Kurs spadł w ciągu 2 miesięcy z 10 zł a w ciągu półroku z 16, roczne szczyty na poziomie 22 zł. Akcjonariat znamienity firma rozwija się, pojawią się espi a ty piszesz że nie mam pojęcia. Napisz może że będzie 2 zł albo lepiej 1 zł bo tak chcesz. Skąd się biorą tacy ludzie. Pozdrawiam.
Jak możesz sugerować że kurs wzrośnie jak nie masz info co jest w espi? Samo jego pojawienie się nie jest pro wzrostowe. Co ujawnił audyt? Najpierw muszą się tam pojawić pozytywne wiadomości
Na ten moment żadna cena nie jest dobra. Kupowanie w aktualnej sytuacji to łapanie spadających noży. Ja zacznę zwiększać swoją pozycję jak będę miał pewność że Columbus będzie rozwijał nexity.
ja to widze tak, ze Columbus mial duze plany co do Nexity. Niestety cos poszlo nie po mysli Columbusa i teraz sam prezes sie zaangazowal i mam nadzieje, ze zrobi porzadek ze wszystkim i cos sie ruszy.
Zielińskiem nie zależy na budowaniu pozycji nexity tylko Columbusa kosztem nexity. Dowodem jest xair który stworzył nexity dla Columbusa. Kmicikowi nie zależało na Columbusie i tu się pojawił konflikt interesów. Ja to widzę tak.
Na pytanie – „co myślicie”, ja odpowiem tak - a raczej zadam pytanie, /może ktoś na forum jest bardziej zorientowany i zechciałby odpowiedzieć/, po jakiej cenie nabywali akcje Zieliński, Columbus i Ciszewski i to jest decydujące jakie będą ceny akcji w przyszłości, oczywiste jest również jak będzie się rozwijał inters elektromobilności, ale jeśli ww kupili akcje Nexity za bezcen to nie bedzie im na tej firmie bardzo zależeć a wyciągną z niej co jest wartościowe poprzez przekształcenia w swoim stylu. Jeśli byłby ktoś uczynny i odpowiedział to by rzuciło światło na sprawę, natomiast bicie piany poprze pisanie bzdetów lub przekomarzenie się jest dziecinadą.
"Zmiany zgłoszone przez Everest Investments S.A. i przyjęte dnia 8 września 2020 r. przez Krajowy Rejestr Sądowy to część konsekwentnie realizowanej umowy inwestycyjnej, zawartej w lutym 2020 r. z Columbus Energy S.A. Na jej podstawie powołany został nowy Zarząd Spółki, z prezesem Dawidem A. Kmiecikiem na czele, oraz nowy skład Rady Nadzorczej. Zmianie uległa nazwa Spółki z Everest Investments S.A. na Nexity Global S.A. oraz adres siedziby Spółki na Kraków. Podwyższeniu uległ również kapitał zakładowy Spółki z kwoty 1.381.829,40 zł do kwoty 6.000.000,00 zł, w drodze emisji 7.696.951 akcji zwykłych serii B (o wartości nominalnej 0,60 zł każda akcja)."
Z tego wynika, że mogli obejmować akcje po cenie nominalnej. Nigdzie nie spotkałem informacji po jakiej cenie obejmowali akcje, natomiest cześc akcji Ciszewski i Zieliński kupowali w okolicy 18zł, więc już chyba są zarobieni .
Jaką część? Raczej wszystkie sobie przyznali po nominalnej.
Ale w tej chwili, bardziej interesuje mnie, co wyszło w audycie. Czekam na ESPI, w którym upublicznią wnioski z tej kontroli. Miałem nadzieję, że już po dzisiejszej sesji wypuszczą, ale nie. Do nich trzeba mieć cierpliwość.