• Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Co prognozujecie? 25% w 3Q r/r zrobią czy nie dadzą rady?
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~Jasny [31.0.79.*]
    Rok do roku będzie powyżej 60 %
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Mocno liczysz! Moim zdaniem nie będzie więcej niż 30%, a wszystko co ponad to będzie pozytywne zaskoczenie.
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~helpi [5.173.121.*]
    nawiasem, silne waluty (Euro czy USD) nie ułatwiają zadania. Chyba że mają opcje zabezpieczenia kursowego - w co wątpię.
    A będzie gorzej.
    Ale co droższe o 3-5% waluty mają do wielkości sprzedaży? Do zysku jak najbardziej, ale do przychodów?
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~Lica [31.0.59.*]
    Jasny jest bliżej trafienia moim zdaniem. Mieli bardzo dobry lipiec, co najmniej dobry sierpień. Wrzesień przez za ciepłą pogodę może nie być wybitny, ale cały kwartał to będzie się moim zdaniem kręcił na plusie r/r około 70/75 %
    Obyście z jasnym mieli rację :)
    Chapeau bas panowie za prognozy
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~Lica [37.248.217.*]
    Wzajemnie. Szacunek za pisanie na temat i dzielenie się info z innymi
    w zasadzie powinienem się cieszyć jako akcjonariusz ... )

Ale technika pozostaje techniką. Wyniki są "już w cenie".

Martwi mnie jedno. Cena rośnie, a Wolumen spada ...
    Także w ujęciu daily. Czyli? Czyli, że to swing niedźwiedzi.
    Że to korekta. Był pik do 31.30 zł ? Był. To był swing A korekty.
    Teraz mamy ruch B (odbicie) korekty. Pozostaje swing C - w dół.
    Ale trend -od Czerwca- jest w górę, po prostu jesteśmy w fazie korekty.

Może dobije do 37 zł, a może ciut powyżej - tego nie wiem, ale potem ruch w dół.

pozdrawiam akcjonariuszy

ps
    aby nie było, jak pisałem, posiadam akcje i nie mam w tym interesu, aby spadało )
    Interesuje mnie Analiza Techniczna, i to co napisałem jest moją, i tylko moja prognozą.
    Korekta korektą, ale zachowanie kursu na takie prognozy wyników tragiczne!
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~Luc [85.221.168.*]
    Dokładnie, szkoda gadać. Przerabiam to już kilka miesięcy i szczerze mówiąc, logiki nie ma tu żadnej...
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~krowa [195.42.249.*]
    jedyne wytłumaczenie dla mnie to szeroki rynek i być może troche LPP i konferencja, na której wymieniano dużo ryzyk w nadchodzącym okresie dla branży ciuchowej... opóźnienia w dostawach, kursy walut itp itd... może tu leży pies pogrzebany....
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~yogeeboo [185.25.122.*]
    Jednego w Twoim toku myślenia nie łapię. Masz akcje, wiesz, że będzie spadało ("bo technika pozostaje techniką") - i co - nie sprzedajesz? Chłopie, przecież za tę samą cenę odkupisz sobie więcej.

Po drugie - technika? Na spółce o tak krótkim stażu i stosunkowo niedużych obrotach? Przecież tu wielu może wyrysować co tylko będą chcieli....
    @~yogeeboo

"Jednego w Twoim toku myślenia nie łapię. Masz akcje, wiesz, że będzie spadało ("bo technika pozostaje techniką") - i co - nie sprzedajesz? Chłopie, przecież za tę samą cenę odkupisz sobie więcej.

Po drugie - technika? Na spółce o tak krótkim stażu i stosunkowo niedużych obrotach? Przecież tu wielu może wyrysować co tylko będą chcieli...."

I tym się chyba (?) różnimy. Ja nie kieruję się interesem krótkoterminowym. Wyraźnie napisałem,
    że trend (wg mnie) się odwrócił. Krótko - zamierzam dokupić w ramach korekty, a nie sprzedawać.
    - mogłem sprzedać po 39 zł (prawie) w Szczycie, to czemu miałbym to teraz zrobić ?
    I nie odkupię za tą samą cenę, bo mam taką cenę średnią, że nie dotknie jej już ta korekta ...

Może jeszcze mam napisać dokąd spadnie? Tego akurat nie zrobię.

Proste do zrozumienia ? Mam nadzieję ...

Tak, technika pomaga mi w decyzjach. Nie ma znaczenia -Chłopie- krótko czy długo.
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~Jasny [31.0.37.*]
    Zgadzam się w pełni z wymogiem cierpliwości na tym papierze. Wyniki super i każdy kwartał będzie to pewnie potwierdzał. Spółka na giełdzie jest dopiero niecały rok. Podam przykład lpp. Tylko najstarsi górale pamiętają, że 10 lat temu lpp kosztował ok. 1500 zł a teraz ponad 11 000. Tu nie będziemy czekać aż tak długo. Za ok. 2-3 lata cierpliwi zarobią na papierze od 250 do 500 procent.
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~Lica [31.0.37.*]
    Z tym lpp może nie do końca dobre porównanie, bo tu mamy tylko handel on line, ale ludzie z zarządu Answera mieli kiedyś przygodę z lpp więc wszystko możliwe...
    @bialoczerwony,

gubię się z MCI. Po części MCI tutaj juz opisywałeś.
    Ale związki kapitałowe pomiędzy spółkami MCI (córkami) mnie przerastają ... ;)

MCI.Private Ventures FIZ - 100% answear.com
    MCI Management Sp. z o.o. - 100% MCI Capital ASI SA
    MCI Capital ASI SA - 76.90% MCI Management Sp. z o.o.

Nawiązuję do dzisiejszego artykułu i ew. wpływie na przyszłą wycenę answear :
    https://stooq.pl/n/?f=1447549
    MCI Management to wehikuł Tomka spółka z o.o dzięki której inwestuje i np nie płaci podatku od dywidendy i może prowadz optymaiizację podatkową. Zaden duży inwestor na żadne spółce nie ma akcji na osobę fizyczną tylko poprzez jakiś wehikuł. Choć był czas, że Tomek w MCI ASI miał jakieś okruszki na siebie, ale to było nie pamiętam może coś do 100k akcji. 
    MCI ASI SA to spółka akcyjna notowana na GPW. Ja mam w niej swój pakiet jako pan X.Y natomiast Tomek jako MCI Management. sp z o.o.

MCI.Private Ventures FIZ  to fundusz, który na potrzeby inwestycji emituje certyfikaty. Mamy w nim EuroV i TechV.
    EuroV inwestuje w spółki dojrzalsze na późniejszym etapie rozwoju, TechV na dużo dużo wcześniejszym. W EuroV MCI ASI ma 95% certyfikatów a w TechV mial ostatnio chyba 51%. Reszta jest w posiadania klientów private bankingu. mamy jeszcze CrediV i InternetV w likwidacji.

I tak po IPO MCI PrivateVentures ( dokładnie TechV ma) ma w Answear 21% a więc do MCI ASi jako spóli publicznej należy około 10,5% Answear. to tak na szybko...

To portfel MCI ASI ma wpływ na wycenę samej spółki ( plus wiele innych czyników) a nie odwrotnie. jak w poście powyżej Answear to już obecnie okruszek w wartości księgowej MCI. Tam drivery wzrostu sa zupełnie inne. IAI +Morele.Net+Gett( być może IPO w 2022)
    @bialoczerwony1972,

dziękuję za wyjaśnienie )
    Dodać jeszcze trzeba, że TechV będzie wygaszany przez spory z posiadaczami certyfikatów ( np. Maciejewskim byłym prezesem GPW) i brak nowych napływów. Tak więc wszystkie spółki portfelowe tego fundu do 2024 musza zostać sprzedane. Wg ich prezentacji str 6 https://mci.pl/content/uploads/2021/09/mci-pem-prezentacjahy-202121092021-4.pdf planują sprzedaż Answear w 2024r. Moim zdaniem jeśli wyniki będą bardzo zadowalające i znajdzie się kupiec mogą sprzedać go wcześniej. Nigdy nie sprzedają na rynki tylko cały pakiet to warto wiedzieć!
  • Re: Prognoza sprzedaży za 3Q Autor: ~krowa [195.42.249.*]
    ale ten nasz trend się rodzi w bólach...
[x]
ANSWEAR -0,32% 31,00 2025-09-25 10:41:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.