• NFT Autor: ~weis [37.120.131.*]
    kirdy starrtują, coś wiadomo?
    bo tu już wyceny marketingowe pojawiają się na sieci: "wolumen płatności na rynku NFT sięgnął 1 mld dol.."
    a tak wogóle ciekawe jak konkurencja sobie radzi z wdrorzeniem tego u nas
  • Re: NFT Autor: ~Dzik [5.173.251.*]
    Najpierw niech rozkręca Raisamane żeby w ogóle ludzie mieli te tokeny a potem będziemy się martwić platofra do ich obrotu :)
  • Re: NFT Autor: ~crayzee [91.215.237.*]
    Nie do końca wiadomo... Wysłałem swego czasu maila do CEO z zapytaniem o to, jak wyglądają ich priorytety na ten moment, ale nie odpowiedział. Z mojej poprzedniej komunikacji z nim i tego, co deklarowali przy ogłaszaniu strategii wynikało, że: 1. Raismana 2. Platforma do szkolenia gamedevów 3. Bluza gamingowa 4. Platforma do obrotu NFT.

Kolejność już była tu na forum komentowana. Z jednej strony NFT na końcu to zdaniem wielu błąd. Z drugiej strony spółka zapewne potrzebuje na to funduszy, a seria K nie przyniosła im tyle środków, ile chcieli. Tak więc, skalowanie zapewne pójdzie im wolniej, niż by się można tego spodziewać. Trzymam kciuki za powodzenie tego projektu, bo NFT faktycznie jest w Polsce wciąż niezagospodarowaną niszą i należy się spodziewać, że jeśli ktoś nie będzie wystarczająco szybki, to ktoś może go ubiec.
  • Re: NFT Autor: ~Dzik [5.173.251.*]
    Pewnie czytałeś kilka moich poprzednich wpisów. Jestem tego zdania, że powinni skupić się na nft a nie umieszczać tego projektu na końcu - tak wynikało z memorandum.
    Myślałem jednak, że Raisemana wypali (oczywiście może w przyszłości) bo teraz widzę to w szarych, żeby nie pisać czarnych, barwach. Więc patrząc jak wygląda sprawa Raisemany nie spodziewałbym się niczego spektakularnego jeżeli chodzi o nft...
    Obym się mylil.

Macie na oku jakieś spółki z GPW lub new-connect które mają takie dalekosiężne plany jak codeaddict?
    Ewentualnie kto wg Was może pójść w nft?
  • Re: NFT Autor: ~aucc [89.231.188.*]
    Powiązanie z GPW i PlayWay moze byc owocne
    Skinwallet cos dziala przy nft
  • Re: NFT Autor: ~Mist [37.249.140.*]
    Intermarum ostatnio coś tam poinformował nieśmiało o NFT i przesunął termin premiery.
  • Re: NFT Autor: ~Dzik [5.173.249.*]
    Pozwalam sobie odświeżyć temat i wklejam cześć wywiadu : Prawdziwe zainteresowanie inwestorów pojawia się wtedy, kiedy jest rynek wtórny. Tak jak w crowdfundingu naturalną kontynuacją postaci rynku wtórnego umożliwiającą wyjście z inwestycji jest NewConnect, tak dla tokenów coś takiego nie istnieje. Dzięki hojnemu wsparciu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju udało nam się stworzyć zespół, który buduje teraz taką platformę do obrotu tokenami opartą na elementach technologii blockchain. Liczymy, że uruchomimy ją w drugiej połowie roku – zapowiada Marek Dietl.

Jeżeli jest dofinansowanie z Narodowego Centrum Badań Rozwoju to chyba powinna być znana nazwa ewentualnego wykonwacy?
    Niestety nie mogę odszukać szczegółów. Ktoś coś?
  • Re: NFT Autor: ~nw [31.0.40.*]
    https://inwestycje.pl/gielda/gpw-platforma-oparta-na-blockchain-wystartuje-w-ii-polowie-2021-roku/

https://bitcoin.pl/platforma-gpw

Same stare artykuły, powyżej o Raisemana, a poniżej o PKO, ale nie ma tam nic o gpw czy private market, więc po cichu liczę że jednak CDT się tym zajmuje. Ciężko o jakiekolwiek konkretne info.

https://www.cashless.pl/5959-pko-ncbr-blockchain-tokeny
  • Re: NFT Autor: ~Dzik [5.173.249.*]
    No właśnie mnóstwo artykułów ale zadanych konkretow, kto co i za ile.
    Mamy już połowę roku a tu cisza...
[x]
PROACTA 1,20% 1,27 2025-10-20 10:47:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.