• Zaczynamy... Autor: rs18 [45.87.35.*]
    marsz w górę...
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Ss [94.172.180.*]
    Rasa.Troszkę w gòrę i zaraz zjazd.Leszcz jest zawsze potrzebny
  • Re: Zaczynamy... Autor: rs18 [5.173.142.*]
    Dołek już był, raport super, jak na ten rok i lato bez lockdown, odleszczenie całkowite, nawet prezes stwierdził, że taka cena to taniocha, covid się rozkręca, więc 4ty kwartał będzie mega. Mamy powrot do trendu wzrostowego.
  • Re: Zaczynamy... Autor: rs18 [45.87.35.*]
    Artykuł ze stycznia... ta inwestycja będzie generować większe zyski... (nie chodzi tu o COVID, bo przecież sam główny mówił, że testy na COVID są na małej marży, ale wiadomo, że też generują zysk)
    https://www.money.pl/gielda/psse-blirt-zainwestuje-ponad-10-mln-zl-w-rozwoj-laboratoriow-w-gdyni-i-gdansku-6596439999784577a.html

Blirt rozwija się systematycznie i spokojnie, bez głupich ruchów i codziennych fake info, poza tym na pewno dadzą dywidendę w przyszłym roku.
    No i co, cieżko kupić akcje tej spółki, skoro wielu akcjonariuszy wisi na 14, czy 20 złotych i nie oddali, teraz biedni patrzą jakie promocje, ale cierpliwie czekają.
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Ss [94.172.180.*]
    Tak,tylko ciekawe kto wywala?Chcesz kupić 2900 sztuk po 10,90?Nie nie ma chętnych
    1 zlecenie na 10,90 jest z 4 października, więc ktoś nie pęknie, następne z dzisiaj i ktoś może nie wytrzymać ciśnienia, potem do 12.60 w arkuszu na 98 tys, na popycie 110 tys
    Poza tym zlecenie na 1113 sztuk, ktoś zmienił z 12 zł na 10.90 więc brakuje mu cierpliwości...
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Mars [213.134.173.*]
    Ale śmiesznie ktoś się spiął by na siłę kurs uwalić
    taaa, a i tak średnia zakupów dzisiaj to 10,26
    Jeszcze jedno, teraz tak skumałem raport za 3 kwartał...

1. Przychody za 1 kwartał 13,117mln (zysk netto 5,5mln)
    2. Przychody za 2 kwartał 10,989mln (zysk netto 3,6mln)
    3. Przychody za 3 kwartał ok. 14 mln z czego 12,5mln na wysokiej marży a 1,5 mln na COVID którego nie było praktycznie.
    zysk netto oceniam na poziomie 7 mln czyli największy w tym roku, chyba że jakieś inwestycje wejdą i będzie mniejszy, ale to już jest w cenie po tym "rozczarowaniu" wynikam bo rozpędza się COVID.

4, Jeżeli spółka bez COVIDA zarobi 7 mln na kwartał to rocznie 28 mln, kapitalizacja w okolicy 280 mln. Ale ta spółka inwestuje zarobione pieniądze, szuka rozwiązań, trendów, stworzyła system motywacyjny dla zarządu, a oni nie mają w zwyczaju sypać akcjami.

5. Zaczyna się COVID, W zeszłym roku 34 mln przychodów za 4ty kwartał, 15mln zysku netto, głównie dzięki COVID, ale BLIRT to już inna firma, nie tylko covidowa.

6. do tego analiza techniczna, świece renko pierwszy tydzień zielona świeca, wsparcie na 8 zeta nie puściło, członek zarządu kupuje akcje (pomimo, że niedawno dostał w ramach programu motywacyjnego)

7. nowe poziomy ATH przy zrealizowanym scenariuszu o którym piszę, przebiciu 45zł za akcję, to okolice 67,8zł, 104,7zł, 141 zł i 161 zł (FIBO)

8. chyba w maju zeszłego roku po dokładnej analizie spółki kupowałem BLIRT w okolicy 4zł, niestety oddałem przy 5 ciesząc się z zysku... a potem nie dało się wsiąść do pociągu i tylko patrzyłem jak dałem dupy i nie wytrzymałem ciśnienia.

Ja tu nie mam żadnych wątpliwości, tym razem nie odpuszczę.

Pozdrawiam i do zobaczenia za kilka miesięcy
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Mj [83.28.130.*]
    Już wytrzeźwiałeś? :)
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Mars [94.254.229.*]
    14mln przychodu za 3Q?
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Ss [188.146.36.*]
    I dlatego spada?
    Ty się już dostatecznie skompromitowałeś i nie mam zamiaru z Tobą prowadzić dyskusji
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Mj [83.9.210.*]
    A tymczasem tajemniczy rs18 najprawdopodobniej się ewakuował. ;-)
    Nic z tych rzeczy, nadal mam swoje 5413 szt. :)

Tak szacunkowe przychody 14 mln.
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Mars [5.173.20.*]
    Albo jestem ślepy albo ja widzę 7 mln.
  • Re: Zaczynamy... Autor: rs18 [94.254.161.*]
    Kolego, powinieneś więcej czasu spędzać na analizach i czytaniu że zrozumieniem
    Dane za III kwartał 2021:
    • Przychody netto ze sprzedaży (bez uwzględnienia zmiany stanu produktów) wyniosły ok. 7,0 mln zł w III kw. 2021 r. wobec 14,8 mln zł w III kw. 2020 r., co oznacza spadek o 53% r/r.
    • Przychody netto ze sprzedaży produktów własnych (wytwarzanych przez Spółkę) wyniosły ok. 5,5 mln zł w III kw. 2021 r. wobec 12,0 mln zł w III kw. 2020 r. co oznacza spadek o 54% r/r.
    • Przychody netto ze sprzedaży towarów, których Spółka jest dystrybutorem w Polsce, w tym w szczególności testów diagnostycznych do wykrywania COVID-19 wyniosły ok. 1,5 mln zł w III kw. 2021 r. wobec ok 2,9 mln zł w III kw. 2020 r. co oznacza spadek o ok 48% r/r.
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Mars [5.173.20.*]
    Przychody netto ze sprzedaży wyniosły 7 mln w tym 5.5 mln ze sprzedaży produktów własnych i 1.5 mln z dystrybucji covidowej. Gdzie te 14mln?
    O kurła, to ja się chyba walnąłem... potraktowałem to jako 3 pozycje :), ale nieważne w skali roku daje to -4,4%, a przed nami 4 ty kwartał.
    Doprecyzuję, bo faktycznie się przeszacowałem w tym punkcie i czuję się w obowiązku to sprostować.
    Masz rację Mars, 7 mln przychodu z czego 5,5 mln na wysokiej marży, a 1,5 mln na covidowej.

Przepraszam jeżeli ktoś nie analizował i uwierzył kolesiowi z forum i kupił akcje to niech natychmiast włączy samodzielne myślenie :).

Zaznaczam, że to już odreagowanie rynku było po tej informacji o przychodach, ze spadkiem na 8.12 zł, możliwy jest retest tego poziomu ale mało prawdopodobny w przypadku spółki z taką ilością akcji w obiegu.

Dzisiejsze spostrzeżenia z rynku:
    - wszystko poniżej 10 zeta jest skupowane... żaden zrzut nie przestraszy większego portfela, chyba żeby Główny sprzedałby po tej cenie.
    - Biomaxima dzisiaj podała info o sprzedaży przez prezesa akcji, na BLIRT jest odwrotnie, tu Pan Wlezień kupuje akcje.
    - Mabion ogłosił oficjalną współpracę na 1,4 mld, a tam wszyscy uciekają, podaż 5 krotnie większa od popytu,

Dzisiaj ktoś napisał, że się nie odzywam, że uciekłem. Jak będę uciekał to zrobię zrzut na 8 zł, ale po co jak średnią mam 9,72, mam pozycję długą, na BLIRT robiłem day trade ale w zeszłym roku jak na COVID robiło się kokosy przez wolumeny i wahania, teraz tu jest spokojny akcjonariat i małe zainteresowanie spółką, bardzo dobrze.

5413 sztuk, będzie się pojawiać w arkuszu.

Pozdrawiam

Po prostu gdyby w szacunkach było 14mln to akcji pt.: "8zł" by nie było
    Teoretycznie tak, a w praktyce nie bardzo... w poniedziałek, jak będę miał czas, na otwarciu na chwilę wystawię 5413 na PKC, TKO będzie na poziomie 8,8, wycofam to wcześnie, bo nie mogę sobie pozwolić na to żeby sprzedać po takiej cenie przy takiej firmie, biorę pod uwagę też to że internet mi wysiądzie czy coś i to fake zlecenie zostanie i mi sprzeda, kupowałem w środę ten pakiet, średnia 4,72 czy 4,75, teraz z arkusza chcąc kupić ten sam pakiet to średnia by była ok 10,51, ale jakby ktoś z zarządu chciał blokować wzrost kursu, wystawiłby np 100 K na 12 i ciężki to byłby opór... tyle że BLIRT to nie RONSON, wystawiają pakiety na 2,55 po 30 K, a skupują po 2,5, bo chcą wyjść z giełdy.
    Oczywiście średnia 9,72 - 9,75, po 4 zeta to kupowałem w zeszłym roku.
  • Re: Zaczynamy... Autor: ~Wz [46.204.3.*]
    Co bierzesz?
    Witaminę C i D w dużych dawkach :)
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.