Widać pp będą cenniejszym towarem niż aktualnie a przy dodatkowym wzroście kursu na giełdzie mogą się o nie zabijać. Czyli start nastąpił wczoraj rąk jak pisałem, że wg mnie powinien być to piątek...
Na zakład potrzebuje około 4 mln... To na co mu pozostałe 34?????? No ja już odpadam całej przysługującej mi puli nie wykupie. Już widzę jak Romanowi się dziób śmieje!!!
Po tym wczorajszym info akcje powinny rosnąć !! bo Ci co będą mieć PP będą mieć teraz bonus - więcej akcji po emisji
Wiec PP powinny być drogie
Zobaczymy co RK wymyśli, czy będą tanie czy drogie ?!
Ta, z całą pewnością, zwłaszcza że kolejna grupa ludzi wypadnie z gry bo nie będzie w stanie objąć wszystkich akcji i będzie zmuszona sprzedać pp albo sprzedać resztę starych akcji żeby zrealizować pp.
Pytanie jest, do ilu to wszystko spadnie?
Nic nie kumam --- skąd info, ze więcej niż 1:1 pp za posiadane akcje??? Gdzie Wy to wyczytaliście? Masz 100akcji starych to tylko 100 pp. Czy coś więcej mozemy wykupić???? skąd te spekulacje?
„3. Za każdą 1 (jedną) akcję Spółki posiadaną na koniec Dnia Prawa Poboru, akcjonariuszowi przysługuje jedno jednostkowe prawo poboru, przy czym jedno prawo poboru uprawnia do objęcia 1,5 (półtorej) Akcji serii D. U
Czy ja mam rozumieć , że jeśli mam np. 10PP - wykupię je - to potem będzie to 15 nowych akcji? jeśli tak to pp powinny być w całkiem niezłej cenie.