• Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~Drobnica [37.109.33.*]
    Ja tam się nie znam. Ale to raczej dołem wychodzi, a nie górą - na co liczyłem. Lub fund wywala. Co myślicie ???
  • Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~NAP [95.40.146.*]
    Spółka bardzo dobra wyniki świetne , płynność mała więc można robić dziwne rozgrywki np pod umówione transakcje po konkretnej cenie , tu technika ma mniejsze znaczenie więc wybiciem bym się nie przejmował
  • Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~Iza [5.173.157.*]
    Stara zasada mówi :jeśli nie rośnie mimo istotnych przesłanek to musi spadać .Jestem więc zdania że mamy klasyczne wybicie dołem .I zacznij się przejmować
  • Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~NAP [31.2.95.*]
    czym się przejmować to nie jest spółka spekulacyjna , wypłaca dywidendy ma najlepszy rok w ostatnich latach, jak się jeszcze obsunie warto dokupić wcześniej czy później zostanie zauważona i odbije to stosunkowo bezpieczna spółka która w najgorszym wypadku wypłaci dywidendę większą niż wszelkie lokaty a kurs teraz jest raczej w dolnych rejonach nie jest wysoki tu taki obrót że można robić co się chce i rysować wykres jak się chcę , przedtem wybiła górą i zawróciła mimo że wszystko wskazywało że pójdzie dalej nie poszła teraz może być to samo wybicie wystraszenie i zwrot celem było domknięcie luki która została domknięta może kurs się jeszcze pobija może dotknie 54 i tyle po kolejnych wynikach zobaczymy czy się uda powstrzymać wzrosty
  • Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~Iza [78.8.49.*]
    z tym 54 zł to zabieg psychologiczny -perfidny w Twoim wykonaniu .

Nie wierzcie szamanom tego pokroju.

• Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~Iza [78.8.49.*]
    Moje zalozenie jest takie :
    NAP wie ,ze pradopodobnie bedzie nizej i podpuszcza leszcza do kupna .
    Dobra rada ,zanim zdecydujecie sie na cokolwiek sprawdzcie zadłuzenie spółki .

• Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~Richter [31.178.209.*]
    IZA ma chyba rację. Z dzisiejszego RB firmy wynika, że w b. szef Comp, a aktualny członek RN Comp zbył w sumie 105.000 akcji i to po 53 zł.
    Komentarz NAP to jakiś bełkot - może był na prochach.
    Pozdro dla moich fanów.

• Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~Waldek [78.8.49.*]
    Ty masz fanów ,tutaj ? :)
    Czy moze ukrywasz sie pod tym nickiem i jestes jakims znanym celebrytą ? :)

Nie rozumiem tych komentarzy , a temat z zadłużeniem to na zasadzie trzeba cokolwiek wyjąć żeby wyglądało na mądry argument proszę sobie przeczytać raport i analizy sytuacji finansowej compa na różnych portalach spółka ma najlepszy okres w ostatnich latach biznes jest prosty wypłaciła w tym roku 3 zł dywidendy w przyszłym wypłaci 5 zł. z tego co zapowiada a z wyników wynika że to żaden problem, zadłużenie przy dobrych wynikach nie ma praktycznie żadnego znaczenia to nawet laik wie na nic nie naganiam uważam że prędzej zobaczymy 69 niż 54 przynajmniej na zamknięciu bo w trakcie sesji przy tym obrocie to sam mogę zrzucić do tego poziomu , nie ukrywam zaskoczył mnie ten spadek ale nieraz tak bywa bardziej obstawiałem wzrosty , zobaczymy co będzie dalej ja tą spółkę trzymam jako dywidendową poniżej 54 chętnie kupię powyżej 69 chętnie sprzedam , podjąłem dyskusje której tu nie ma tylko od razu jakieś insynuacje , nie wiem co będzie z kursem i zasadniczo mnie to mało interesuję zgarnąłem w tym roku dywidendę chętnie zgarnę w przyszłym przy szczytach trochę sprzedaję przy dołkach dokupuję trzon trzymam i tyle w temacie
    tak na szybko wklejam linki

https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/COMP
    https://www.fundamentalna.net/analiza/finansowa/CMP
    https://squaber.com/pl/stock/GPW/CMP

a to że ktoś z władz spółki sprzedaje po 53 poza rynkiem wynika z różnych przyczyn przecież na giełdzie mógłby sprzedać drożej to o niczym nie świadczy choć źle wygląda , sugerowanie że spółka ma problemy to naganianie , jak dla mnie nie kupujcie bo nie sądzę że macie więcej niż za parę tysięcy zł i piszecie takie bzdury , bo oczywiście wybicie jest faktem więc pogłębiamy korektę jak na wielu spółkach co będzie dalej zobaczymy ale wskażcie mi spółki o podobnych wynikach perspektywach , tak niskiej wycenie i takiej dywidendzie lista nie będzie zbyt długa
  • Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: zajebist21 [5.173.248.*]
    O długach Compu wypisuje od dawien dawna nasz wielce utalentowany "Rychu" teraz dziwnym trafem z podobnym akcentem mamy komentarze "Iza" więc albo ręka mu się omsknela przy nicku albo to jego stara:)))
  • Re: Wybicie ? Czy przebicie ? Autor: ~alex32 [88.156.137.*]
    Podobnie bylo z PCCROKITA po dobrych wynikach cena spadala, a teraz idzie do gory jak rakieta. To samo bedzie z COMP-em
[x]
COMP 1,39% 58,50 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.