• sam Autor: ~maro66 [145.237.4.*]
    tego nie obronię..................
  • Re: sam Autor: wrazicki [178.215.207.*]
    To jest jak z falami morskimi na brzegu plaży.

A swoją drogą czy tylko ja tak mam że po trochu dobieram bo najbardziej mnie cieszy jak wystawiam zlecenie?
  • Re: sam Autor: ~maro66 [145.237.4.*]
    Od tygodnia 1/3-1/4 obrotu to ja :), ale z wiarą.............. w Spółkę
  • Re: sam Autor: wrazicki [5.184.240.*]
    To ja ostatnio groszowe ilości żeby tylko emocje były
  • Re: sam Autor: ~luginio [85.221.150.*]

nie ma sensu "bronić kursu" - jeśli kurs spadnie to znów pojawi się ktoś kto rozpocznie cierpliwe zbieranie.

Za miesiąc będziemy wiedzieć jakie są wyniki za Q3 - i wtedy rozpoczną się prawdziwe wzrosty albo kolejne trzy miesiące kiszonki z nadzieją, że Q4 będzie lepszy ;)
  • Re: sam Autor: kenobi [88.156.212.*]
    Cześć Maro, mi zostało jeszcze 44k i jestem czysty. Chcesz to poza sesją w pakiecie po 7 zł? Inaczej Kurs opadnie na 5.x..
    Pozdr - JAcek
  • Re: sam Autor: ~maro66 [145.237.4.*]
    Witam Pana JAcka.
    Przed wynikami kupowanie takiej ilości to zbyt duże ryzyko :).
    A tak naprawdę to mam prawie 80K, starczy jak na leszczyka, no chyba że wymiana na AER :)
  • Re: sam Autor: ~Inwestor [37.248.250.*]
    Dzień dobry. Proszę powiedzieć jak wygląda taki handel poza sesja? Jak to się formalnie odbywa?
  • Re: sam Autor: ~maro66 [91.241.41.*]
    Tak naprawdę nie sprzedawałem akcji poza rynkiem.
    Wydaje mi się, że wystarczy umowa cywilno-prawna
    Znalazłem coś takiego:

Sprzedaż akcji za pomocą umowy cywilnoprawnej
    Akcje spółek są co do zasady zbywalne, możesz więc sprzedać je dowolnemu chętnemu, o ile taki rodzaj transakcji nie został wcześniej ograniczony przez np. statut spółki.
    Jeżeli chcesz więc sprzedać akcje bezpośrednio, to Twoim głównym zadaniem jest znalezienie chętnego na ich kupno. Może to być rodzina, znajomy albo chociażby inni akcjonariusze spółki. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że biorąc udział w kampanii crowdfundingowej, będziesz należał np. do grupy na Facebooku, która będzie skupiać właśnie akcjonariuszy — to idealne miejsce na rozpoczęcie poszukiwań.
    Umowa sprzedaży akcji to kluczowy dokument w całym procesie
    To ona określa przeniesienie własności wspomnianych akcji na kupującego oraz uiszczenie należności za nie na rzecz sprzedającego. W tym wypadku nie jest wymagana specjalna forma umowy, wystarczy zwykła forma pisemna.
    Co musi zawierać umowa sprzedaży akcji spółki?
    • szczegółowo określony przedmiot umowy,
    • cenę,
    • datę i miejsce zawarcia umowy,
    • strony umowy oraz ich podpisy.
    Pamiętaj również, by dokładnie określić cenę i walutę, w jakiej dokonana zostanie transakcja. Pozwoli Ci to uniknąć niepożądanych następstw prawnych.
[x]
LUG -2,20% 3,56 2025-09-23 16:48:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.