• Biotechnologie Autor: ~bob [62.182.150.*]

Spółki biotechnologiczne z NewConnect. Wśród nich może się czaić kolejna Selvita

Kojarzone przez większość inwestorów Pure Biologics i Scope Fluidics to nie jedyne spółki biotechnologiczne na NewConnect. Przybliżamy wszystkie tego rodzaju podmioty z rynku równoległego.
    Spółki Selvita chyba nikomu przedstawiać nie trzeba. Jest to spółka biotechnologiczna, która uchodzi za jedno z najzdolniejszych „dzieci” NewConnect. Rok temu dokonał się jej podział na dwa niezależne podmioty: Selvita świadczy głównie laboratoryjne usługi badawczo-rozwojowe na rzecz klientów zewnętrznych oraz Ryvu Therapeutics, które prowadzi badania w zakresie poszukiwania nowych innowacyjnych leków. Notowania Selvity w ciągu 5 lat urosły 6-krotnie. A od początku jej debiutu na NewConnect o około 2 800%! W sumie wycena rynkowa Selvity i Ryvu Therapeutics oscyluje w okolicy 2 mld zł, a jeszcze 5 - 6 lat temu na NC firma była warta mniej niż 100 mln zł.
    Czy na NewConnect czai się kolejna Selvita? Nie wiadomo na pewno, ale jest to wielce prawdopodobne, że przynajmniej jedna z newconnectowych spółek biotechnologicznych za kilka lat będzie się mogła pochwalić równie dużym sukcesem i ścieżką rozwoju, co Selvita. Takiej samej spółki pod względem biznesowym na pewno nie będzie, ale w branży biotechnologicznej firmy rozwijają się skokowe wraz z postępem prowadzonych przez nie badań dlatego każdy może trafić w odpowiedni obszar i na tym mocno skorzystać. Obecnie trwająca korekta (NCIndex spadł już 30% od szczytu) zachęca do przyjrzenia się co jest do wyboru na polskim rynku alternatywnym. ....... itd itd - Strefa inwestorów - art. z 28.09.20 ale cały czas aktualny.Zachęcam do poczytania - Wśród opisanych spółek - READGENE
  • Re: Biotechnologie Autor: ~Antydyzma [5.173.253.*]
    Nie naganiaj, RDG obroni się bez Twoich marnych wypocin. Przez długi czas pluliście na tą spółkę i na tych co o niej pozytywnie i merytorycznie pisali, to macie teraz efekty, ale szulernia dyskretnie pozabiera zabawki i w swoim czasie zrobi co trzeba. Owszem, szkoda że notowania poszły na fixy, ale Braster też był na fixach i jak były dobre ESPI to i tak urósł, co nie zmienia faktu, że rynek notowań ciągłych jest efektywniejszy. Spółka musi przejść na GPW i dopiero wtedy wejdą na nią fundy i zacznie się prawdziwa jazda, na to jednak potrzeba czasu i kapitalizacji powyżej 12 mln euro.
  • Re: Biotechnologie Autor: ~bob [62.182.150.*]
    O jakiej nagonce Ty tu piszesz ??? Przytoczyłem artykuł , a wnioski każdy sam sobie wyciągnie .Jestem z RTG ponad trzy lata i dalej cierpliwie czekam . Mabion - a swego czasu też kupowałem na NC - 5-7zł i wydawało się , że to max - niewiele trzeba było czasu by odskoczył............ ponad 1000 % !!! Tu o żadnej nagonce nie ma mowy ! Wystarczy spojrzeć na raporty,dostępne informacje itp. - wszystko oficjalnie - poparte i udokumentowane - bez żadnych gdybań
  • Re: Biotechnologie Autor: ~Cina [5.173.113.*]
    Właśnie widać jak tu szulernia codziennie zbiera grube pakiety
    Spokojnie , spokojnie Firma z ugruntowana pozycją , dobrymi perspektywami, działająca w przyszłościowej dziedzinie z doświadczonym zespołem z coraz lepszymi wynikami , z zapasem gotówki w kasie itp.....
    Wystarczy spojrzeć na fakty - wykresy , historię i .... od początku 2019 z 0,50gr do ok. 4zł - w niespełna dwa lata - tj. 700% ! - mało ?
    Nawet po jesiennej korekcie w 2020 w trzy m-ce - 100% odbicie ! To też nie przemawia ? Oki - kolejny raport 14.11
    Żadna nagonka , jak niektórzy piszą , ani nic z palca nie wyssane - wystarczy bardziej zagłębić się w temat.
    Proszę o wskazanie choćby jednej firmy z całego rynku , która tylko rośnie - bez korekt , pomimo wpływu różnych czynników na kurs
    To tylko moje spostrzeżenia , ocena i pogląd na RTG Żadnych rekomendacji Pozdrawiam
    Mamy dla Was coś specjalnego, a zarazem wyjątkowego!
    Unikalny, a zarazem bezpłatny cykl edukacyjny dla członków SII przygotowany przez Przemysława Staniszewskiego - eksperta i wieloletniego praktyka rynkowego.
    Jak samodzielnie analizować
    spółki biotechnologiczne?

Kluczowe czynniki sukcesu spółek biotechnologicznych. Ludzie to podstawa (cz. 1/5)

- warto poczytać - szczególnie niektórym "szczekaczom" na tym forum-polecam
  • Re: Biotechnologie Autor: ~Atest [5.102.67.*]
    To co o BioMaximie myślisz?
    Biotechnologia na giełdzie.
    Najistotniejszym celem działania firmy biotechnologicznej, przynajmniej z punktu widzenia inwestorów, jest wzrost jej wartości, który najczęściej jest powiązany z sukcesami w kolejnych fazach odkrywania leku oraz w końcu w komercjalizacji swojego projektu. Małe firmy biotechnologiczne mają często specyficzną wiedzę w specyficznym zakresie czy niszy charakteryzującej się wysoką wartością dodaną. Takie przedsiębiorstwa są również zwinne i dość elastyczne, co często odróżnia je od wielkich farmaceutycznych korporacji. To zaś sprawia, że mogą zaoferować tzw. Big Pharma atrakcyjny produkt, którym może być cząsteczka (kandydat na lek), który poszerzy ich portfolio leków czy też odświeży innowacyjne spojrzenie na pewne terapie.
    To tylko wstępny-mały wycinek artykułu-kto zainteresowany tematem ten znajdzie obszerne dokończenie.
  • Re: Biotechnologie Autor: ~Atest [5.173.22.*]
    O BioMaximie miałeś się wypowiedzieć.
    Nie mam i nigdy nie miałem tych papierów .Nie jestem w temacie ,więc nie mam żadnych wiadomości , ale z tego , co poczytałem wynika,że to przekręt. Z RTG to tot. inna sytuacja Wszystko wiarygodne i poparte różnymi publikacjami,wywiadami,badaniami,patentami,wynikami itp...
  • Re: Biotechnologie Autor: ~Realista [5.173.249.*]
    Akurat w przypadku RDG jak i BMX to pełna prawda. Różnica jest taka, że RDG jeszcze rozpędza się przed właściwą komercjalizacją zgłoszonych patentów.Na BMX są odpowiednie certyfikaty, bez których sprzedaż ich wyrobów na wymagających rynkach oraz w Polsce nie byłaby możliwa ( kwartalne przychody to kwota ok. 15 mln zł !!!), więc nie bardzo rozumiem, na jakiej podstawie twierdzisz że to "przekręt" ?
    Wieeelkie sorki !
    Na szybko kuknąłem i pytanie o BioMaxima pomyliłem z BIOMAX
    Raz jeszcze przepraszam za pomyłkę - powyższy wpis dot. oczywiście BIOMAX
    A kiedy i ileż razy ja o tym tu pisałem ??? Pewnie mało kto wytrwał tu do takiego momentu...........
    Ponawiam pytanie Kto z dłuższych posiadaczy RDG dotrwał do tej pory ?
  • Re: Biotechnologie Autor: ~biszkopt [178.252.19.*]
    Jestem cały czas
  • Re: Biotechnologie Autor: ~Blackpik [37.248.211.*]
    Ja też jestem od ładnych paru lat..
    Fajnie , a wygląda na to ,że będzie jeszcze fajniej ..... Czyżby reszta " wymiękła" po drodze ?
[x]
READGENE 0,00% 6,06 2025-11-07 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.