Mnie zastanawia jedna rzecz. Spadek ogromny w ciągu 3 dni, teraz kupuje członek Rady i ten pakiet wystawiony za 99 zł. Może będzie powtórka jak w zeszłym roku na innogenne, tam co prawda członek Rady nie kupował. Żeby tylko nie zawiesili spółki.
Tutaj na chwilę obecną nie ma podstaw, na szczęscie. :) Tak tylko napisałem na zakończenia sytuacji tamtej spółki, tu na szczeście nie wyjazdów do Stanów i informacji o miliradowych kontraktach z Indiami :). Zastanawiam się tylko nad tym niekontrolowanym spadkiem.
Ja liczę na dywidendę, zaczęli zarabiać, zaczęli wypłacać, ten kto ma kasę niech kupuje akcje. Z tą różnicą ze my jesteśmy anonimowi a członek RN już nie.
Dzisiejsze zakupy to takie dokupienie, ale wczorajsze ESPI to jednak prawie 150kzł. Oczywiście perspektywa czasu jest nieznana, ale myślę, że członek RN wie co robi.
Narazie tak wstawiłem, część pewnie zamknę w okolicach 30 - 40 zł, myślę, ze ten rok zakończą z około 40 mln na plus, jak będą mieli 35% bardziej wydajne laboratoria to będą większe zyski, covid jest tylko wartością dodaną do tej firmy (dzisiaj znowu 2 tys przypadków). Jeżeli w grę wchodzi np. wejście nowego podmiotu to będzie znaczyło rozbudowę firmy. Blirt nigdy nie robił w konia swoich akcjonariuszy. Cena 80 zł za akcję jest możliwa, patrząc na perspektywę zarabiania 100mln rocznie np przez 10 lat, a ta branża od momentu covid zrobiła bardzo duże postępy, o czym można przeczytać w wywiadach i komunikatach spółki.
Tak to prawda, zarząd Blirtu ( bo tak to się raczej prawidłowo pisze) wobec akcjonariuszy jest szczery aż do bólu, o czym się już przekonaliśmy.Ale co nas nie zabije to nas wzmocni ! :))
Projekt Stardust, który przeszedł w dalszy etap i dzięki wsparciu BLRIT będą mogli wyizolować materiał genetyczny.
Co z projektem "MOLTEST BIS - WALIDACJA MOLEKULARNYCH SYGNATUR WCZESNEGO WYKRYWANIA RAKA PLUCA W GRUPIE WYSOKIEGO RYZYKA ZACHOROWANIA" tu też już powinno być coś wiadomo.
Inflacja rośnie,dobrze inwestować w spółki, 30tys to nie jest duża kwota, mam nadzieję że wierzy w firmę. Zobaczcie też że wystarczyło wrzucić 30tys i już 5proc kurs w gore. To też ciekawe info. Zobaczymy jak zareaguje rynek gdy w końcu dadzą nowe espi.
Dnia 2021-10-15 o godz. 18:12 ~olo napisał(a): > Chciałbym, abyście mieli rację, ale obawiam się, że ten pan skupuję tylko po to, aby ratować kurs. > Obym się mylił.
Wiesz ja mam ostatnio inne skojarzenia, tzn takie, że przynajmniej prezesowi zupełnie nie zależy na kursie, dywidendę , jeśli bedzie zysk zawsze dostanie, a "Ten Pan" rzuca się z motyką na słońce?:))
Kupowanie akcji przez insiderów jest jednoznacznie pozytywnym sygnałem. Jednym z nielicznych jednoznacznie pozytywnych. Nie ma czegoś takiego jak ratowanie kursu. Jest chęć zarobku albo zwiększenie wpływu na walnym. Jedno i drugie znaczy to samo.