I kupić więcej spółek węglowych
Przynajmniej będzie szybki zarobek
W czerwcu kupiłem Coal Energy i prawie 100 procent zysku a tu będzie kiszenie do grudnia
Uciekaj jak najszybciej z takim myśleniem. Na giełdzie kupuje się przyszłość a nie teraźniejszość. Obudzisz się z ręka w nocniku jak z dnia na dzień spółki węglowe zaczynać lecieć na łeb a tutaj będą juz tylko stałe stopione wzrosty bo kto mądry będzie zbierał ile się da
Pzdr
Dnia 2021-10-04 o godz. 06:16 ~Andre napisał(a): > I kupić więcej spółek węglowych > > Przynajmniej będzie szybki zarobek > > W czerwcu kupiłem Coal Energy i prawie 100 procent zysku a tu będzie kiszenie do grudnia
Po koniec Pazdziernika bedzie już po jabłkach jak ktoś nie kupi w ciagu najbliższych 2 tyg.akcji a Ty prawisz o końcu roku. Ale, nie mój cyrk nie moje małpy czekaj sobie do gwiazdki
Miało już być nie później niż do końca czerwca. Po tym nie później niż do końca września. Teraz jest nie później niż do końca grudnia. Nie ma co się dziwić, że się ludzie wkurwiają. Równie dobrze może być nie później niż do końca marca, lub co gorsza znowu czerwca.
Na pewno nie wcześniej. Nie wiem czy w ogóle, póki co obserwuję. Jeśli się okaże że dodruk 90 milionów będzie i z automatu wycena na 1.2 miliarda wskoczy to też nie wejdę. Za drogo jak na kota w worku (jak dla mnie) i poczekam na cyfry jakieś.
Ps. Ekipa i BBI już prawie zeszło z ceną do poziomu jak sprzed newsa o połączeniu. Szybko poszło, bo nawet 5 dni nie potrzebowali. Nie wiem czy i tu będzie analogicznie czy nie. I tak tak wiem, nie ma co porównywać bo tu przełom a tam banda dzieciaków. Ale uważałabym z niedocenianiem biznesu, który ma tylu odbiorców, bo się jeszcze okaże że zanim Saule dobrze sprzedawać zacznie to Ekipa na górze hajsu już będzie siedzieć.. to nie musi i najpewniej nie będzie trwało wieki, ale swoje urwą. Ale nie naganiam, nie mam ani tu ani tam grosza wsadzonego bo nie ufam JRH. Jak dla mnie to wykorzystuje chciwość początkujący inwestorów, którzy szybko się zrażą i na naszą bananową już nie wrócą.
Węgiel to przeżytek...jak i wszystkie paliwa kopalne...ludzie używają ich na siłę, zatruwając planetę, wystarczy niecałe 2% powierzchni Sahary by zapewnić energię mieszkańca planety Ziemia https://insh.world/tech/what-if-we-covered-the-entire-sahara-desert-with-solar-panels/ . I tyle w temacie...a jest jeszcze wiatr, woda, geotermia... węgiel kiedyś się skończy i jeśli wrócimy do tego co było, to bardzo szybko...Fosill fuel are death...niektórym krają, dla prywatnych korzyści zależy na utrzymaniu, "czarnego status quo"
Niebawem może się okazać, że węgiel będzie miał zastosowanie w hi-tech, niczym krzem, a my póki co marnujemy go na potęgę w najbardziej prymitywny sposób, czyli by ogrzac Januszowi chałupę.