Oprócz ciekawego opisu nowego wniosku patentowego, znalazłam na stronie takie zdanie: "Na wdrożenie przemysłowe oczekują jeszcze projekty, nad którymi Spółka pracuje wspólnie z przedstawicielami globalnych producentów elektroniki. Trzy spośród dziewięciu zaawansowanych i prowadzonych obecnie przez Spółkę przedsięwzięć znajdują się najbliżej tego celu." https://xtpl.com/pl/xtpl-s-a-wnioskuje-o-patent-dotyczacy-nowej-metody-druku-struktur-przewodzacych-przeznaczonej-dla-przemyslu-elektroniki/ o tym chyba mówili na konferencji online 9 zaawansowanych projektów
XTPL dość niedawno rozpoczęło realizować projekty z NCBiR na kilkanaście milionów. Potencjał jest, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Jak mam czekać na komercjalizację latami i obserwować jak kurs się osuwa to chyba w pewnym momencie się poddam.
a słyszałeś, co to jest elektroda transparentna T-OLED? Dzięki takiemu wynalazkowi będziesz mógł wyświetlić zawartość swojego mózgu na ekranie smartfona, ale nie sądzę, aby zajęła więcej niż kilka pikseli :)
Przecież kiedy firma już naprawdę rozłoży skrzydła i zacznie się monetyzacja to ulica i fundy się pozabijają o akcje. Trzeba zbierać póki tanio bo promocja nie będzie trwać wiecznie
A Ty wiesz?!?! Nikt nie wie nawet sam Granek. Dla pobudzenia twojej wyobraźni powiem tyle że technologia addytywna jaką jest XTPL to jak klasyczne drukarki inkjet tylko drukujące w mikro skali. I teraz odpowiedz sobie sam dlaczego do masowych wydruków typu książki, gazety, opakowania etc. wykorzystuje się techniki typu offset, sitodruk itp. a nie nawet najlepsze drukarki tuszowe? Szybkość Panie szybkość której nie zrekompensują nawet tak zachwalane przez Prezesa zalety typu oszczędność materiału itp. Także pomyśl i nie gadaj tyle.
Oddasz oddasz tylko duuużo niżej kiedy będziesz już psychicznie wypluty ciągłym brakiem postępów, przychodzeniem i odchodzeniem kolejnych firm, spadkami kursu, emisjami i obietnicami, że to (komercjalizacja) prawie już.
piernik do wiatraka. gdzie w tym momencie jest sitodruk uzywany w elektronyce. metody ktore sa wykorzystywane powoduja ogromna ilosc strat na poziomie materialow odpadowych, na poziomie nieudanych produktow (ekrany ponad 50% nawet przy niektorych producentow, i przez to istnieje rynek open defect repair), oraz+++ ostatnio wiekszosc firm sklada obietnice o bycie zielonym. Obecnie wykorzystywane technologie nie znajduja sie w tym obszarze.
wiec mozna powiedziec o firmie, ze: -PR masakra -ryzyko braku funduszy (ja sie nie zgadzam, ale mozna) -bez sensu kreowanie profilu zatrudnienia
Ciezko opluwac technologie, gdy ktos szczerze sie wglebi. Nie gwarantuje to komercializacji, ale przewage technologiczna maja spora Wiec proponuje faktami popartymi opiniami dzialac a nie emocjami
Bardzo proszę czytaj uważnie sitodruk użyłem jako analogia. Fakt jest taki że druk za pomocą urządzenia Delta Printing System jest mega powolny i to jest problem.
Zadam ci jedno podstawowe pytanie.
Czy posiadasz akcje?
Jeśli tak to jesteś niezłym świtem żeby kupować coś co według ciebie niema przyszłości.
Jeśli nie posiadasz to w mojej ocenie jesteś zwykłą gnidą naganiaczem bo bez powodu tutaj nie siedzisz
Bardzo mało inteligentne pytanie. Każdy kto się udziela na tym forum posiada akcje - zapewne nawet bzymbzyk. Nie trzeba być świrem żeby sobie spekulować i zarabiać na akcjach również takich, które na dłuższą metę nie mają przyszłości. Można też short'ować...
Oj Ali Ali dla Ciebie to wszyscy co wątpią w XTPL to trole czychajacy na Twoje akcje. Oby sukces XTPL się wydarzył i jakaś polska technologia zyskala światowy, produkcyjny zasięg ale żeby być tak zaślepionym jak Ty to chyba trzeba w sekcie jakiejś się urodzić.
Gdyby zarzad wierzyl w swoich inwestorow to by nie rozwadnial kapitalu. Zarzad pare baniek zgarnal ze spolki jadacej na stracie. Wierza w marketing i ze to sie uda. Ja juz troche mniej, bo zadnego patentu do tej pory nie uzyskali, a przeciez z tego maja zyc… Oprocz tego okazji do komercjalizacji bylo sporo, tylko nikt sie nie zdecydowal.
Bez ochrony patentowej, jest oczywiste i duże ryzyko, że mogą stracić wszystko nad czym pracują, więc wnioski patentowe to zupełnie fundamentalna podstawa, bez której cały projekt nie miałby prawa się powieść.