Kolejne ESPI, Karol Matczak w Zarzadzie Ec2. Dla tych którzy od niedawna śledzą tą spółkę życiorys z komunikatu. Konkretne CV, wygląda, że faktycznie szykują coś grubego:
Karol Matczak jest aktywnym inwestorem giełdowym. Posiada wyższe wykształcenie techniczne (Politechnika Warszawska) oraz finansowe (Szkoła Główna Handlowa w Warszawie). Od ponad 10 lat związany z rynkiem kapitałowym – w okresie tym zajmował specjalistyczne i menedżerskie stanowiska w czołowych instytucjach w Polsce – Domu Maklerskim Banku Ochrony Środowiska, Citibanku, mBanku. Zarządzane przez niego fundusze inwestycyjne znajdowały się na pierwszych miejscach lub w czołówce grup porównawczych. Posiada licencje maklera papierów wartościowych, doradcy inwestycyjnego, a także międzynarodowe certyfikaty CFA, CIIA i PRM. Prowadzi zajęcia dla studentów Politechniki Warszawskiej oraz jest wykładowcą studiów podyplomowych Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie (Bankowość Inwestycyjna). Jest także przewodniczącym rady nadzorczej Phibox S.A.
Info jak info. Dla mnie bez wpływu na kurs Znam Pana z innej spółki, w której również był akcjonariuszem ale o ile nie mylę się nie zasiadał w jej władzach. Powołano porozumienie akcjonariuszy tej spółki, w którym uczestniczył. Było to jakiś czas temu.
Dla mnie to info jest o tyle grube, że gość ma duże doświadczenie w biznesie. Do tego zapewne duże znajomości z osobami z kasą i z informacjami. Jak mając takie CV chce poświęcać swój czas na działalność w spółce to jest to duży plus. Bycie w RN a w zarządzie to duża różnica.
Ta wiadomość jest o tyle ciekawa że mógł wejść do zarządu od strony zainteresowanyvh funduszy. Jeśli to jest to to to tu będzie bardzo grubo. Dodatkowo kolejny przetarg wygrany ogłoszą dzisiaj? Zapinamy pasy panie i panowie, siadamy wygodnie w fotelu i oglądamy show
Ale zrozum cos kolego: to co sie dzieje dzisiaj jutro czy pojutrze interesuje kółkowiczów, mnie interesuje że spólka się rozwija zawiera nowe kontrakty powołuje ludzi do relacji z fundami. A kurs interesuje mnie jaki będzie za rok za dwa za trzy lata. Tu i teraz fajnie że rośnie 20% ale za tydzień może być -10. Ważne jest to że strategi jest napisana i długoterminowo kierunek jest jeden na moim zdaniem 30zł minimum
ja nie mam problemu ze spółka tylko te sztuczne wzrosty mnie osłabiaja wiadomo ze powolne pniecie sie kursu do góry jest najlepsze dla spółki i jej wartosci ktora ma odzwierciedlac stan kasy na koncie spółki
Te wzrosty tylko z pozoru wydają się sztuczne. Widać, że pomimo coraz wyższych poziomów niewielu chce oddawać akcje. Spółka ma ciekawą strategie, cały czas bardzo niską kapitalizacje, jest w wyraźnym trendzie wzrostowym. Zapewne wielu chce przytrzymać akcje dłużej, a Ci co wchodzą na pokład muszą kupować po coraz wyższych cenach.
Dokładnie, ostatnio sie pomielilo 4-5.5 i tam wskakiwalini wyskakiwali kółkowicze, teraz większość jest pewna swego i trzyma papier który jest ewidentnie silniejszy od pozycji gotówkowej
Miło nam poinformować, że do zarządu EC2 S.A. dołącza Karol Matczak. Będzie pełnić funkcję CFO i odpowiadać za obszar finansów naszej spółki i spółki tech med house a także relacje inwestorskie, w tym z funduszami inwestycyjnymi. Karol Matczak będzie także, wspólnie z pozostałymi członkami zarządu, kierować dalszym strategicznym rozwojem EC2.