Mocno się starają zbić kurs, i to dość szybko, 4% przy zieleni na jsw i bogdance to dobra robota... W związku z powyższym, obstawiam, że szykuje się jakieś ESPI... Pytanie czy jutro czy w piątek... Poczekamy zobaczymy
Muszą się w końcu posypać ESPI... Kopalnie na 100,% będą kupować sprzęt, a tu famur jest prawie monopolistą... kwestia dni, maks tygodni... Poza tym jak ktoś obserwuje oferty kupna sprzedaży, to widać jak na dłoni, że to nie jest realizacja zysków... Realizacja byla na początku tygodnia... Teraz widać jak po hamsku zbijają cenę, więc w średnim terminie papier będzie zyskiwać na wartości...
Człowieku jakie zbijanie ceny ? Nie widzisz koleracji między spółkami z sektora a famurem? Jak jsw i bogdanka pójdą w dol to kaplica. Famur tylko i wyłącznie dlatego wybił, przez nic innego. Zaczął wzrost razem z bogdanka i jsw i razem z nimi ten wzrost zakończy.
Idz się leczyć, popatrz sobie na wielkość wzrostów, na zasypane ESPI, itd... otoczenie węglowe zarabia tu i teraz a famur dopiero będzie zarabiać na sprzedaży sprzętu... Żeby prościej powiedzieć, żeby do ciebie dotarło, jsw czy bogdanka swoje ESPI juz mają w postaci cen węgla, famur swoje ESPI dopiero puści i wtedy będzie szal zakupowy
Będą próbować, ale ESPI ukryć nie mogą, a chyba wszyscy wiemy, ze zakupy kopalni beda na 100% i to nie tylko w Polsce... Poza tym hossa surowcowa jeszcze potrwa.. przecież zaraz się zacznie zima... Nie wiem jaki będzie kurs dzisiaj czy jutro ale w średnim terminie na pewno zle tu nie będzie...
Ale ty jesteś maluczkim człowiekiem o nikłej wiedzy. Jak na razie jak jsw i bogdanka na minus to zawsze famur również kończy na minus. Już pominę ze naganiałes tutaj przez długi okres czasu na spadki i jesteś pośmiewiskiem tego forum. Fakty są jakie każdy widzi można sprawdzić po notowaniach tych 3 spółek. Praktycznie razem się korygują i razem rosną. Zobaczcie sobie na strukturę techniczna jsw :)
No popatrz, dla mnie ty jesteś pośmiewiskiem... Jak wygląda cwaniaku teraz kurs Bogdanki i JSW a jak Famur? Placa ci za naganianie na spadki? Ludzie się podszywają pod mój nick... forumowicze sami ocenia kto tu ma rację a kto jest pośmiewiskiem...