Ale to nie jest kwestia decyzji. WZA zatwierdziło zmiany wynikające z układu. Procedury są jednak mocno długotrwałe, pandemia nie sprzyja w sądach, giełdzie itp. Poza tym wyniki spółki są źle w 3 q2021r. Tam jest cały czas spora wielomilionową strata. Jako wierzycielami jestesmy pełni obaw.
Proste- brak przychodu. Co raz wyższe koszty. 2022 r stoi pod znakiem jeszcze wyższych kosztów pracowników, zus, czynszów prądu itd. Obecnie są prowadzone duże redukcję w zatrudnieniu ale też ( nie mam 100% pewności) w liczbie sklepów.
To jest fimra ,,uczciwa inaczej,, nam nie zapłacili 2 lata temu ponad 130000 zł netto, straciłem mnóstwo nerwów i niestety pieniędzy. z daleka od ,, ....,, bo zapach się długo niesie
Nie. Procedura sądową tak, akcji wierzyciele nie mają. Nie ma obrotu akcjami itd Dla mnie skończy się wtedy gdy odzyskam pieniądze a do tego baaaardzo długa droga.
U mnie akcje już się pojawiły na koncie, chociaż z dużym opóźnieniem w stosunku do terminów wskazanych w piśmie do wierzycieli. Trochę to wygląda na grę na zwłokę do czasu aż pojawi się jakikolwiek zysk. Spółka z permanentna stratą, bez kapitałów miałaby teraz kapitalizację kilka mln zł. Wierzyciele wyjdą na zero przy kapitalizacji ponad 100 mln co w tej chwili jest całkowicie niemożliwe.