• Zastaw, nowa linia... Autor: ~Zawiedziony [46.204.71.*]
    Szanowni Grupowicze. Proszę o Waszą obiektywna ocenę. Sądzicie że zastaw, uruchomienie nowej linii produkcyjnej w maju (gdzie uczyniono to praktycznie w tajemnicy), wysoce prawdopodobny dalszy rozwój chociażby przez umowę z Orlenem, nie oddzialuja pozytywnie na spółkę?Czy elementy te nie mają w ogóle wpływu na wzrost kursu?
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~Rębajło [77.65.122.*]
    Na wszystko przyjdzie czas, mój zawiedziony kolego!
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~jw [89.69.164.*]
    Nie żartuj, banan i obiektywna ocena to kpina. A forum bankiera i obiektywne dyskusje to kpina do kwadratu.
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~KW [78.11.202.*]
    Czytaj espi i masz odpowiedź po co ten zastaw.
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~Pccexol [89.231.42.*]
    Może podpowiesz coś.
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~Ida [89.64.77.*]
    To fakt, ciekawe rzeczy się dzieją i normalnie spółka powinna stabilnie rosnąć a tego nie robi. Wydaje mi się, że winne jest niskie Free float i ktoś kto trzyma kurs za pysk żeby nie urósł. Trzymam się teorii, że spółka ma być zdjęta z giełdy stąd powolne obniżanie kursu i ukrywanie informacji, które mogłyby wpłynąć na kurs. Dowodem są też płatne trolle -sztuk dwie, a może i więcej. Ogólnie moim zdaniem właściciel robi wszysko żeby zdjąć spółkę jak najtaniej.
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~ZIKO [195.26.22.*]
    Ktoś zabrania kupować ? Z tego co mi wiadomo jutro kolejna szansa obłowić sie w tanie akcje .
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~Oli [77.113.55.*]
    Nie rośnie bo nie ma komu kupować a nie że niskie FF.
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~Ja [46.204.71.*]
    Zarząd PCC EXOL S.A. z siedzibą w Brzegu Dolnym („Spółka”) informuje, że powziął od PCC BD Sp. z o.o. (dalej PCC BD), spółki zależnej w 50% od Spółki i od PCC Rokita S.A., informację o przyjęciu przez nią w dniu 4 października 2021 r. oferty wsparcia otrzymanej od Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu w postaci dotacji z budżetu państwa w wysokości 42,12 mln zł („Dotacja”) dla rozważanej inwestycji polegającej na utworzeniu nowego zakładu produkcji alkoksylatów oraz innych związków chemicznych w Brzegu Dolnym („Inwestycja”) w ramach Programu wspierania inwestycji o istotnym znaczeniu dla gospodarki polskiej na lata 2011-2030.

Ponadto Spółka zastrzega, że przyjęcie oferty na Dotację nie stanowi decyzji Spółki ani PCC BD o realizacji Inwestycji, zaś w zakresie Dotacji pomiędzy PCC BD oraz ministrem właściwym do spraw gospodarki dodatkowo przewidziane jest zawarcie odpowiedniej umowy.

Ze względu na znaczenie rozważanej Inwestycji oraz jej szacowaną wartość na poziomie 351 mln zł Spółka zakwalifikowała przyjęcie oferty na Dotację jako informację poufną.

Podstawa prawna: art. 17 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku
    .......
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~zefff [79.184.177.*]
    i nic to nie wpłynie na cenę. Niestety ale tu nic się nie zmienia. Nikt nowy tu nie chce wejść, a obecni nie chcą oddać, więc jest pat.
  • Re: Zastaw, nowa linia... Autor: ~Slawko [31.0.82.*]
    Też jestem tego zdania, po dobrych infa tutaj dalej był zjazd, ludzie uciekli a inni nie. Wchodzą jak widzą co się dzieje
[x]
PCCEXOL 0,00% 2,00 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.