• wskaźniki Autor: ~Nowy [77.65.95.*]
    Witam

Gdzie znajdę wskaźniki do najnowszego raportu? CZ, CWK, ROE?

Starsze są, ale jakieś takie dziwne, miałem nadzieję, że po tych wynikach pojawią się jak jakieś super, to może przynajmniej jakiś optymistyczny trend się pojawi

Ale nie mogę nigdzie znaleźć, a z liczeniem samemu to wiadomo jak to jest - każdemu wychodzi co innego ;)
  • Re: wskaźniki Autor: ~Me [176.106.109.*]
    Jutro po otwarciu giełdy dopiero skrypty policzą na nowo np na biznes radar
  • Re: wskaźniki Autor: ~Nowy [5.173.188.*]
    Dzieki
  • Re: wskaźniki Autor: ~Graża [82.217.38.*]
    Są dziwne, bo spółka weszła na giełdę przez fuzję. Dlatego wyniki AIG widać od połowy 2020, a jakieś wiarygodniejsze wskaźniki będzie widać po raporcie za 2021, teraz większość to szacunki.
    Wskaźniki najlepiej liczyć samemu. Masz pewność jakie kwoty i jakie okresy faktycznie bierzesz pod uwagę.
    Np. moje 'szacunki' i oczekiwania, które mogą być całkowicie błędne, to: C/Z ok. 25-30 z tendencją spadkową, C/WK ok. 22, ROA ok. 20% i ROE ok. 50%.
    Zauważ że szacunki i oczekiwania na portalach biznesowych prognozowały, że spółka skończy rok na dużym minusie, a wypracowuje zyski i generalnie im stabilniejsza sytuacja, tym nizszy kurs. Taki paradoks i pokłosie spekulacji pod fuzję w oderwaniu od finansów łączonych spółek.
    Good luck!
  • Re: wskaźniki Autor: ~Krzychu [46.134.10.*]
    Powinna pani częściej udzielać się na tym forum... :) Serdecznie dziękuję za merytoryczne wpisy jako akcjonariusz.
[x]
AIGAMES 0,00% 0,91 2025-12-16 16:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.