• Ciekawe Autor: ~mart [89.72.3.*]
    Ciekawe jest dla mnie to, że po takich wynikach cena właściwie spadła w dół i jest ciśnięta przysłowiowym "kolanem", nawet niewielką ilością akcji.
    Macie na to jakieś swoje teorie? :)
  • Re: Ciekawe Autor: ~Re [37.30.32.*]
    Kabanosy w nowej odsłonie są gorsze
  • Re: Ciekawe Autor: ~Bolo [188.147.40.*]
    Oczekiwania były znacząco większe. W szczególności jeśli chodzi o zyski. Cena tuczników w II kwartale zrobiła swoje. W III kw. ceny tuczników spadały co powinno pozytywnie wpłynąć na kolejne raporty.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Bolo [188.146.37.*]
    Tucznik co tydzień niżej. W Niemczech cena niższa niż przed rokiem.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Jan [83.8.127.*]
    Czy ktoś mi odpowie, dlaczego spólka jest na 2 fixach?
  • Re: Ciekawe Autor: ~Bolo [46.204.32.*]
    Niskie obroty. A te wynikają z niskiego freefloat, niecałe 2 procent. Nikt nie handluje.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Bolo [46.204.32.*]
    Dodam, że te ponad 98 procent jest w mocnych rękach, czy to rodziny Tarczynskich czy funduszy. Wzrost wartości spółki trudno przenieść na kapitalizację. Sytuację mogłoby uratować ponowne wezwanie po odpowiedniej cenie. Myślę, że nie mniej niż 75-80 PLN.
  • Re: Ciekawe Autor: ~fig [89.72.3.*]
    Faktycznie, nie zauważyłem że freefloat to zaledwie 2,4%, czyli niecałe 300 tys akcji
  • Re: Ciekawe Autor: ~Marjurz [5.173.145.*]
    nie ludzilbym się, ze zaproponują taką cenę. Z drugiej strony fundusze za bezcen tez nie oddadzą, co już raz pokazały.
  • Re: Ciekawe vol 2 Autor: ~Vol [89.72.3.*]
    A nie macie wrażenia, ze ktoś tak specjalnie nieco osłabia kurs?
  • Re: Ciekawe vol 2 Autor: ~KielbasaNaGryla [46.204.52.*]
    Nieco? Po powrocie na fixy kurs spadł 20 procent. Fundamentalnie otoczenie się nieco zmieniło. Wzrost kosztów produkcji, obsługi zadłużenia a z drugiej strony bardzo tani surowiec. Największy problem to brak płynności i notowań ciągłych. Nie ma przy tym szans by akcje pojawiły się na rynku, nikt duży się ich nie pozbywa. Czekamy na raport, który powinien być lepszy niż za II kwartał.
  • Re: Ciekawe vol 2 Autor: ~vol [89.72.3.*]
    Wow, naprawdę niewielką ilością akcji można zbijać kurs :)
  • Re: Ciekawe vol 2 Autor: ~falcon [46.204.24.*]
    Wezwanie... ja tam dobieram, bo na siłę komuś "zależy"
    Pozbywać się na chwilę obecną akcji to wg mojej skromnej opinii byłoby nieporozumienie :)
  • Re: Ciekawe vol 2 Autor: ~bbb [80.49.142.*]
    Ale kupować też strach :-)
    Dlaczego tak uważasz? Biorąc pod uwagę całą naszą sytuację ekonomiczną, to coż możemy zrobić? W dalszych perspektywach jest szansa na wzrosty. Jak ktoś na pilnie nie potrzebuje gotówki (a free float to zaledwie ponad 2%) to nie wiem czy jest sens uciekac. Ale co ja tam wiem... wszystko się może zdarzyć. Ja sie nie ruszam, przeżyłem juz poziomy 8 pln na TAR :)
[x]
TARCZYNSKI -1,19% 124,50 2025-09-26 16:49:49
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.