 0,70 2026-05-08 09:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.