• Brać co dają czy wiać niech mają Autor: ~Na_Pohybel [83.30.54.*]
    TUP sprzedałeś czy kolejne 10 lat będziesz marudził że spada?
  • Re: Brać co dają czy wiać niech mają Autor: ~TUP [83.18.243.*]
    A Tobie się podoba jak spada, że prognozujesz że tak będzie znowu przez 10 lat? Ja piszę zawsze to co myślę. Sprzedałem tuż przed dywidendą tylko to co miałem w nadwyżce ponad założoną ilość (nie była to nawet 1/10). To co się teraz dzieje to to o czym pisałem. Efekt naganiania niewiedzących co kupują na dywidendę - teraz sypią.
  • Re: Brać co dają czy wiać niech mają Autor: ~Nowy [31.183.243.*]
    Dnia 2021-09-30 o godz. 11:34 ~TUP napisał(a):
    > A Tobie się podoba jak spada, że prognozujesz że tak będzie znowu przez 10 lat? Ja piszę zawsze to co myślę. Sprzedałem tuż przed dywidendą tylko to co miałem w nadwyżce ponad założoną ilość (nie była to nawet 1/10). To co się teraz dzieje to to o czym pisałem. Efekt naganiania niewiedzących co kupują na dywidendę - teraz sypią.

Mam dziwne wrażenie, że Tobie się podoba... ;)
  • Re: Brać co dają czy wiać niech mają Autor: ~TUP [87.205.231.*]
    Możesz wierzyć albo nie ale nie podoba mi się. Dziwi mnie tylko dlaczego wszyscy obwiniają mnie, że to moja wina jak spada albo, że tego chcę, czy mi się podoba? Pomyślcie chwilę i obwiniajcie raczej naganiaczy, bo jeżeli to nie fundusz sypie to dzisiejsza sesja jest wynikiem naganianie na kupno pod dywidendę ludzi którzy nie wiedzą jak papier mają.
  • Re: Brać co dają czy wiać niech mają Autor: ~TUP [87.205.231.*]
    A takiej sesji jak dziś to mógł zapobiec Moritz. Pisałem o tym kilka tygodni temu. Wystarczyło info o chęci wypłaty dywidendy również w przyszłym roku. Wtedy powstrzymałaby to co jest dzisiaj, a spółka mogłaby wyrwać się z worka pt. Śmieć, na którym gra tylko spekulacyjny akcjonariusz.
[x]
ALTA -4,91% 1,55 2026-05-15 14:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.