Porównywalne z zeszłym rokiem, fakt zadłużenie wzrosło, ale to kasa zamrożona w zapasach, dobrze że nakupili na zapas bo wiadomo co się dzieje z łańcuchami dostaw
Ja to gowno sprzedałem i nie męczę się z amatorami z Maxcom, powtarzam na dziś tu nic dobrego nie ma się co spodziewać, dajcie sobie spokój z tym gniotem
Hmm. Nie jest zle. Przeplywy pieniężne sa na minusie bo zwiekszyli inventory. Poza tym maja 60 mln kapitalu zapasowego wiec mogą cos rzucić na dywidendę. Tutaj wystarczy 2mln dyw i mamy 1zl na akcję. Nic. Będę obserwować. Dzieki za komentarz
Nic dobrego z tych wyników nie wynika. Zgoda ,że to gorsze historycznie półrocze i po drugim może wyglądać to inaczej Szczególnie niepokoi cashflow ,który wskazuje ,że spółka może mieć kłopoty z bieżącym funkcjonowaniem.
nie wiem skąd takie przepuszczenia, skoro Maxcom co roku ma zysk netto, jakies tam pieniądze zarabiaja więc spóła ma stabilna sytuacje. Mimo kosztów działalności i dywersyfikacji biznesu , czyli inwestowania jakiegoś kapitału wykazują co rok zysk netto
Przypuszczenia wynikają z podanego raportu, a w szczególności z cashflow -czyli przepływów pieniężnych. Spółki przeważnie upadają (tu się nie spodziewam) nie z powodu ujemnych wyników finansowych tylko z powodu braku pieniędzy na bieżącą działalność. Dlatego napisałem ,że spółka ma bieżące kłopoty bo w tej chwili ma kłopoty z pieniędzmi. To nie oznacza ,że ona upadnie ,nie będzie miała zysku itd. Sam posiadam spory pakiet tych akcji na longa i oczywiście zależy mi na jak najlepszym kursie ,ale trzeba trzeźwo oceniać sytuację. Tyle moich komentarzy.
Po prostu gotówką jest ulokowana w zapasach które drastycznie wzrosły, Teraz tylko czekać aż się wszystko wyprzeda, a będzie tak ponieważ coraz więcej towarów i produktów brakuje przez przerwane łańcuchy dostaw. Nie będzie innych telefonów to będą kupować telefony maxcom, w obecnej chwili wygrywa ten na rynkukto ma górę zapasów, Just In time upadło
?? Kapitał własny to nie cash. Ale spokojnie -napisałem ,że to są przejściowe kłopoty bo rzeczywiście mają zamrożoną gotówkę w magazynie. Trzeba jednak gromadzić cash na bieżącą działalność bo rachunki powinno się regulować terminowo..