Ja się nie zamierzam kryć z oczekiwaniami (przychód):
1 - 9mln (czyli poziom szacunków z 2Q) - absolutne minimum
2 - 11mln (poziom szacunków z 1Q) - spoko
3 - 13mln - dobrze
4 - 15mln+ - doskonale
Każdy wynik przychodów powyżej 9mln da obraz bardzo pozytywny (kurs wystrzeli), 8-9 taki średniak ale stabilny (również kurs w górę), natomiast poniżej tego to już słabo.
Ciekawe czy zgodnie z dobrą praktyką firmy, dzisiaj koło południa podadzą wyniki
Zalozylem ze to okres wakacji. Mniej testowania i mniej korzystamy z uslug medycznych. W zeszlym roku korba z testowaniem zaczela sie okolo 32-34 tygodnia i trwala do wiosny. W tym roku widze wzrost testowania w podobnym momencie. Te statystyki sa w necie.
Przychód to nie dochód. Utrzymanie produkcji biotech jest ekstremalnie kosztowne. Podczas gdy spółka wykazywała straty, koszty utrzymania wszystkiego wynosiły Ok 11mln, teraz obstawiam, że to min 20mln rocznie. Nie mają nic innowacyjnego= niska marża.
Na razie na pseudonaukowe teorie to powołujesz się Ty. Po to rozbudowali laby, po to otwierają/uruchamiają w 3Q nowy zakład, żeby dopłacać do jego utrzymania. To co piszesz się kupy nie trzyma. Trzeci Q jest poniżej oczekiwań, ale to problem spekulantów.
No to się ożeniłem z blirtem za 19 złociszy z chciwości a mogłem z ładną sumką po 26 wychodzić. Czekam teraz na cud lecąc z Wami w przepaść. Popytu nie widać a i co dalej będzie z inwestorem lub wyjściem z giełdy? K...A dramat jakiś. Ale baty.
Niestety też wiszę od podobnej kwoty. Pomimo tego co pozytywne mówią o spółce to jednak wyniki są bardzo słabe. Nie tylko dla spekulantów ale też zwykłych inwestorów. Wielu takim właśnie dzisiaj puściły nerwy i stracili nadzieję na wyjście na plus. To dobrze że spółka się rozwija, ale większość inwestorów była tu właśnie ze względu na covid i bez niego prawdopodobnie opuszczą szeregi jej akcjonariuszy. Nie widać perspektyw niespodziewanych wzrostów ceny w najbliższym czasie. Jak ktoś nie wisi i jest na longterm to pozdro ale niestety u większości sytuacja wygląda nieciekawie.
Ja rozważałem średni termin tu spędzić ale teraz widzę że wyjdzie z tego long chyba że prezes mnie wykupi. Za ile? Kiedy? Już jestem na etapie obojętności i obserwuję beż emocji. Może coś delta zmieni
Niech szybciej przebierają w tych papierkach i w końcu coś nabazgrają, bo przed piętnastą muszę wyjechać z domu, a dzisiaj notowania też mam nieaktywne akurat :/ Ale spoko 8 mln będzie .:)