• @J 23 Autor: ~Moon [83.23.239.*]
    Widzisz jak życie uczy pokory. Na Drago sprzedaż akcji a juto żeby było śmiesznie będą się tego oficjalnie tłumaczyć. BKD o którym Ci pisałem +7%, a Succubus w tym momencie wTop 25- jeśli wywali się dublerki to wyżej
  • Ale o czym my piszemy? Autor: ~J-23 [46.205.192.*]
    Wg global top steam GSS #27, Succubus #57. BKD miałem, kupowałem za 13-15 zł (mozna poczytać tam moje posty z ok 14-21.09) ,bardzo niedawno sprzedałem zarobiłem doskonale. Bardzo dobrze wspominam spółkę.
    Teraz z gamedev jestem głownie w Drago i nie narzekam. Owszem, jest ryzyko, że jutro spadnie, ale spadek poniżej 80zł jest nieralny. Potem i tak musi rosnać , przy tak dobrej sprzedaży i po wejściu WSS, które też ma szansę być hitem., a także przyszłorocznych premierach., Najwyżej poczeka sie na wzrosty dłużej, albo będą one nieco wlniejsze.
    I tak jak pisałem kiedyś komuś na tym forum - MMS nnie pociągał mnie przed premierą i nie pociąga teraz.
  • Re: Ale o czym my piszemy? Autor: ~Moon [83.23.239.*]
    Nie życzę Ci źle i pewnie z czasem kasę odzyskasz na Drago ale jutro tam będziesz miał lukę spadkową, a potem panikę, wiec 80 zł na kursie się nie utrzyma. Stawiam po burzliwej sesji 73 zł. Gratulacje jak zarobiłeś na BKD ale ja nie lubię odchodzić od stołu zanim impreza się dopiero naprawdę rozkręca
  • Wrócimy do tej rozmowy za jakiś czas Autor: ~J-23 [46.205.192.*]
    I poopowiadamy o luce spadkowej oraz o tych "73zł" . :) :) :)
    A co do BKD, to jesłi będzie 200K to może mocniej podskoczyć, ale jeśłi przez najbliższe 2-3 miesiące sprzedadzą 100-120k, co wydaje mi się bardziej prawdopodobne, to papier specjalnie nie wzrośnie.

O MMS pisałem jeszcze przed premierą , że to ryzyko i że ludzie mogą sie zdziwić. Zobaczymy jak będzie w przypadku BKD i DE. :) Do P2Chill też mam rezerwę,
  • Re: Wrócimy do tej rozmowy za jakiś czas Autor: ~Moon [83.23.239.*]
    Dali korektę na Drago wiec możesz mieć racje z tymi 80 zł. Jeśli chodzi o grę od BKD stawiam ze będzie to hit większy od GGS patrząc na wskaźniki. No ale zobaczymy
  • Skoro kjupił fundusz, toi nie ma powodów do spadków Autor: ~J-23 [46.205.192.*]
    I bardziej orawdopodobna jest zieleń. Gdyby zostało tak jak było, to byłoby gorzej, ale i tak za tydzień dwa, trend powróciłby do wzrostów na skutek raportu o premierze WSS, a potem sprzedaży 300k kopii
    Co do Baked,, to też na początku myślałem, że jest lepsze od DE, ale jak pograłem w PS, to zmieniłem zdanie i stwierdziłem, że ma mniejszy potencjał niż GSS, gorsza grafike itd. No i plan wydawniczy DE ma o niebo lepszyy niż BKD, nie mówiąc o zaawansowaniu gier.

Jednakże niewątpliwym atutem BKD jest fakt,, że wiele wskazuje na to, ktoś ściągnął sporo akcji z rynku i obecnie jest mała płynność na papierze.
  • Re: Skoro kjupił fundusz, toi nie ma powodów do spadków Autor: ~Moon [83.23.239.*]
    Papier ściągnąłem ja, masa moi kumpli i pewnie Twoich tez. Tam jest naprawdę mało akcji i jak włączy się pożądny popyt to pofrunie szybko w kosmos. Uważam ze na ten moment to jedno z fajniejszych miejsc do inwestowania na giełdzie, bo wg mnie jeszcze tam jest bardzo tanio a niespodzianki za pasem
  • Re: Skoro kjupił fundusz, toi nie ma powodów do spadków Autor: ~Kosmita [188.146.38.*]
    Haha agent J-23 wyje do księżyca Moon dwa golasy ?chwalipięty jak to papier ściągają? Baju baj komu ciemnotę wciskacie o zakupach i to na forum bankiera
  • Re: Skoro kjupił fundusz, toi nie ma powodów do spadków Autor: ~Moon [83.23.239.*]
    A ty możesz sobie jedynie w ciepłym poczytać i mieć fałszywy ubaw. Obserwuj kursy Drago i BKD i się ucz- na naukę nigdy nie jest za późno
  • Re: Skoro kjupił fundusz, toi nie ma powodów do spadków Autor: ~Ojo [194.29.183.*]
    Drago to balon i to dziurawy. Powietrze schodzi a wy musicie wyc na innych spółkach i naganiac ha ha ha
  • Re: Skoro kjupił fundusz, toi nie ma powodów do spadków Autor: ~Kosmita [188.146.38.*]
    Każdy szanujący się akcjonariusz nie chwali się Moon wszem i w obec co to nie ja haha mogliście równie dobrze porozmawiać na forum gdzie macie akcje (drago) a nie tu i jeszcze o północy haha
  • Re: Skoro kjupił fundusz, toi nie ma powodów do spadków Autor: ~Piotr [31.0.77.*]
    Przecież tej J23 to płatny naganiacz na PPG też swoje mądrości uskutecznia
  • Możecie poczytać moje posty i sprawdzić czy miałem rację Autor: ~J-23 [46.205.192.*]
    Pisałem io BKD, kiedy nie było tak modne i o Drago przy cenie 10% niższej i MMS też, kiedy ostrzegałem że może być różnie, jeszcze przed premierą.
    To nie sa przechwałki, te posty można znaleźć i samemu sprawdzić. Nie mówię, że zawsze trafiam, bo nieraz sie mylę, ale tym razem trafiłem. Czy Drago spadnie? Może, to w końcu giełda. Ale o long term jestem całkowicie spokojny.

Oczywiście o ryzyku premiery Succ nie pisałem tutaj tylko na Drago. Tutaj pewnie zaraz byłbym zwyzywany 'od wyjących peroniarzy, którzy się nie załapali" :) :)
    Kto jest perroniarzem i wyje to sie okazało i będzie okazywać dalej.

Aczkolwiek normalnym akcjonariuszom MMS życze jak najlepiej i mam nadzieję, że odzyskają swoje cięzko zariobioone pieniądze i jeszcze będą mieli coś na górkę.
    .
    Co do PPG to odpowiedziałem, kiedy gośc pytał czy warto kupić i jedynie sam zapytałem jakie widzi pozytywy spółki i pod co wg niego miałaby być gra na ten papier.. Nie tworzyłęm tez nowych wątków, a tylko dwa razy wypowiedziaem w już istniejących wątkach.

Przyznaję , był jakiś kolo który miał wyświetlone na Bankierze IP jak ja teraz, tyle, że to nie byłem. Zbieżność aż trzech liczb IP jest wyjątkowa, ale gość nie jest mną. W okresie kiedy pisał, aklurat miałem nieco inne IP (trzecia liczba), w okresie kiedy trolował , czyli 22.09, to zupełnie inne, bo byłem poza domem i pisałem ze smartfona. Gość pisał o Mabionie, którego nigdy nie miałem (jedynie kiedyś jego kupno polecałem kumplowi na long term, kiedy dopiero zaczynał rosnąć). Poza tym koleś pisał jakieś prymitywne jednozdaniowe posty, zupełnie nie w moim stylu. To samo IP znalazłęm w wyszukiwarce na forum bankiera i dotyzcyło postów już 2014 roku, kiedy czasowo nie grałem na GPW, a internet miałem z Playa, a nie w T-Mobile światłowód - to łącze mam dopiero od początku wrzęśnia (również można sprawdzić, że do końca sierpnia miałem inne IP i neta z Playa)

Wisi mi czy ktoś mi wierzy czy nie. Po 22.09 pod tym IP nikt nie znajdzie choćby jednego posta w stylu tych o Mabionie. Nie mam zamiaru wrzucać to screenów dokumentów urzędowych, potwierdzających, ze 22.09 nawey nie było mnie w domu, żeby zadowalać krzykaczy.
    Przypuszczam też, że gdybym za chwilę zrestatował modem to mógłbym miec miminalne inne IP niż teraz. Pewnie jest jakaś pula,która raz temu raz innemu, a że mieszkam w dużym mieście i blisko centrum, to widocznie, jakimś zbiegiem okolicznoście niedaleko tamtego kolesia.

• Zgadzam się. Autor: ~J-23 [46.205.192.*]
    Moment do inwestowania jest bardzo dobry, rzekłbym , że to bardzo duża szansa na spory zysk przy bardzo małym ryzyku (czyli zupęnie inaczej niż przy wielu dynamiczniwe rosnących spółkach).
    Bardzo możłiwe, że będę żąłował sprzedania BKD, w końcu na samym początku papier podobał mi się bardziej niż Drago, ale jak mówiu przysłowie - nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, szczególnie, gdybym miał odkupić drożej niż sprzedałem. :)
    Nieraz podejmowałem na giełdzie głupie i nietrafione decyzje, więc nie moge wykluczyc, że i teraz tak będzie i okaże sie, że na BKD zarobiłbym wiecej niż na Drago.
    Co do spółki, to 100k sprzedanych kopii PS jest wg mnie praktycznie pewne -do końca 2021, ale tak wartość nie spowoduje mocnego wzrostu ceny akcji, no może do 30zł. Jednak, gdyby w tym okresie zeszło 200k, to cena śmiało dojśc do 50-60zł za akcję. Okaże się. :)
  • Re: Zgadzam się. Autor: ~Moon [31.60.109.*]
    30 zł to się prawie otarło już dziś na BKD. Wyglada to wszystko bardzo obiecująco
  • Może być jeszcze większa podbitka przed premierą, ale... Autor: ~J-23 [46.205.192.*]
    ....wtedy trzeba dobrze zastanowić się, jakiej sprzedaży gry oczekuje rynek i czy tytuł da radę uciągnąć oczekiwania. Bo jeśli nie.....

Więcej napisałem w moim poście do jednego z forumowiczów Drago. ;)

https://www.bankier.pl/forum/temat_moim-zdaniem-do-bankruta,50173643.html
  • Re: Może być jeszcze większa podbitka przed premierą, ale... Autor: ~Moon [83.23.239.*]
    Jasne. Tego się na 100% nie przewidzi ale wyglada obiecująco. Moim zdaniem będzie miłe zaskoczenie ale połowa to wytrzyma
  • Re: @J 23 Autor: ~J-23 [46.205.192.*]
    Jak widzisz Drago dzis nie spadł do 73zł czy 80zł , o których wczoraj pisałeś, a był na zielono tak jak ja przypuszczałem i co było najbardziej prawdopodobne po info o zainteresowaniu fundów:)
    Obstawiam przekroczenie 100 zł w tym tygodniu i nowe ATH nie później niż do połowy listopada, może nawet tydzień-dwa wcześniej

Co do BKD - spółka wzrostowa, ale z zastrzeżeniami, o kórych pisałem. Jeżeli wyniki rozminą się z wyśrubowanymi oczekiwaniami rynku to będzie wodospad.
    No i i mimo ogłoszenia daty premiery nie wzrosło liczba grających w prolog PS (a nawet spadła) . Też warto z tego wyciągnąc wnioski.
    A Succubus 128 miejsce w top sellers, albo juz nawet niżej.
[x]
MADMIND -7,23% 0,37 2026-06-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.