Witam czy ktos z panstwa tak jak ja ma sprawe w kancelarii deputo? moja sprawa stanęła w miejscu rok temu nie wiem co dalej robic. Moze maja panstwo jakie pomysly gdzie mozna jeszcze to dalej zglaszac
Miałem do czynienia z deputo, mają świetny marketing. Bardzo usilnie namawiali do skorzystania z ich usług przy FKD, podkreślali że wynagrodzenie to premia za sukces 10 %. Kiedy przesłali projekt umowy to się dopiero okazało że są jednak opłaty na wstępie, bez względu na wynik sprawy a premia za sukces to dodatek. Ze względu na brak wiarygodności zrezygnowałem z ich usług. To typowe podejście - mamić rzetelnością ale swoje wyciągnąć od zdesperowanych... Próbowałem rozmawiać o ustaleniu jakichś partnerskich zasad ale tam się rozmawia z handlowcami, notabene bardzo dobrymi. Niestety pan prezes Guzikowski bardziej skupiony jest na pozyskaniu opląty wstępnej, niż wypracowaniu partnerskiej współpracy z kolei pani radca prawny Agnieszka Milińska umówiła się na rozmowę i nie dotrzymała słowa, Ostatecznie w poszukiwaniu kompromisu zaoferowałem podział 50/ 50% z tego co uda się odzyskać w zamian za odejscie od wstępnej opłaty. Wydawało się że to równy, partnerski układ ale nie dla prezesa Guzikowskiego. To dało mi do myslenia, jak bardzo wierzą w sukces który tak reklamują. Dałem im oferte gdzie mogliby zarobić 10 razy tyle co w ich wariancie a i tak z tego nie skorzystali, widocznie ocenili że szanse na odzyskanie pieniedzy nie sa tak duże jak namawiają klientów...
Ja zamiast wydawać na opłaty dla kolejnych naciągaczy po kilku próbach dodzwoniłam się do zarządu FKD wynegocjowałem 65% zwrotu kapitału, środki już odzyskałem,
Ostrzegam przed firmą Deputo! Absolutnie zerowa skuteczność. Utracisz wszystkie wpłacone pieniądze, a działania nawet nie zostaną podjęte. Mało tego prowadzą do błędów (przez brak działań) który prowadzi do umorzeń lub większych kosztów. Koszmar.
Dnia 2021-10-07 o godz. 13:58 ~Stanisław napisał(a): > Witam czy ktos z panstwa tak jak ja ma sprawe w kancelarii deputo? moja sprawa stanęła w miejscu rok temu nie wiem co dalej robic. Moze maja panstwo jakie pomysly gdzie mozna jeszcze to dalej zglaszac
Zleciłem prowadzenie sprawy dwa miesiące temu zobaczymy, jeśli można proszę o telefon henryk2407@wp.pl
Polecam Deputo. Zleciłem 2 sprawy do obsługi. Narazie odzyskałem pieniądze w jednej. Na druga czekam, deklarowali 4 miesiące, minal dopiero 1, wiec jeszcze są w terminie. Narazie wszystko w miare okej. Na bieżąco informują co i jak, dostałem numer, pod którym mogę tez sam dostać jakieś info. Na maila podesłali skany pism złożonych w sądzie i prokuraturze, także narazie jestem zadowolony. Jak się spłaci tez druga sprawa to zlecę im pozostałe sprawy, które mi zalegają w szufladzie i niech tez działają.
To gdzie ty inwestowałeś że kancelaria musi ściągać zaległości, jedna nauczka ci nie wystarczy. Zostaw inwestowanie bo zabraknie ci na oplaty. Kancelarię nie interesuje wynik końcowy najwazniejsza oplata wstępna.
Kolejni naciągacze ja molestuje zarząd z małymi sukcesami ale idziemy do przodu. Mam nadzieje że spółka stanie na nogi bo to jedyna szansa na odzyskanie środków
Ile procent zainwestowanej kwoty już odzyskałeś? Biorąc pod uwagę trwające przesłuchania obligatariuszy to raczej optymistą nie jestem co do możliwości odzyskania środków, no ale zobaczymy.
Dnia 2022-05-18 o godz. 08:14 ~Joachim napisał(a): > Ile procent zainwestowanej kwoty już odzyskałeś? Biorąc pod uwagę trwające przesłuchania obligatariuszy to raczej optymistą nie jestem co do możliwości odzyskania środków, no ale zobaczymy.
Jak czytam Puls Biznesu to właśnie w ostatnich dniach prokuratura postawiła zarzuty jednemu emitentowi obligacji, więc możemy i ten emitent się doczeka
Deputo - omijać z daleka. Pozytywne komentarze sami sobie piszą. Najpierw wydzwaniają, obiecują złote góry, mijają się z prawdą mówiąc o opłatach. A tak na prawdę zależy im tylko na ściągnięciu opłaty wstępnej. Potem kontakt się urywa, a sprawa jest przegrana. A miał być ciągły kontakt z klientem i informacje o postępach. Informacje owszem są ale tylko gdy sam do nich napiszę. Oni w ogóle nie liczą na wygraną. Składają jakieś tam wnioski do prokuratury czy sądu byle by ich tylko nie oskarżyć o bezczynność. Ale zarabiają tylko na wyciągnięciu od naiwniaków takich jak ja pieniędzy na początku, a potem mają ich w d... Omijać z daleka.
Deputo namówiło mnie na sprawę karną, pobrana opłata - efekt końcowy: sprawa umorzona, bo osoba przeciwko której przygotowali pozew nie żyje od wielu lat. Potwierdzam, że do momentu podpisania umowy kontaktują się nawet po godzinach pracy, obiecują "złote góry", po podpisaniu umowy nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile. Tak jak wielu innych odradzam jakąkolwiek współpracę z Deputo.
Stanęła i raczej nic z tym nie zrobią, bo są to zwyczajni oszuści, którzy obiecują pomoc i intensywnie namawiają, a potem po standardowym działaniu (przecenionym) nic nie robią, a żywy kontakt znika.
Witam wszystkich dzisiaj otrzymałem telefon od deputo ze komornik zabezpieczył jakąś nieruchomość i żeby odzyskać pienądze trzeba załozyc sprawe cywilną .....czy ktoś z panstwa też otrzymał taka oferte od deputo bo w rozmowie telefonicznej otrzymałem informacje ze inni inwestorzy których reprezentuje Deputo dołaczyli do pozwu zbiorowego. Pozatym otrzymałem informacje ze sprawa do 6 miesiecy powinna być załatwiona Czy ktoś z panstwa miał taki telefon ?? dziekuje za informacje
Niech Deputo sie nie wybiela, że coś robi. Założyć sprawę cywilną wpłacić kolejne pieniądze do Deputo niezły numer, niech ci naciągacze już skończą z tym tematem bo mam wrażenie że są gorsi od FKD bo żerują czyjejś krzywdzie. Kolejne koszty i lata procesów, już chyba lepiej ze spółka się porozumieć
W tamtym roku wydzwaniałą pani. i w tym też wydzwania by naciągnąć ,tylko 1000 zl wplacoć i wszystko odzyskają ,bo do samej prokuratury wyslą pozew . a wezwanie listem poleconym pójdzie polijca do dłużnika . Niestety Policja tylko chroni pomniki i Kaczyńskiego
Przed weekendem majowym właśnie odzyskałam swoje pieniądze, które już powinnam mieć prawie rok temu. Deputo swoimi sposobami odzyskali całość w niecałe 3 miesiące. Wcześniej bezskutecznie i zupełnie niepotrzebnie sama próbowałam ścigać klientów, co było kompletna strata czasu, energii i sił.
W mojej sprawie zachowali się jak należy, świetny kontakt, skuteczne odzyskali dla mnie moje pieniądze od dłużników, więc jeśli macie problem z odzyskaniem pieniędzy to jak najbardziej polecam Deputo.
Sprawnie odzyskali dla mnie pieniądze, bardzo dobry kontakt przez całą sprawę, zdecydowanie zasłużyli na swoje wynagrodzenie. Wszystko jak najbardziej poszło dobrze, polecam.
Deputo to firma, z którą współpracuję już od jakiegoś czasu i jeszcze nigdy mnie nie zawiedli, a ich pełna analiza, dokumentacja, dopasowanie postępowań do konkretnego dłużnika i jasne warunki współpracy podkreślają ich profesjonalizm.
W mojej sprawie w zasadzie załatwili wydawałoby się przegraną sprawę, więc trudno mi uwierzyć, ze u kogoś faktycznie wystąpiły jakieś duże problemy, zwłaszcza, że kontakt mieliśmy bardzo dobry.
Co prawda w ratach, ale jednak dłużnik spłacił wszystko w ciągu pół roku, sprawę Deputo zgłosiłem niecały rok temu. Najważniejsze, że udało się całą kasę odzyskać..
Długo by opisywać całą sprawę, w każdym razie finalnie odzyskałem 34 tysiące euro od jednej Niemieckiej firmy dzięki Deputo. Coś około 4 miesięcy to zajęło.
U mnie właśnie sprawą, która utknęła zajęło się Deputo, kilka miesięcy się to ciągnęło, ale najważniejsze, że się udało i kasa w końcu do mnie trafiła.