• Super info Autor: harap1 [195.136.40.*]
    Ponad 42 melony dotacji do nowej instalacji, to pozwoli na dostawienie drugiego reaktora przy nowo uruchomionej instalacji oksyalkilatów i zwiększenie wydajności o kolejne kilkanaście tysięcy ton produktów na rok!
    Za trzy lata PCX będzie chodził regularnie w granicach 5 - 6 zł.
  • Re: Super info Autor: ~Ja [46.204.71.*]
    Skąd info?
  • Re: Super info Autor: ~Iss [83.21.62.*]
    wisi na głównej
  • Re: Super info Autor: ~Iss [83.21.62.*]
    myślę, że nawet wcześniej
  • Re: Super info Autor: ~Rębajło [77.65.122.*]
    Wszystko się zgadza kolego @harap1. Na ten moment jednak duszenie trwa. Wczoraj dla przykładu 25k akcji stało na 3 zł. ktoś chciał sprzedać? Wątpię, ale też nie zdobył się na odwagę postawić na 2,85 bo jeszcze by ktoś wciągnął. Mimo szeregu domysłów cały czas nie jest jasny cel tych działań. Akumulacji nie widać, kurs musiałby prędzej czy później zacząć się wspinać, a tutaj tylko duszenie. Wezwanie? W dobie tak potężnej inwestycji wydaje się to mało prawdopodobne, ale zakładał się nie będę. Jest zastaw po 2,91 zł, raczej właścicielowi powinno zależeć na wyższym kursie, żeby zastawić mniej akcji? Ciekawa układanka, w końcu sprawa musi się wyklarować
  • Re: Super info Autor: ~doctore [195.191.162.*]
    Nie ma z czego akumulować, brak papieru na parkiecie, wiszący na hakach sprzed roku w życiu już nie sprzedadzą, gro ludzi dobierało, papier wysuszony jak rodzynka.

Analiza Stockwatch sprzed kilku dni wskazuje na podstawie danych historycznych praltycznie właściwą wycenę spółki, więc wyżej nikt nie chce papieru zbierać, bo jak by chciał uzbierać sporo to sorry, ale kurs musiałby iść w górę, a tak to wszystko trwa i trwa i trwa, bo mało skapuje, więc zbiera kropelkami.

Co więcej akumulacja największa jest w panice na spadkach, tutaj już ciężko o taki scenariusz, zawsze gruby liczy na ogólnoświatową panikę czy coś i wtedy chcąc nie chcąc każdy papier leci, więc wtedy jest szansa na zakumulowanie czegoś więcej. A to co zbierał na wcześniejszych low musiał oddawać żeby zablokować kurs w kanale konsolidacyjnym.
  • Re: Super info Autor: ~Rębajło [77.65.122.*]
    No tak, ale na ostatniej "panice" przemieliło się relatywnie mało akcji, a pewnie większość i tak należała do zbierającego. Wycena swoją drogą, na ten moment jest poprawna, ale nie dyskontuje przyszłości. Kolejne informacje raczej będą potwierdzać kierunek rozwoju firmy, więc o zwały też będzie trudno, a wręcz przeciwnie znajdą się chętni, którzy zakupią lub dokupią i zostawią na dłużej. Jest tyle okazji na rynku, że dla grających na wybicia jest to papier nieatrakcyjny
  • Re: Super info Autor: ~doctore [195.191.162.*]
    Tak, ja tylko opisałem aktualny stan rzeczy.
  • Re: Super info Autor: ~Toldi [46.204.53.*]
    Świetne info. Już nie mam wątpliwości co do umowy z Orlenem. Zwroćcie uwagę na wartość inwestycji - ponad 350 mln.
[x]
PCCEXOL 0,00% 2,02 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.