Mimo słabego otoczenia, bo na GPW spadki, to widać, że kurs chce rosnąć. Popyt cały czas atakuje. Węgiel już po 218. Wraz z ceną węgla będą też iść kursy spółek węglowych z lekkimi korektami w międzyczasie.
Ja zwiększyłem zaangażowanie w Famur i Transpolonia. Swoją drogą też polecam prześledzić Transpolonie, bo ujawnił się fundusz z Szwecji, który przekroczył 5% i dalej skupuje. Transpolonia, po sprzedaży OTP dysponuje ogromną gotówką, bo sięgającą 80 mln zł, spółka praktycznie bez zadłużenia. Szukają podmiotu do akwizycji. Tam też jest ogromny potencjał jak na Famurze
Dnia 2021-10-01 o godz. 09:35 ~daniel napisał(a): > Ja zwiększyłem zaangażowanie w Famur i Transpolonia. Swoją drogą też polecam prześledzić Transpolonie, bo ujawnił się fundusz z Szwecji, który przekroczył 5% i dalej skupuje. Transpolonia, po sprzedaży OTP dysponuje ogromną gotówką, bo sięgającą 80 mln zł, spółka praktycznie bez zadłużenia. Szukają podmiotu do akwizycji. Tam też jest ogromny potencjał jak na Famurze
Dzięki, ale to jest Forum Famuru, a nie Trans Polonii.
Wiem wiem, ale to jakby ktoś nie miał pomysłu na dywersyfikacje portfela. Po prostu polecam przyjrzeć się spółce Transpolonia. Wartość księgowa praktycznie 2x kapitalizacja na GPW
Nawet w prognozach biznesrsdaru obstawiana jest jako druga spółka po Transpolonii z największym potencjałem do wzrostu. Warto zerknąć na ten ranking co dałem powyżej
Ok, racjonalnie myslac, cena powinna być już X2, ale na giełdzie w dzisiejszych czasach racjonalnie nie można myśleć... Ale tak czy inaczej na pewno pójdzie do góry, pytanie ile/kiedy