• Jak myślicie Autor: ~Hmm [31.11.131.*]
    Będzie 8zl czy raczej 5zl??
  • Re: Jak myślicie Autor: ~Zorro [37.225.85.*]
    2,4 jak zysk na akcję po IH
  • Re: Jak myślicie Autor: ~GMBH [37.30.114.*]
    Policzmy jeśli zdarzy się , że razem z subwencją zarobią w drugim półroczu około 10 baniek , to może być 4 PLN na akcje za jeden rok działalności . Oczywiście zdaję sobie sprawę że wyniki są raczej nie do powtórzenia , ale nie zmienia to faktu , że wartość księgowa tej spółki może oscylować wokół 14 PLN majątku na jedną akcję pod koniec tego roku . Oczywiście wszystko co napisałem to tylko moje zdanie i nie należy się kierować tym wpisem podejmując decyzję inwestycyjne . Autor tego postu ma akcje dlatego może go cechować subiektywna ocena . :) Pozdrawiam .
  • Re: Jak myślicie Autor: marcin_la [91.196.110.*]
    Spółka typowo zależna od koniunktury. Wszyscy spodziewali się dużego spadku stali a tutaj zonk cena wróciła. Teraz pytanie na jak długo. I jakie ceny będą w przykrym roku. Jeśli dalej będzie brakowało stali i inflacja to spółka wystrzeli. Jeśli spandnie inflacja oraz zasypią rynek stalą to ceny zaczną spadać. Według mnie spółka dalej w konsolidacji.
  • Re: Jak myślicie Autor: ~Gattuso [31.60.100.*]
    Ceny stali nie powinny spadać.
    Trzeba pamiętać że marża jest od sprzedaży, A stał jest droga x2 vs. 3 kwartał 2020

Dlaczego stal nie będzie spadac:
    - droga energia
    - drogi wegiel
    - koszty pracy nie będą spadac
    - ruda żelaza po rajdzie w dół- cena się ustabilizowala i bardziej prawdopodobny jest wariant jej stabilizacji ewentualnie wzrostu
  • Niech Autor: ~Miki [78.88.190.*]
    regularnie płaci taką dywidendę jak ostatnio i będę zadowolony, niech spada to chętnie dokupię , mogliby zaliczkowo coś wypłacić pod ki=oniec roku
[x]
DROZAPOL 10,24% 4,09 2025-02-20 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.