Ujawnienie opóźnionej informacji poufnej o otrzymaniu zawiadomienia o zawarciu term sheetu dotyczącego m.in. zasadniczych warunków potencjalnej transakcji na akcjach Spółki, w tym ewentualnego ogłoszenia przez Agencję Rozwoju Przemysłu S.A. wezwania do zapisywania się na sprzedaż 100% akcji Spółki oraz publikacja informacji poufnej o otrzymaniu zawiadomienia o zawarciu umowy w sprawie zbycia akcji w ramach wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji Spółki. ESPI: Raport bieżący 25 / 2021 11.10.2021 12:57:50
Na razie KJ, Iskra i Promack w ramach wezwania zawarli z ARP termsheet w cenie 12,89 zł za akcję.
Oj żabki ale ustawka. Zapowiadają wezwanie a jego warunki dają by ustalił rynek w jeden lub kilka dni. W pół roku obrót akcjami był na poziomie 18k szt. Czyli ktoś kto ma akcje może sobie średnią zrobić sam jaka chce (praktycznie). I takiej zagrywki się spodziewam. Dzisiaj kupione parę tysięcy da asumpt do ciekawej rozgrywki. Patrzcie i uczcie się od mistrzów.
Dnia 2021-10-11 o godz. 13:28 ~Chazar napisał(a): > Znając szczodrość ARP spodziewam się przedziału 17-17,50 zł za szt., czas pokaże...
Nie myliłem się, 17,21 zł , nie byli zbyt hojni. Potem Walne, przy 90% głosów na Walnym przegłosują uchwałę o delistingu, no chyba, że ten mistrz od "żabek" zgłosi sprzeciw i będzie bujanie po sądach; cena w granicach WK, więc trudno będzie udowodnić działanie na szkodę akcjonariuszy, nie to co na FSG.
Dnia 2021-10-11 o godz. 17:51 ~Chazar napisał(a): > Dnia 2021-10-11 o godz. 13:28 ~Chazar napisał(a): > > Znając szczodrość ARP spodziewam się przedziału 17-17,50 zł za szt., czas pokaże... > > Nie myliłem się, 17,21 zł , nie byli zbyt hojni. Potem Walne, przy 90% głosów na Walnym przegłosują uchwałę o delistingu, no chyba, że ten mistrz od "żabek" zgłosi sprzeciw i będzie bujanie po sądach; cena w granicach WK, więc trudno będzie udowodnić działanie na szkodę akcjonariuszy, nie to co na FSG.
Mała korekta, wg komunikatu na stooq "Wzywający nie zamierza wycofać akcji spółki z obrotu na rynku regulowanym ani podejmować żadnych działań do tego celu zmierzających" Brawo PiS.
Przecież napisali że cenę uzgodniono dużo wcześniej z Jędrzejewskim i Tatarkiem więc obliczanie na podstawie kursu giełdowego jest bezsensowne, ja jeszcze nie wiem czy sprzedam, trzeba na spokojnie przemyśleć żeby człowieka nie wych..... li bo może w drugim zapłacą więcej, czasem tak robią niektóre podmioty, na razie temat jest dziewiczy i zobaczymy jutro na giełdzie co się wydarzy
Dnia 2021-10-11 o godz. 19:22 ~098 napisał(a): > Przecież napisali że cenę uzgodniono dużo wcześniej z Jędrzejewskim i Tatarkiem więc obliczanie na podstawie kursu giełdowego jest bezsensowne, ja jeszcze nie wiem czy sprzedam, trzeba na spokojnie przemyśleć żeby człowieka nie wych..... li bo może w drugim zapłacą więcej, czasem tak robią niektóre podmioty, na razie temat jest dziewiczy i zobaczymy jutro na giełdzie co się wydarzy
Bezsensowna to jest pierwsza część twojej wypowiedzi. Od kiedy cenę w wezwaniu ustala się na podstawie umowy między Mietkiem, a Józkiem?
CONSTANCE tani Medtech z dużymi perspketywami rozwoju, Spółka chce wybudować szpital rehabilitacyjny za 80mln zł, prowadzi emisje akcji po 40zł na crowdfund a teraz mają umowe z Japonią