A Tobie się podoba jak spada, że prognozujesz że tak będzie znowu przez 10 lat? Ja piszę zawsze to co myślę. Sprzedałem tuż przed dywidendą tylko to co miałem w nadwyżce ponad założoną ilość (nie była to nawet 1/10). To co się teraz dzieje to to o czym pisałem. Efekt naganiania niewiedzących co kupują na dywidendę - teraz sypią.
Dnia 2021-09-30 o godz. 11:34 ~TUP napisał(a): > A Tobie się podoba jak spada, że prognozujesz że tak będzie znowu przez 10 lat? Ja piszę zawsze to co myślę. Sprzedałem tuż przed dywidendą tylko to co miałem w nadwyżce ponad założoną ilość (nie była to nawet 1/10). To co się teraz dzieje to to o czym pisałem. Efekt naganiania niewiedzących co kupują na dywidendę - teraz sypią.
Możesz wierzyć albo nie ale nie podoba mi się. Dziwi mnie tylko dlaczego wszyscy obwiniają mnie, że to moja wina jak spada albo, że tego chcę, czy mi się podoba? Pomyślcie chwilę i obwiniajcie raczej naganiaczy, bo jeżeli to nie fundusz sypie to dzisiejsza sesja jest wynikiem naganianie na kupno pod dywidendę ludzi którzy nie wiedzą jak papier mają.
A takiej sesji jak dziś to mógł zapobiec Moritz. Pisałem o tym kilka tygodni temu. Wystarczyło info o chęci wypłaty dywidendy również w przyszłym roku. Wtedy powstrzymałaby to co jest dzisiaj, a spółka mogłaby wyrwać się z worka pt. Śmieć, na którym gra tylko spekulacyjny akcjonariusz.