• Opór Autor: ~Pablo [188.117.152.*]
    Niebywałe jaki jest tutaj na tej spółce opór aby kurs zaczął w końcu iść do góry.
    Ktoś musi tym wszystkim sterować bo jak zrozumieć pojawienie się w najbliższym czasie dobrych info a kurs nic sobie z tego nie robi :)
  • Re: Opór Autor: ~Ja [46.204.71.*]
    No to jest kpina..zastaw pod inwestycje, umowa z orlenem-potwierdzona bo spółka dostaje od państwa 40 mln wsparcia, czyli wzrośnie też produkcja na potrzeby krajowe, zastaw na akcjach na ponad 100 mln pod rozwój, a TU..ani drgnie.To jest jawna kpina. Proszę mi pokazać inny podmiot o tak solidnych fundamentach, rozwoju, perspektywach współpracy z krajowym potentatem w postaci ORLENU (przy minimalnych nakladach-podmioty ze sobą sąsiadują). Dla przeciwwagi wskaże nierentowne JSW które swego czasu było dotowane, jest biznesowym fiaskiem, a akcje idą notorycznie w górę....
  • Re: Opór Autor: ~Rębajło [77.65.122.*]
    Niestety to prawda :( Ze świecą szukać zdrowszej fundamentalnie i bardziej perspektywicznej spółki, a za razem tak zeszmaconej na giełdzie :/
  • Re: Opór Autor: ~Młody [83.137.6.*]
    Cierpliwości, rób to co ja, rzadziej się tu wypowiadam, ale częściej skubię co grosz wpadnie
  • Re: Opór Autor: ~Gargamel [5.173.253.*]
    Następnym razem zanim kupisz spółkę popatrz na freefloat gamoniu :)
    Pamiętaj, że FF działa w dwie strony
  • Re: Opór Autor: ~Pik [5.173.9.*]
    Sprzedać syfa ,zapomnieć.Odrobic straty gdzie indziej.
  • Re: Opór Autor: ~indamix [89.73.102.*]
    Rozumiem, że już to uczyniłeś. Bo ja właśnie zwiększyłem dziś pozycję
  • Re: Opór Autor: ~jjj [83.16.67.*]
    Dzisiaj lub jutro pociąg ruszy , ostatnia szansa na tanie zakupy.

• Re: Opór Autor: ~Ja [46.204.71.*]
    Skąd ten wniosek?
  • Re: Opór Autor: ~zefff [79.184.177.*]
    taaa, pociąg odjeżdza, ale nie z tego peronu :) Popatrz na historyczne wykresy, ta społka nigdy nie była demonem wzrostów. Moim zdaniem nic tu się nie wydarzy wielkiego, niestety w związku z inwestycjami dywidendy w przyszłym nie będzie, za to może wzrośnie to o kilka procent
    Każdy może mieć swoje zdanie. Ostatnio są obroty na dość przyzwoitym poziomie. każdy niecierpliwy może sprzedać akcje , jak ma dosyć takiego słabego wcześniej zachowania się kursu. Ponadto pojawiają się spore pakiety na kupno akcji. Zatem w powiazaniu z wcześniejszymi informacjami ze spółki takie mam zdanie, które wyraziłem wcześniej.
    Poza tym na sprzedaży do ok. 3,5 zł. nie ma zbyt dużej podaży akcji. Już niedługo też powinna się formalnie dopiąć umowa z ORLEN. Nie będzie więc kurs już długo się kisił na obecnych poziomach. To tylko kwestia czasu, myślę że dni , a nie tygodni.
  • Re: Opór Autor: ~indamix [5.173.249.*]
    Sytuacja powoli się klaruje, ale nie liczył bym na jakieś gwałtowne ruchy
    Sprytnie ktoś podstawia koszyczek i zawsze coś wpadnie. Zobaczymy
  • Re: Opór Autor: ~Sasza [91.123.188.*]
    Czy dni czy tygodnie trudno powiedzieć. Trzeba pamiętać, że oprócz umowy z Orlenem za niecały miesiąc będą wyniki za III kwartał z uwzględnieniem przychodów z produkcji w nowej instalacji. Marian na tym forum tam pracujący pisał tu kiedyś że idzie "pełną parą".
    Prezes na którymś czacie twierdził, że idzie na jakieś 85% mocy, ale mógł być po prostu ostrożny. W wynikach jednak powinno być już coś widać
    Ja też pamiętam jak o tym wspomniał. Tylko on tak to wszystko mówił żeby zniechęcić do spółki, a istotnych rzeczy by wogóle nie powiedzieć. To też jest znaminne. Osoba o której wspomniałem powyżej pracuje tam bezpośrednio więc najlepiej jest wiarygodna. Przez cały III kwartał ta linia pracowała więc powinna mieć istotny wpływ na wyniki.
  • Re: Opór Autor: ~Ja [31.0.176.*]
    Obroty wzrastają, wydaje się że powoli odzywa zainteresowanie, a kurs w dół....aż dziwne
    Nie można wykluczyć że ci którzy machloją z akcjami Exola mają coraz mniej czasu i zwiększona aktywność leży po ich stronie, patrząc na spadek kursu. Szukają jeszcze wystraszonych leszczy którzy już dawno "wymarli".
    No niestety dzisiaj wrzucają w rynek spore ilości akcji na sprzedaż, determinacja jest duża żeby nie pozwolić na wzrost kursu.
    Wystarczy spojrzeć w arkusz. Chętni na odbiór są, także walcie śmiało ;)
  • Re: Opór Autor: ~Ja [31.0.176.*]
    Nie oddam swoich zaniej niż 5zl, uważam że podmiot i jego fundamenty spokój IE są tyle warte...
  • Re: Opór Autor: ~Młody [87.178.114.*]
    dokładnie ,tym bardziej,że sam właściciel na tyle wycenił akcje i to w już jakiś czas temu.A w spółce od tego momentu tylko lepiej!
[x]
PCCEXOL 0,00% 2,00 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.