Mam 60K papiera ze średnią 11 groszy, siedzę na tyłku i cierpliwie czekam, ale widzę, że wielu tu nadal kręci po 10 kółek dziennie jak na innych spółkach. Tak to wzrostów nigdy nie będzie.
Aaa to już wiem o co tobie chodziło w napisaniu tematu, że miesiąc temu kupowali po 25gr a teraz sprzedają w samym dole po 16gr i robią stratę podatkową. A pozatym tutaj to już nie ma czasu na kółka, lada moment będzie info o inwestorze i kurs pofrunie na 1zł. i większość zostanie bez akcji bo sprzedają teraz w samym dole i nie zdążą odkupić nawet po 30gr.
No to czekamy na dobre info, ja jestem bardzo cierpliwy, ale jak widać wielu nie, bo działają chaotycznie bez jakiegoś planu. Najważniejsze to wiedzieć, po co się kupuje akcje. Pozdrawiam. :)
Dal zysku ja liczę na 0.60 wiem że na chwilę obecną ten poziom jest nieosiągalny ale będę czekał jeżeli szukają inwestora to pewnie znajdą pewnie inwestor jest tylko czeka czy zatwierdzą wniosek patentowy.
Ktoś stale kupuje lub sprzedaje 1 szt. akcji. W jakim celu? Takie działanie nie ma sensu.
P.S.
Dostałem niedawno maila i to jest hit dlatego wam tu zapodam, by poprawić wam humor, bo mi się przez chwilę poprawił. Dodam, że w temacie jest napisane coś po rusku, a treść maila taka:
"Dzień dobry,
Jestem Warren E Buffett, amerykański magnat biznesowy, inwestor i filantrop. Twój adres e-mail został losowo wybrany przez firmę Google Inc. jako aktywny użytkownik w sieci. W tym roku zdecydowałem się przekazać 5 procent mojego majątku zarówno organizacjom charytatywnym, jak i osobom prywatnym z powodu pandemii koronawirusa, która sparaliżowała cały świat. Przekazuję ci 1 800 000,00 € i zachęcam do pomocy komuś w pobliżu, jak tylko możesz.
Skontaktuj się ze mną na ten adres e-mail: ................., aby uzyskać więcej informacji.
Czad nie? Napisał do mnie sam Warren. :)))))))))))
Nie podoba mi się to, tu nie ma żadnego stabilnego trendu tylko szarpane jednodniowe wzrosty. Początek sesji był obiecujący a skończyło się jak zawsze. Niedługo przekonamy się co dalej, czy będziecie tu znowu robili stratę podatkową chłopcy. Wszak rok jeszcze się nie skończył.
Zobaczymy, czy dziś była to jednorazowa akcja z takimi obrotami i popytem na kupnie. Jeśli tak to wszystko wróci do norym i dalej będziecie mogli sobie robić straty podatkowe ...
Od tamtej pory Warren się nie odzywał. :) Jednak nikt tak nie kupowałby tylu akcji bez powodu, no chyba, że za jakiś czas będzie robił sobie stratę podatkową. Przecież tu w ogóle nie ma obrotu a takie sesje jak dziś to rzadkość.
Fajnie, że się pojawiły większe obroty, ale nie o to chodziło. Komuś się kierunki chyba pomyliły. To kolejny raz, gdy ktoś robi sobie stratę podatkową. Zanim kupicie jakikolwiek akcje, zastanówcie się 100 razy, po co to robicie. Jeśli kupujecie akcje z myślą o zarobieniu 50% w ciągu jednego dnia to sobie odpuście giełdę. Tutaj nawet nie macie jak kręcić kółek, jakbyście chcieli.