• Ceny prądu Autor: ~Optymista [89.25.232.*]
    Nurtuje mnie pytanie czy się cieszyć czy płakać ze względu na ceny energii :P
  • Re: Ceny prądu Autor: ~Aa [89.64.97.*]
    Zależy jakie masz zużycie energii
  • Re: Ceny prądu Autor: ~axaa [87.207.240.*]
    Pewnie pytał w kontekście zysków IRL/Gdybym ja miał taki biznes jaki ma IRL to ...bym się cieszył(albo:głosował ZA ale się nie cieszył)
    Kolega był mało precyzyjny w zapytaniu ,więc zażartowałem .
    Nam nie zostało nic innego , jak czekać na wyniki i wówczas podjąć decyzję czy dokupić ,
  • Re: Ceny prądu Autor: ~Lewy [178.37.217.*]
    Ale jak widać po poprzednim raporcie nie zawsze się to przekłada na zysk spółki. Pewnie pierwszy kto musi zarobić to spółka Matka a to ona dyktuje cene.
  • Re: Ceny prądu Autor: ~fatman [213.108.15.*]
    mnie martwi że słąbo nam wiatr w oczy w III kw wiał :(
  • Re: Ceny prądu Autor: ~obs [91.205.90.*]
    Wiele żródeł podaje słabe wyniki z wiatru. Nie od nas to zależy. Wydaje się, że fajerwerków nie bedzie. Cierpliwie czekam.
    Jest strona na której można sprawdzić jak wiało danym regionie i okresie. Ponieważ jednak spółka zbyt łatwo może manipulować wynikami ,od ostatniego kwartału nie bawię się w śledzenie ,szkoda czasu .
  • Re: Цены на электроэнергию Autor: ~fishas [78.57.231.*]
    Я живу недалеко от Выдмантая в Клайпеде, в третьем квартале почти не было ветра.
  • Re: Цены на электроэнергию Autor: ~Aa [89.64.97.*]
    В таком случае, поскольку ветра нет, остается надежда только на хорошую торговую наценку.
  • Re: Цены на электроэнергию Autor: ~AXAA [87.207.240.*]
    A wiemy jak jest z nadzieją:))Ale koło 12/14.11.br wyniki za 3ci kwartał
    можешь смотреть

https://www.windy.com/55.890/21.242?51.836,16.106,5

Vydmantai Wind Park   -  Kretinga 

Pasmotrił:))
    Przyznam niespecjalnie śledzę co sie tam dzieje. Moje posty są bardziej towarzyskie ,intensywniej śledzę inne spółki , .ale może mnie zaskoczą i to sie zmieni .
    Ja po wynikach 2go kwartału zredukowałem pozycję na IRL o 2/3.Czekam na wyniki za 3ci kwartał/Jeśli będą słabe; wychodzę z IRL
    Cóż.Życie!
    Jak wspominałem nie ruszam IRL liczę mimo wszystko na w miarę dobre wyniki, choć skupiam się na innych walorach.
    " Pogardzany " przez wszystkich ACP zaskoczył nawet mnie i tu aktualnie kieruję zwiększoną uwagę .
    Asseco Poland zaskoczył nie tylko ciebie.Mnie też.Tyle że ja nie kupiłem tego papiera.Pisałem ci o tym chyba w lipcu; że raczej nie przebije 80pln/A tu PROSZĘ!PIĘKNY TREND WZROSTOWY!
    Tak pamiętam nasza rozmowę .W zasadzie chodziło mi tylko o dywidendę z Asseco .Wiedząc z poprzednich lat ,ze szybko wraca do starych poziomów wydawało się to dobrym bonusem. Przeznaczyłem na to dywidendę z IRL plus trochę zaskórniaków . chwilę potrzymałem i zaczęły wzrosty ,wiec tak już zostało Zastanawiałem się nawet czy to już nie czas na realizacje zysków ale kilka dni temu kupiła żona wiceprezesa po 94 z hakiem ,wiec czekam na dalsze wydarzenia .Oczywiście czekam na wyniki IRL, mam nadzieje zostać miło zaskoczony.
    Trend(na Asseco Pol)jest twoim przyjacielem:))Też chciałbym by wyniki IRL były w miarę dobre-spore zaskoczenie tą stratą z 2giego kwartału(jeśli na opcjach , to qużwa jakich tam fachowców mają?)
    No ale zobaczymy.Co do żony V-ce prezesa/Zakup nie musi oznaczać że COŚ NADZWYCZAJNEGO W SPÓŁCE SIĘ ZADZIEJE!Zwiększają swój pakiet ; no ale to są moje domniemania.
    Pisałem ci że Asseco Pol. jest 100% udziałowcem Asseco Slovakia.Ale trzy lata temu wycofali ją z GPW poprzez przymusowy odkup 3% bodajże akcji będących w obrocie na GPW/Z kursem tej spółki był istny cyrk.Albo dołowała prze 9m-cy ;albo gwałtownie rosła przed dywidendą.A dywidendy płacili SUTE. W euro/Szkoda że dobra spółka wtycofana została z GPW.Pozdrawiam Axaa
    Odnośnie żony nie sadzę żeby niepotrzebnie przepłacała i też ja zaskoczył gwałtowny ruch wiec dobrała . Może jestem optymistą , zakładam jednak dobre wyniki ,które nie pozwolą cofnąć sie zbytnio w najbliższym czasie walorom .
    DUŻO zależy od globalnej koniunktury gospodarczej i na ....giełdach świata!
    Mąż właśnie kupił 13akcji tyś w podobnej cenie , teraz to wygląda już lepiej .
[x]
INTERAOLT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.