Niebywałe jaki jest tutaj na tej spółce opór aby kurs zaczął w końcu iść do góry. Ktoś musi tym wszystkim sterować bo jak zrozumieć pojawienie się w najbliższym czasie dobrych info a kurs nic sobie z tego nie robi :)
No to jest kpina..zastaw pod inwestycje, umowa z orlenem-potwierdzona bo spółka dostaje od państwa 40 mln wsparcia, czyli wzrośnie też produkcja na potrzeby krajowe, zastaw na akcjach na ponad 100 mln pod rozwój, a TU..ani drgnie.To jest jawna kpina. Proszę mi pokazać inny podmiot o tak solidnych fundamentach, rozwoju, perspektywach współpracy z krajowym potentatem w postaci ORLENU (przy minimalnych nakladach-podmioty ze sobą sąsiadują). Dla przeciwwagi wskaże nierentowne JSW które swego czasu było dotowane, jest biznesowym fiaskiem, a akcje idą notorycznie w górę....
taaa, pociąg odjeżdza, ale nie z tego peronu :) Popatrz na historyczne wykresy, ta społka nigdy nie była demonem wzrostów. Moim zdaniem nic tu się nie wydarzy wielkiego, niestety w związku z inwestycjami dywidendy w przyszłym nie będzie, za to może wzrośnie to o kilka procent
Każdy może mieć swoje zdanie. Ostatnio są obroty na dość przyzwoitym poziomie. każdy niecierpliwy może sprzedać akcje , jak ma dosyć takiego słabego wcześniej zachowania się kursu. Ponadto pojawiają się spore pakiety na kupno akcji. Zatem w powiazaniu z wcześniejszymi informacjami ze spółki takie mam zdanie, które wyraziłem wcześniej.
Poza tym na sprzedaży do ok. 3,5 zł. nie ma zbyt dużej podaży akcji. Już niedługo też powinna się formalnie dopiąć umowa z ORLEN. Nie będzie więc kurs już długo się kisił na obecnych poziomach. To tylko kwestia czasu, myślę że dni , a nie tygodni.
Czy dni czy tygodnie trudno powiedzieć. Trzeba pamiętać, że oprócz umowy z Orlenem za niecały miesiąc będą wyniki za III kwartał z uwzględnieniem przychodów z produkcji w nowej instalacji. Marian na tym forum tam pracujący pisał tu kiedyś że idzie "pełną parą".
Ja też pamiętam jak o tym wspomniał. Tylko on tak to wszystko mówił żeby zniechęcić do spółki, a istotnych rzeczy by wogóle nie powiedzieć. To też jest znaminne. Osoba o której wspomniałem powyżej pracuje tam bezpośrednio więc najlepiej jest wiarygodna. Przez cały III kwartał ta linia pracowała więc powinna mieć istotny wpływ na wyniki.
Nie można wykluczyć że ci którzy machloją z akcjami Exola mają coraz mniej czasu i zwiększona aktywność leży po ich stronie, patrząc na spadek kursu. Szukają jeszcze wystraszonych leszczy którzy już dawno "wymarli".