Wynika z tego że interkosmos 2 może być turbo czarnym koniem jeśli chodzi o monetyzacje projektu , oczywiście Nemesis D również ale przyznam się że dopóki nie widziałem filmu ,nie doceniałem interkosmosu ,nie beznaczenia jest współpraca z oculusem przy tym projekcie mogę czekać na wyniki nawet rok
Pozdrawiam
co ciekawe moga sobie pozniej w pol roku wydac spin off pod innym tytulem w multiplayer bo i tak juz nad tym pracuja. Ciekawa aluzja co do AIG ze polozyli marketing metamorphosis, troche miedzy wierszami wydaje mi sie ze chetnie podpisaliby umowe z innym wydawca po wygasnieciu umowy z AIG
Nemesis może być bardzo fajne, ale niepokoi mnie kwestia podziału dochodów z Awaken Realms. Z wystąpienia wynika, że Awaken Realms oprócz tego, że jest właścicielem IP wykonuje także główną część pracy designerskiej więc Ovid Works jest jedynie podwykonawcą gry dla Awaken, ale nie chcą tego wprost powiedzieć. Zobaczą z tej gry tyle kasy ile OML po Ghostrunnerze, czyli ułamek wpływów.
Byłem optymistą ale po wystąpieniu uważam, że słabo to wygląda.
Kocham ludzi co tak martwią się o cudze :)chyba wynika to z tego,że państwo tak o nich dba 500+,zapomogi etc i czują się zobligowani do pomocy innym :(.piękna prezentacja mocno liczę na interkosmos 2 zapowiada się petarda :)))sam interkosmos może nas wynieść w kosmos -kto mądry cierpliwy pakuje bo wie że to majonezy i 20 przy tej ilości akcji może być mało
Ja "kocham" ludzi, którzy w cudzych słowach znajdują swój własny charakter. Pieniądze innych ludzie mam tam gdzie słońce nie zagląda. Martwię się o własną inwestycję. Interkosmos to gra niszowa. Podział przychodów z Awaken do kluczowa sprawa. Ovid wygląda na zwykłych podwykonawców z niewielkimi tantiemami. Grę dowiozą i najpewniej będzie przyzwoita. Czy zarobią na niej w tym układzie?
X3 od zawsze byl tutaj sceptykiem, ale jezeli Ovid na Nemesis wyjdzie tak jak OML na Ghostrunnerze to my tutaj zarobimy sporo. A tu podzial jest prosty, mamy Ovid i Awaken. Nie mamy AIG ktore nie umie samo zrobic nic wiec do kazdej produkcji podlacza sie jak pasozyt i nie zalezy im nawet gdy ktos ich zlewa jak 505 games. Nie ma co sie unosic, troche sie tu pokisimy i tak jak pisalem jakis czas temu, ja dobieram. Im blizej 2.30 tym lepiej
Wariner, podział jest może prosty ale nie jest jasny. Nie wiemy ile bierze Awaken a ile Ovid. Sądzę, że to nie jest 50/50. Awaken jako właściciel IP i mając duży udział w nakladzie pracy na pewno bierze zdecydowaną większość. Przydałaby się wiedza o o podziale. Nie wiemy ile będzie, planowo, kosztować produkcja Nemesis. Jeśli się mylę i to wiemy, wyprowadź mnie z błędu.
Nie wyprowadze, bo na tej i na zadnej innej spolce nie znam podzialow. Wiem ze to Ovid wybral Awaken na wydawce, gdzie kilka bezuzytecznych spolek moglo ostrzyc zeby (w tym AIG) zeby obiecujac gruszki na wierzbie ta umowe podpisac. Czasem tak jest ze jak wszyscy inwestuja w oze to warto brac wegiel. Nie wiem czy teraz tez tak bedzie, ale obstawilem ze tak. Kazdy musi ocenic sam czy chce obstawiac ta runde czy spasowac
Ovid nie miał nic do gadania w kwestii wydawcy. To Awaken decyduje. Podejmuje też kluczowe decyzuje dot. produkcji. To ich IP i dlatego Ovid nazywam podwykonawcami.
Inna sprawa czy rynek w ogóle będzie widział w tym problem czy też zorientuje się po premierze jak na OML :)
żałuję, że nie martwiłeś się o podział między Ovid a Awaken Realms w momencie, w którym podejmowałeś decyzję o zainwestowaniu. oszczędziłbyś nam wtedy swoich wynurzeń w tym temacie. może skoro tak cię to martwi to zamiast forum bankiera powinieneś udać się w inne miejsce? są w tym zakresie specjaliści.
pewnie nie zabierałbym głosu w tej dyskusji bo szkoda mojego czasu, ale drażni mnie , że celowo wprowadzasz ludzi w błąd co do własności IP. w tym temacie zwyczajnie kłamiesz. skoro tak bardzo martwisz się o swoją inwestycję to powinieneś przecież wiedzieć, że Awaken Realms nie jest właścicielem IP. IP należy do Ovid Works i Awaken Realms. Po połowie. 50/50. Obie spółki są współwłaścicielami IP do gry. Każdy kto "martwi" się o swoje inwestycje o tym wie. Ale ty wolisz w tym temacie kłamać, pisząc że Ovid nie ma w zakresie IP do gry nic do powiedzenia i inne podobne brednie.
kolego, daj sobie spokój. serio, ludzie nie są tacy naiwni, aby nie wyczytać z twoich postów intencji. a intencje są jasne. przestań naganiać.
Co do tego poziomki z oznaczeniem x3 to wiadomo o co chodzi ,zreszta łatwo go znaleźć na blo , cig na Mercator też pisał że leci na 2 zł przed jazdunia , ostatnio trolowal na bumechu przy 31 jechał na 100 przegryw typowa poziomka z Pisdziszewa
Nigdy nie inwestowałem w spółki o których piszesz i nie pisałem na ich forum. To ty jesteś tym wielonickowcem z kiepskim aparatem intelektualnym, który myśli, o ile w ogóle w tym przypadku można używać tego słowa, że to co się wyświetla w bankierze to pełen adres ip i nie wie co NAT i adresy współdzielone. No jak takie tuzy intelektu tu inwestują to będzie ciekawie. Im więcej baranów na spółce, tym lepsze zbiory na strzyżeniu :)
ale strzyzenie dopiero przed nami, skoro byle badziewna gra pod jakas nagrode z czapki wywindowala art games, to mysle ze niezaleznie od tego czyje to ip, to grac jest pod co. a z tym oml dokladnie to samo mialem na mysli
Także mam nadzieję na pokaźne wzrosty, ale warto znać zagrożenia. Na razie rynek spółki nie dostrzegł, w czym duża zasługa ich samych. Do trailera i wyznaczenia daty premiery będzie marazm.
X3 ależ oczywiście zaskakujące jest to że ten nick pisze wyłącznie na spółkach gamingowych :)i zawsze to samo know how zatroskany akcjonariusz używasz branżowych słówek etc coby na zaufanke wsiąść .co do strzyżenia to naprawdę warto dla 500 akcji które chcesz kupić po 2 zł warto tracić twarz choćby wirtualna??
Kolego, 500 akcji to może jest twój górny limit, ja już tu nic nie chcę kupować. Wręcz przeciwnie, chcę dobrze sprzedać pokaźny pakiet. Niestety nie mogę kontynuować z tobą dyskusji bo mam zasadę, że nie rozmawiam z ludźmi którzy nie mają nic merytorycznego do wniesienia w rozmowie. Żegnaj.
Skoro masz pokaźny pakiet nie będzie problemu z prezentacją jutro na ważeniu ?uwiarygodnisz się jeśli zrobisz na fixie tko 50 groszy .mam nadzieję ,że piszę tu rozsądny facet ,który wie co pisze ???daj znać czy się uwiarygadniasz czy jesteś kolejnym mitomanem z pakietem pokaźnym ale recept od psychiatry, włączę notowania o 8:30 czasu polskiego
Wybacz, nie mam potrzeby "uwiarygodniania" się randomom z forum bankiera. Wierz sobie w co chcesz. Jeśli natomiast uważasz, że masz prawo mieć jakiekolwiek oczekiwania (a nie masz) to nie ma problemu, stworzę ci okazję : najpierw prześlesz mi i publicznie pokażesz potwierdzenie przelewu. Powiedzmy 500 zł na ustalony cel charytatywny ? Jeśli cię stać na mój czas i chęci wystawię wtedy akcje i dowiesz się tego, co tak bardzo chcesz wiedzieć. Czekam więc na publikację potwierdzenia. Jeśli cię nie stać napisz.
Tak jak myślałem, randomowy naganiacz bez kasy i akcji .to ty tu kreujesz się na experta i milionera i udowodnienie ,że masz akcję nie powinno być problemem.inwestor który ma cokolwiek kupionego ,to robi to po długotrwałej analizie i wie co kupił .ty masz pokaźny pakiet i szukasz dziury w całym bo kupiłeś w ciemno??chłopcze przestań się kompromitować i podaj adres lizaka ci wyśle na zachętę .i pamiętaj inwestor jest chytry jak jakiś chitrus i cwany jak jakiś pajunk.a teraz do nory bo jutro od rana grzanie dyszla na szychcie
Chłopcze przestań skakać jak małpa na gumie i manipulowac userami.akcji nie masz i mieć nie będziesz bo cię nie stać i .to forum umożliwia ci pisanie jak równy z równym z powaznymi ludźmi.intuicyjnie wyczuwasz że tu będzie grubo i zaczynasz chcąc wyrwać akcję manipulacje. Kończę z tobą pisanie bo mi szkoda czasu na pisanie z golasem.bye
.
.po co te przepychanki ?może dla kolegi x3 to forma terapii?tylko tu może być piękny mądry i bogaty .i tylko tu może z kimś mieć kontakt .nie śmiejecie się samotność jest straszna !!!ludzie w ten sposób wirtualny żebrzą o atencję innych ...x3 probowales poznawać ludzi na Badoo lub sympatia?
Jedynym który tu się spina jest x3 ,ja nie wiem kto to ,piszę tu odkąd ja mam akcję .na pewno jest samotny i ja jako chrześcijanin będę się modlił o niego ,i jak on do mnie napiszę to go wespre rozmowa pełna zrozumienia i ojcowskiej troski
Forum nie potrafi czytać? Forum nie stać na 100 zł za każde 10 000 akcji ? Czy raczej trolla, który tu pisze pod wieloma nickami jak Klaudia/Alibaba1000/Long1000/Gold itd. ? Moje warunki znasz i ich nie zmienię. Proszę o potwierdzenie przelewu na cel charytatywny.
Twoja krucha psychika nie może wytrzymać odmiennego zdania innego akcjonariusza więc uciekasz się do argumentów ad hominem. Ponadto jeśli wierzysz, że wpis na forum, które czyta z 10 osób ma moc sprawczą wobec akcji to współczuję ci szczerze. Śmieszą mnie takie odpowiedzi, bo widać w nich słabe nerwy.
IP zostało stworzone przez Awaken Realms. To ich marka własna, rdzeń tej firmy i to oni są właścicielem autorskich praw majątkowych (i osobistych) do oryginalnego IP. Ovid nie ma praw do planszówki.
Mylisz autorskie prawa majątkowe do adaptacji z własnością oryginalnego IP.
Mało mnie obchodzi, że twoja psychika nie wytrzymuje konfrontacji z jakimś postem w necie i musi dorobić teorię spisku o naganianiu.
jesteś trochę bezczelny i bezczelnie próbujesz obracać kota ogonem.
piszesz wprost, że Ovid to podwykonawca, nie ma praw do IP i nie ma nic do powiedzenia w przedmiocie wydawcy. i celowo wprowadzasz ludzi w błąd w tym zakresie, bo masz świadomość że jest to nieprawda. a to jest karalne. mam nadzieję, że o tym wiesz bo może się zdarzyć tak, że będziesz się musiał zmierzyć z konsekwencjami swoich słów.
Co jest karalne ? No napisz mi dokładnie, bo chciałbym się pośmiać. Nie mogę się doczekać tych konsekwencji. Może chciałbyś się spotkać w realu ? O ile się nie posikasz ze strachu, wejdziemy do prokuratury, powiedzmy w Warszawie, i porozmawiamy o konsekwencjach. Nie mogę się doczekać.